Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Book møder - men husk lige...

5,325 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 September 2017

Er mødebooking gammeldags?

Ja. Det er jo næsten lige så gammelt som telefonen - og den har været her i nogle år efterhånden.

Det betyder dog ikke, at det at booke møder via telefonen er forbi. Mange kloge hoveder (og jeg, der ikke er klog) har sagt og skrevet at telefonisk mødebooking er dødt. Det er det slet ikke, men der er flere ting som har ændret sig.

På grund af Googles enorme effektivitet, har vi kunder fundet ud af, at det er meget nemmere at søge efter information når vi ønsker den. Vi har fundet ud af, at uanset om vi skal handle tøj, tv, bil eller advokatydelser, så har Google et godt svar.

Derfor går vi længere i købsprocessen end før - altså alene, uden at være i direkte kontakt med en sælger. So far so good som de siger i USA.

Men det er ikke den fulde sandhed. Der er jo flere af os - måske også dig - der sælger ydelser eller produkter som folk ikke ved, at de har brug for.


Et eksempel:

Jeg sælger øget bundlinje. Det betyder, at min ydelse er en justering af hele salgsprocessen i virksomheden, som skal føre til øget omsætning.

Finten er, at alle sgu da godt ved at der er noget der hedder salgstræning. Men det er bare ikke det jeg sælger.

Det jeg reelt sælger er en bedre bundlinje. Og salgstræning er ikke nødvendigvis svaret.

Så det var første problem: Kunden kender mit produkt - men det er ikke det han har brug for.

Næste problem er så, at jeg med 100%'s statsgaranti med rød sløjfe og trompetfanfare kan booste bundlinjen i alle virksomheder. Alle. Ja, med mindre en af mine konkurrenter lige har været der og gjort det samme.

Men det er der jo ingen der tænker på. De tænker, at det går meget godt. De tænker, at der mangler lidt omsætning, men at de allerede har brugt reklamebudgettet.

De tænker derimod ikke, at der nok er en der hedder Leon Birdi som lige præcis kan hjælpe dem - og derfor googler de mig ikke.

Så hvordan får jeg fat i dem?

Og hvordan får du fat i de kunder, som du udmærket godt ved ikke ringer selv?

Ja, det kan godt være, at du ikke bare lige ringer, booker et møde og sælger. Men du kan stadig bruge telefonen.

Sådan gør jeg - med succes

Jeg undlader at stresse - læs i øvrigt denne om at elske at sælge: https://www.amino.dk/blogs/leonbirdi/archive/2017/08/31/derfor-hader-du-at-s-230-lge-k-230-re-s-230-lger.aspx 

Så jeg tager min tid. Accepterer at det er blevet sværere at booke møder. Styrer mit temperament. Og så føder jeg min salgskanal. Eller tragt eller hvad du vil kalde den.

Når jeg ikke vil sælge via blog, podcast og video alene, ser min salgskanal således ud:

1. Telefonopkald.
Målet er ikke kun et møde - men også at screene for interesse, relevans osv.

Får jeg et møde er alt godt. Ellers vælger jeg en af to "next steps" afhængig af situationen:

2A. Sende link eller materiale
2B. Linke på fx Linkedin

3. Opfølgning
Dernæst - igen afhængig af respons - ringer jeg for at høre mere. Alternativt mailer jeg - for ikke at være for pågående

4. Fordi jeg har en omfattende samling artikler - både her på Amino og på birdi.dk - og fordi jeg har masser af podcasts og videoer, planlægger jeg at sende en eller flere relevante links - ofte på Linkedin - altså emner som jeg mener at min nye kontakt kan få gavn af.

Men jeg forsøger ikke at sælge.

5. Endelig vurderer jeg hvornår jeg skal ringe igen. Og på opringning #2 forsøger jeg igen at booke et møde.

Hvorfor virker det?
Det gør det, fordi jeg ikke er irriterende. Jeg er venlig, interesseret og lærer min nye kontakt at kende. I løbet af vort nye venskab ved jeg, at de ting jeg lægger på de sociale medier, også bliver set af min nye ven.

Det betyder at næste kontakt på telefonen er nemmere - for nu har min nye ven lært mig at kende. Og så kan han tage stilling.

Nogle gange er det "ikke relevant". Andre gange skal vi mødes. Andre gange igen skal vi "holde kontakten".

Så det virker, fordi jeg opbygger et netværk af nye venner som hver dag abonnerer, lytter, læser, reagerer og tænker.

Så populært sagt, kan du snildt bruge telefonen til mødebooking. Men med mindre dit produkt er helt unikt - som fx penneo.com der sælger unikke (virkelig) elektroniske signaturløsninger - så vil jeg ikke satse på "en samtale - et møde"

Så vil jeg hellere samle på venner, der enten selv ringer - eller som synes det er OK at jeg følger intelligent op senere.

Giver det mening for dig?

Hvad er dine erfaringer med canvas?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Leon skriver Skriv dig op