Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Tag nu en beslutning…!

2,660 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 April 2012

Vi bliver alle fanget af det og nogle mere end andre … ubeslutsomhed.

Det at være iværksætter er en uddannelse i sig selv, personligt som fagligt, og i min verden en af de bedste uddannelser man kan tage.

Nuvel, der er så mange egenskaber en iværksætter skal besidde, men en egenskab er dog værd at fremhæve, og ikke kun inden for iværksætteri, men også i så mange andre sammenhænge! Egenskaben er beslutsomhed, evnen til at kunne tage en beslutning. Noget, som er en enorm mangelvare ved rigtig, rigtig mange mennesker, men samtidig også noget vi alle bliver fanget af fra tid til anden. Men det fede ved en beslutning indtræffer ofte, når den endelig er taget, så falder der ofte ro over en, og en snigende glæde over ens egen beslutsomhed kommer snigende, eller hva'?

Men lad os nu for en god ordens skyld starte med ordet beslutning. I princippet består det af følgende: BeSlutning, ordet indikerer altså en handling og bevægelse, hvor man beder om en slutning på en given ting. Men hvori er så problemet? Og hvorfor bliver der ikke taget en beslutning? Selvom smerten ved at være i tvivl ofte er altomsluttende!

Mange vil nok sige, at det handler om sikkerhed og kontrol med det, man skal beslutte, og det har da også sin berettigelse. Sikkerhed og kontrol over hvad og hvorledes, men i ligeså høj grad over hvorfor man skal tage en beslutning, er de dominerende faktorer!

Men hvad er alternativet til ikke at beslutte? Hvad sker der, hvis man ikke beslutter sig for noget, og beholder status quo set i forhold til den handling, der sker ud fra at tage en given beslutning.

Der er mange eksempler på dette, og et eksempel er i forbindelse med udvikling eller innovation, som det jo så flot hedder. Folk beslutter sig ofte for at tænke ud af boksen så at sige, for dermed at kunne udvikle sig, innovere og finde nye veje og muligheder. Således, at det man arbejder med bliver bedre og mere fleksibelt. Dog sker der ofte det, at når folk har været i gennem denne proces med at tænke og bevæge sig ud af boksen, hopper de efterfølgende direkte tilbage i boksen – rent billedligt talt.

Måske nok fordi dette giver mere sikkerhed, da udvikling og innovation jo i sidste ende stammer fra eksisterende begreber, ting o.l. som så blot kombineres i en ny sammenhæng. Dette specielt udtrykt, hvis man ikke er klar til forandring og til at følge med tiden, så finder man ofte mere sikkerhed i det eksisterende

En adfærd, der stopper beslutningens kraft og mindsker handling på det samfund og den omverden man befinder sig i, som ligegyldigt hvad vi gør altid udvikler sig.

Så det med at bede om en slutning (be-slutning) betyder ikke enden på en given ting, men derimod udvikling af en given ting. Forskellen ligger jo i, at hvis man hele tiden mentalt forstiller sig, at ens beslutninger er en slutning af noget, der fængsler en i stedet for udvikler en, så har vi dilemmaet. Dette kan også være sandt og ikke sandt afhængigt af ens beslutning, men hvis man ikke beslutter sig for noget, er man helt sikkert fængslet i et status quo og den udvikling, der sker rundt om os. Beslutsomhed eller evnen til at beslutte og være beslutsom er noget man kan og skal træne; Gør man det ikke, bliver man dårlig og utrænet i det.

En god huskeregel til at tage en beslutning er, at det er gennem dine beslutninger du skaber dit liv, og hvis du ikke tager nogle beslutninger, skaber du intet.

Men hvordan beslutter du dig for noget, - har du en bestemt metode eller måde at gøre det på?

De bedste hilsner

Kim Kampp

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere