Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad fanden er lederskab

9,704 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 February 2011

For et stykke tid siden deltog jeg i et seminar, hvorunder begrebet ledelse og lederskab kom frem, hvilket afledte en masse interessante betragtninger gennem de definitioner, spørgsmål og samtaler, der herskede i dette forum? Blandt deltagerne var der mange versioner på, hvad lederskab er lige fra ”magt, mod, visioner, kunne håndtere andre og egne følelser, gøre ting rigtigt, at få folk til at yde mere end de selv forventer etc.”

Forskellige betragtninger som uden at skulle generalisere ofte siger meget mere om personen bag de enkelte betragtninger, end om en generel definition af hvad lederskab er eller hvad, – er det en forhastet konklusion?

Eller er det netop paradokset i lederskab, at det ikke må være en fasttømret definition men derimod en direkte afspejling af lederens sind så at sige – Hvad mener du?

Ofte oplever jeg i mit coaching virke, når det har et professionel udgangspunkt, at en session starter ud med en given udfordring og i denne forbindelse en professionel og arbejdsrelateret, men i rigtig mange tilfælde bunder det i den enkelte persons egen mindset, og efter et stykke tid ender det med at være et mere privat orienteret coaching forløb. Ud fra denne sammenhæng fik det mig til at gruble lidt over:

– Hvad er lederskab

Jeg kunne selvfølgelig helt klicheagtig ty til en eller anden formulering baseret på diverse ordbøger, men spørgsmålet er essentielt på grund af, at i selve definitionen af lederskab ligger også mange af svarene på, hvad det vil sige at praktisere, udvise og være en god leder.

Men efter nogle overvejelser kom jeg frem til denne model på at definere et godt lederskab, som er en kombination af en overordnet forklaring og definition samt nogle praktiske niveauer, da det talte ord altid skal kombineres med praktik efter min egen lille ordbog Smile

Lederskabs model

 

Forklaring:

En leder eller person der udviser lederskab overfor sig selv eller andre er grundlæggende en person, der kan skabe en forandring og gennem dette kreerer nye muligheder for sig selv og sin omverden, hvilket i sidste ende munder ud i en form for tro eller større perspektiv.

Definition

Evnen til at influere tanker, følelser, handlinger og adfærd på dem de leder.

Lederskab i praksis - 4 niveauer

Niveau 1: Dig selv

Niveau 2: Du kan influere andre

Niveau 3: Du kan influere grupper

Niveau 4: Du kan influere foreninger, organisationer, lande og kulturer

Hvad med dig? 

Ligesom lederskab fortolkes forskelligt, opfattes det også forskellige. - Hvordan opfatter og støder du på et godt lederskab og hvad er din definition? 

 

Keep Swinging

Kim Kampp


Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kim blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere