Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Dit værdiløse ego – giver krisen ny energi

Dit værdiløse ego – giver krisen ny energi

3,223 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 June 2010

Et lidt pessimistisk men vigtigt indlæg, da jeg er af den overbevisning, at vi ikke er ovre nogen form for krise tværtimod. Vi vil blive nødsaget til at foretage fundamentale ændringer i vores måde at leve på, vores værdier og forestillinger om vores eget og andres liv, før vi komme ud af denne krise eller får skabt en mere fremadrettet fremtid. Fordi hvem siger, at vi kommer ud af krisen og tilbage til gamle tider. Hvad nu, hvis den verden vi ser i dag, er den verden vi har og skal tilrette os, eller endnu bedre forandre til det bedre.

Skyldes krisen finansielle bagmænd, fejlslagne politiske programmer eller vores egen egoistiske opfattelse af de værdier, der omslutter vores samfund og en grov udnyttelse af disse?

Vi agerer alle ud fra et eget regelsæt og tro på, hvorledes verden ser ud og bør se ud. Sagt på en anden måde er vi alle en del af en række værdier, der er gældende i det samfund, vi befinder os i, og som vi bearbejder og sammensætter til vores eget værdisæt. Mit postulat er, at vi har udvidet, strukket og udnyttet disse værdier i en sådan grad, at den igangværende krise bunder i netop denne overdrevne egoisme og misbrug af grundlæggende værdier.

Egoisme er en naturlig del, men vi er alle del af et samfund og har et fælles ansvar overfor hinanden og ikke kun os selv, og dermed også et ansvar for at opbygge nogle langvarige og konstruktive værdier, der indeholder simple begreber som næste kærlighed og ansvarlighed. Desværre er disse dog svære at få øje på i dag.

Vi er alle styret af 2 ting i livet at undgå smerte og få glæde, hvor første nævnte er den mest betydningsfulde. Ud fra disse 2 begreber dirigerer vi igennem livet, og de 2 begreber kommer til udtryk i mange forskellige sammenhænge. Dog synes 2 faktorer og sammenhæng at have overtaget folks bevidsthed mere og mere. Begreberne grådighed og frygt for ikke at kunne få eller bibeholde det eksisterende, lidt ligesom en graf der går op også ned.

En graf og sammenhæng, som man kan se komme til udtryk på alt lige fra de finansielle markeder til jobmarkedet, miljøet eller forholdet mellem hinanden og vores nærmeste. Det store spørgsmål er så, om vi nogen sinde bliver klogere, eller om vi blot håber på en redningsplanke, der udskyder effekten af vores gerninger i stedet for at behandle årsagerne. – Lidt ligesom man ser det på de finansielle marked, hvor det ene kontinent efter det andet praktisere dette igennem forskellige redningspakker og politiske illusioner om større forandringer. I stedet for at gribe tyren ved hornene og arbejde med de bagved liggende årsager, og ikke blot praktisere en symptom behandling baseret på egen grådighed og ønske om politisk magt eller frygt for at miste den.

Vores samfund, finansielt eller mellem hinanden vil ikke forbedre sig, før vi ændrer vores værdier og grove udnyttelse af disse. Indtil da vil det blot gå op og ned og mest ned, indtil konsekvenserne overtager, og vi bliver tvunget til at ændre os. Desværre vil dette blive påtvunget, og derfor ikke muligt at modellere og designe til alles bedste.

Alt i alt bliver vi nød til at bevæge os fra blot at ville have mere og mere til faktisk at ville gøre ting bedre og skabe en positiv forandring. Før kommer vi ikke ud af nogen finansiel krise, personlig krise eller lignende.

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #57

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere