Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions 10 salgstips- & kommunikationstips

10 salgstips- & kommunikationstips

4,029 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 January 2010

I anledning af min blog nr. 50, og som et nyt tiltag – bliver denne blog også postet som videoblog

Vi er alle forskellige og vores bevægegrunde til at købe et givent produkt eller ydelse afhænger af, hvorledes vi har ”programmeret” os selv mentalt. Specielt i en tid, hvor vi bliver bombarderet med tusindvis af informationer. Vi har derfor udviklet en mental ubevidst sorteringsmaskine, som udgør en række købsmønstre, en form for filter vi sorterer informationer ud fra.

Derfor er det vigtigt, at man i en salgssituation er vidende om de forskellige måder og mønstrer, vi tænker på. Således, at vi kommunikerer med vores kunder ud fra deres forestilling om verden, og hvorledes de opfatter og modtager information. I de næste par uger vil jeg poste nogle generelle tips baseret på en række forskellige måder, vi tænker på og foretrække at blive præsenteret for informationer. – De enkelte tips kan bruges i en salgssituation men også i mange andre henseender, så brug dem og leg med dem i forhold til jer selv, jeres omverden og kunder.

Sælg og tal til folk på den måde, de gerne vi have det, og ikke hvordan du selv gerne vil have det.

Tip nr. 1

1. For eller imod mennesker

Mennesker er ofte delt op i to forskellige typer:

For typen: Dette er typen, der altid ser det positive i ting, events e.l. og som er motiveret af ønsker, drømme og glæder. For at motivere disse, er det vigtigt at beskrive et mål eller fordel.

Eksempel: ”Forstil dig ….., hvis du erhverver dig …., så kan du…….” (de vil ikke trues eller skræmmes)

Imod typen: Dette er typen, der motiveret af det modsatte. For at motivere disse skal man beskrive hvilke negative ting, der kan ske, hvis du ikke får eller opnår ….. Disse motiveres ved at ”skræmmes”, og at man ikke tager de negative ting væk, da de er afhængig af det negative!.

Eksempel: ”Hvis du ikke erhverver dig ….. vil du ikke have mulighed for …….”

En person kan indeholde begge ting og skifte, men normalt er de mest defineret ved den ene eller anden type, så din måde at kommunikere på afhænger af, hvor du lægger din vægt på dine spørgsmål.

Vigtigt: Vær opmærksom på, at der findes personer, som ikke kan fordrage at blive motiveret eller føle, at de bliver presset til at blive motiveret.  – Vær meget påpasselig her, og giv dem tid til at tænke over deres beslutning

Hvorledes man finder ud af om man selv eller andre, er den ene eller anden type, er ved at stille dem et spørgsmål som: Hvad vil du have ud af …… Eller hvad vil der ske hvis …..

Hvilken type er du, og hvilken type var de sidste 2 personer du talte med?

Videoblog: Hvis du vil se og høre bloggen – tryk her for at se min første videoblog.

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #50

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere