Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

En folkesygdom...!!

1.651 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 September 2009

I løbet af livet oplever mange mennesker eksistentielle oplevelser, der ændrer deres liv. Jeg havde selv en sådan for 6-7 år siden, efter en årrække med lange arbejdsdage alle ugens dage og en periode, med enorm stor aktivitet i mit professionelle liv opstart af 2 virksomheder, salg af en anden og ophør som forretningsudvikler ved et større ”kommunikationsbureau”, samt køb af et nyt hus, salg af det gamle og en af mine bedste handler indtil dato. Alt sammen indenfor en måned og alt sammen bundet sammen i en større pærevælling og absolut afgørende for min personlig og professionelle fremtid. Lang historie kort, var udgangen af denne måned rent forretningsmæssigt overordentlig positiv, men med store konsekvenser på mit helbred.

Konsekvensen kom nytårsaften - 3 dage efter, at alle handler var underskrevet og pengene stod på min konto. Jeg havde taget lidt fri for at dyrke mit ”Gør det selv gen”, hvilket havde resulteret i, at jeg havde revet alt ned fra min 1. sal i huset for at renovere den. Nytårsaften følte jeg mig lidt træt og gik tidligt i seng efter at have kæmpet for at se de første raketter blev skudt af, hvorefter jeg vågende op til et nyt år mere træt og trist, end jeg længe havde været.

Dette tog til i de næste par uger, hvor jeg tabte 14 kg., ikke havde energi til at være oppe mere end et par timer om dagen og svedte konstant. Jeg søgte herefter læge og han tog nogle test og fandt ud af, at mit blodtal eller hvad det nu hedder, var 8x10 værre, end de burde være og henviste mig til hospitalet, hvor de gennem de næste par måneder forsøgte at finde ud af, hvad der var galt. Var det en eller anden form for virus, kræft?, eller hvad nu de ellers fandt på. Alle test vidste ingenting, hvorefter de meget klogt set i bakspejlet fandt ud af, at jeg havde stress.

Efter 3 måneders sygdom, blev jeg dog langsomt bedre og bedre og fik min energi tilbage, og begyndte at komme tilbage til mit normale jeg. Dog var det nogle skelsættende 3 måneder, hvor man ugentlig skulle gå med bekymringer om, hvilke diagnoser man vil få, den ene værre end den anden. Min kære far, beskrev disse tanker meget godt, efter jeg blev rask – lidt kort og kontant, men meget kærligt. ”Ja, man finder nok ud af hvad der betyder mest i livet efter sådan en omgang, så sandt som sagt”.

Nå, men nu var meningen ikke, at jeg ville berette min livshistorie. Egentlig ville jeg bare lave en indledning til et område, som mange er udsat for i dag. Stress i større eller mindre grad, en sydom som nærmere sig mere og mere en folkesygdom på godt og ondt. Faktisk viser undersøgelser, at det er i lav konjunktur og finansielle kriser, at folk bliver mest stresset, i kraft af nedskæringer på ens job, begrænset muligheder i ens selvstændige liv, personlige udfordringer m.m.. Hvorledes forholder vi os så til dette, og hvilke symptomer skal vi være opmærksomme på, og hvordan sikrer vi os og træner os selv til at håndtere dette.

I de næste par uger vil jeg i mine blog indlæg beskrive og forklare nogle af de mest anerkendte former for symptomer og metoder til at bearbejde stress på.

I kampp´ens hede #22

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op