Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Udearbejdsdag - ryk ud og bliv inspireret

3,470 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 November 2015

I organisationer, store som små, sker der ofte det, at man over tid bliver hjemmebaneblind. Man kender sit marked ud og ind, ved nøjagtig, hvad kunderne vil ha’. Man har styr på alle features ved forretningen og drøfter træfsikkert sit strategiske ophav med kolleger og bekræfter hinanden i, at de værktøjer og tilgange vi normalt bruger passer som fod i hose til nye udfordringer. Det sker forbavsende hurtigt - ikke kun for veletablerede og gamle virksomheder - også nystartede kan falde i fælden og blive overmandet af vanetænkning.

I mange virksomheder er det ofte i forbindelse med videreuddannelse af medarbejdere og konferencer, at man søger inspiration. Man tager afsted 1-2 gange om året, hvis man er heldig, møder spændende mennesker og føler sig begejstret inspireret og skriver læssevis af notater og vigtige ting, som man pludselig opdager kan medføre interessante muligheder. Efter 2-3 dage tilbage i sin vanlige trummerum er det meste glemt og forbliver uudnyttet forandringskapacitet.

Det der med hjemmebaneblindhed taler er ofte tema i de faglige drøftelser jeg har med mine nære kolleger. En af årsagerne er, at vi arbejder professionelt med at hjælpe virksomheder med at forløse deres innovative potentiale - og ser ofte vanetænkning og hjemmebaneblindhed stå i mellem dem og nye perspektivrige muligheder.

Men hvordan går det så med at tage egen medicin, har jeg ofte spurgt mig selv? Det sande svar er ikke uventet lidt fesent. Jeg vil i hvert fald sige det sådan, at der er room for improvement.
Og det på trods af, at vi alle kender til hvor inspirerende det er at komme ud i virkeligheden, møde nye mennesker, høre om deres erfaringer, udfordringer, fejltagelser og successer.

Det har jeg brudt mit hoved med fra tid til anden. Forleden sad jeg over et glas rødvin med en ven, jeg ofte drøfter ledelse, fornyelse, innovationsevne, iværksætteri osv. med.

Pludselig kom ideen til mig. Udearbejdsdag! Jeg så det bøjet i neon og tænkte straks på den fede kontrast til et begreb alle kender - hjemmearbejdsdag. Jeg mærkede smilet brede sig og kørte et hurtigt pitch:

Mig:  Thomas, at lade sig eksponere for ny inspiration, viden og indsigt er grundstoffet i nye ideer og innovative løsninger. Enig?

Thomas: Yep…og?

Mig: Det er nødvendigt at vi opsøger ny inspiration og indsigt i vores kunder og deres centrale udfordringer hvis vi skal undgå vanetænkning og skabe nye værdiskabende løsninger.

Thomas: Den køber jeg, hvor vil du hen?

Mig: Det nye koncept er udearbejdsdagen. Det handler om, at du opsøger miljøer, virksomheder og netværk som du synes er spændende, anderledes, banebrydende eller, hvad der nu tiltrækker dig. Spørg pænt om du må låne en kontorplads og arbejde hos dem en dag eller to. Det eneste du skal bruge er en stol, et bord og lidt strøm til din egen lap top. Og så deltager du ellers i deres hverdag og de i din.

Det bliver til nysgerrig snak ved kaffemaskinen. Hvem er du? Hvad laver du? Hvorfor er du her? Du deltager i frokosten og snakker med, giver dit perspektiv, bliver inspireret af deres perspektiv. Du stiller måske spørgsmål for at forstå, hvorfor de gør, som de gør og tror på det, de tror på. Du lærer om deres udfordringer, erfaringer, fejltagelser og successer.

Thomas: Kæft hvor fedt. Det er en pissefed og sjov idé. Må jeg hugge den?

Mig: Ja sgu! Det er ren open source. En ny bevægelse som skaber nye relationer, bygger broer, skaber tillid. Måske kan det åbne markeder og skabe transparens for mindre virksomheder ved, at de kommer i kontakt med dem, de ser op til!

Forleden havde jeg så min første udearbejdsdag. Det var ganske simpelt verdensklasse.

Her er min statusopdatering som den lød på Facebook:
Al den snak om hjemmearbejdsdage. Fuck it! Jeg lancerer i dag konceptet 'udearbejdsdag' og som vanligt er jeg helt open source med det. Sådan gør du: find en arbejdsplads som du finder spændende og spørg om du må låne et bord og en stol for en dag og være en del af deres miljø. I dag arbejder jeg i Mindlab - og det har allerede været en pisse-inspirerende formiddag. Mødt nye mennesker, delt fagligt perspektiv og drukket en masse kaffe, der er bedre end den derhjemme. Samtidig har jeg fået produceret en masse, fordi jeg ikke er udsat for de samme rutiner og ritualer derhjemme. 

Konklusion: Prøv det! Tag en udearbejdsdag. Fortæl dem du møder om det, om hvad du laver og hvorfor. Fede oplevelser og inspirerende relationer venter dig.  Måske kommer boomerangen tilbage, og du bliver spurgt af et andet menneske må låne et bord i din virksomhed. Sig ja - det er fedt!

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kasper blogindlæg Skriv dig op