Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Iværksætter - 360° rundt Kan du bygge din iværksætterdrøm om mandagen?

Kan du bygge din iværksætterdrøm om mandagen?

1,203 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 March 2019

Min påstand er, at det kan du i høj grad, hvis du sætter det i kalenderen, som hvis du skal til et møde eller frisøren.

Går du med en drøm om at være ”herre i eget hus” og blive iværksætter, jamen så kan det være en god idé at prioritere det. Og hvis du prioriterer det, kan det være vigtigt at sætte tid af til det i kalenderen, som hvis du gik til en anden form for aktivitet i løbet af ugen. På den måde viser du både dig selv og din familie, at du tager din iværksætterdrøm alvorligt.

Igennem mine mange år som økonom har jeg mødt mange, der har haft en drøm om at leve af deres passion, men trygheden i lønmodtagerjobbet har for de fleste vundet. Der er forskellige årsager til at trygheden vinder over iværksætterdrømmen, men en fællesnævner er, at de ikke ved hvordan de starter, hvordan de får overblik, ikke skal vide ALT og så er det ofte frygten for at det går ud over familielivet og økonomien.

Har du en drøm om at blive iværksætter, så er det første skridt at sige det højt. Begynd at undersøge alt det der skal til for at kunne træffe beslutningen.

Du kan f.eks. begynde at undersøge

 • Konkurrenter, er der nogle, hvad er deres salgspriser?
 • Skal du sælge et produkt, hvad er så omkostningerne ved det?
 • Hvis du sælger ydelser, er der så nogle omkostninger, der er forbundet med at sælge denne ydelse?
 • Mangler du nogle bestemte kompetencer? Og hvordan får du dem?
 • Skal du leje lokaler eller kan du starte hjemme?
 • Skal du investere penge? Og i så fald i hvad og hvor meget?
 • Har du en opsparing, du kan leve af til at starte med?
 • Er der nogle økonomiske fravalg, du kan gøre for at få råd til at udleve din iværksætterdrøm?
 • Hvad vil være det positive ved at være iværksætter?
 • Måske kan du lave et budget, så du kan se hvor mange produkter/ydelser du skal sælge? Og hvilke omkostninger du forventer at have
 • Gå til foredrag eller workshops
 • Finde nogle i dit netværk, der kan hjælpe dig

Der er mange ting, du kan have stor glæde af at undersøge, før du træffer den endelige beslutning og skaber et godt fundament for din fremtidige virksomhed. På den måde føler du måske, at du kommer fra tanke/drøm/snak til at få modet til at handle på din drøm.

Men hverdagen tager overhånd og når hverdagen tager overhånd, kommer den til at styre og dermed sætte retningen. Det kan betyde at din iværksætterdrøm bliver udskudt og tilsidesat og det er hårdt at længes efter noget. Knap så hårdt er det, når beslutningen ”skal/skal ikke være iværksætter” eller blot konstatere, at det ikke skal være lige nu, du starter som iværksætter.

At sætte tid af til at tage sin iværksætterdrøm alvorligt, kan gøre en stor forskel - også mentalt. At gøre det kontinuerligt og holde fokus på ”ugentlig” basis kan skabe en stor forandring for dig og hjælpe dig med at afklare de mange spørgsmål, du har i forbindelse med din iværksætterdrøm. Du tager dig selv alvorligt og det er dig, der tager styringen. Er det nemt? NEJ, det er på ingen måder nemt. At ville skifte vaner, mindset eller holde fokus på det, man gerne vil i stedet for det man skal og bør, er på ingen måder nemt.

Start med et enkelt område, start med det du har allermest lyst til at undersøge, gør det struktureret. Brug tid på at fordybe dig. Forbered evt. spørgsmål du kan stille til personer i dit netværk, så du bliver mere vidende, afklaret eller føler dig tryg.

Sæt tid af og prioritere det. Tænk, hvis du kunne blive en glad iværksætter i stedet for en drømmer.

Dette er én version af at sætte tid af til at ”bygge iværksætterdrømme om mandagen”. Der findes lige så mange varianter, som der er mennesker og virksomheder.

Teknikken til at ”bygge iværksætterdrømme om mandagen” kan også bruges, hvis du har haft virksomhed i mange år, så kan du undersøge og skrive, lave øvelser, lave budgetter og rapporteringsværktøjer, undersøge økonomiske vinkler og få økonomisk forståelse, medarbejders trivsel eller andet der er relevant for at vækste din virksomhed, både økonomisk og menneskeligt.

Ofte taler vi blot om det vi drømmer om, men med at gå struktureret til værks gør du noget aktivt ved det, du taler om. Og husk handling skaber forvandling.

God fornøjelse uanset hvilken ugedag du skal afsted

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Helle skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere