Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

13. Amino - Mine amigos

1.289 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 January 2008

Kapitel 13 af historien om Kjers Kommunikation.

Amino. Egentlig er det jo ikke særlig vestjysk at uddele uhæmmet ros. Men rent faktisk har Amino gjort en markant forskel for Kjers Kommunikation.. Jeg kan ikke udelukke, at jeg kunne have haft tilsvarende udbytte ud af at deltage i andre netværk i samme omfang, men jeg må under alle omstændigheder konstatere, at Aminos entré på internettet passede rigtig godt til min måde at drive virksomhed på.

Jeg havde efter nogle års lønmodtagerarbejde sat skub i min virksomhed igen. Jeg arbejdede alene hjemme hos mig selv, og når jeg lavede rutineopgaver, havde jeg ofte radioen kørende som underholdning.

En formiddag var der i P3 et tåbeligt tema, som handlede om brugen af skrifttypen Comic Sans – en skrifttype, som Martin Thorborg af uforklarlige årsager er dybt forelsket i. Martin havde med sin vanlige sans for uhæmmet misbrug af medierne fået placeret en omtale af sin iværksætterhjemmeside, som lå gemt på ét eller andet subdomæne (herligt dansk-engelsk ord i øvrigt) med et væld af skråstreger i programmet og fik også lejlighed til at fortælle om siden, hvor iværksættere kunne få hjælp og opbakning af andre iværksættere.

Jeg var ikke sen til at checke siden ud, og jeg var vild med stilen: Reklamér bare, det vigtige er, at vi hjælper hinanden. Jeg oprettede hurtigt en profil og skrev følgende: God tone – her bliver jeg.

 

12 minutter senere skrev jeg mit første spørgsmål, som jeg måtte vente næsten en halv time på at få besvaret.

Senere på dagen lod jeg min harme vælde ud over et MLM-indlæg, og i løbet af en uges tid var jeg med i debatter om a-kassen, og personlig branding.

 

I den sidstnævnte belærte Martin Thorborg mig om, at ” Det du gør er uden tvivl top prof personlig branding, om du kan lide det eller ej. Du vælger de værdier du ved sælger og som du kan stå inde for og dem gør du opmærksom på her og på din hjemmeside.” Det vidste jeg nu godt, og det har jeg gjort på i debatten siden – også efter, at den fik navnet Amino og holdt op med at bruge comic sans.

 

Jeg har brugt mit netværk – og herunder Amino til at holde fokus fast på det forretningsmæssige i min forretning. Jeg har brugt det til at komme i kontakt med kunder, leverandører, mentorer, fusentaster og folk, der kunne bruge min hjælp. Jeg har hele vejen igennem været meget bevidst om, at internettet er en væsentlig del af mit ansigt udadtil, og at jeg derfor måtte sørge for i min fremstilling af mig selv at afbalancere fortællingen om den ydmyge ekspert.

 

I de snart tre år har jeg stort set ikke brugt en krone på markedsføring. Til gengæld har jeg vel brugt en times tid om dagen på Amino – og det har givet overskud. Jeg har skrevet godt 2700 indlæg, heraf de fleste seriøse. Jeg har arrangeret og deltaget i irl-begivenheder, jeg er endda kommet med i en anden aminoamigos virksomhedsbestyrelse, men jeg har frem for alt skaffet mig et solidt netværk af folk, der er parat til at gøre en indsats for min virksomhed, når jeg har brug for det.

 

Råd nr. 13:

Netværk (vb) bydeform af ”at netværke”. Det kan ikke siges tit nok. Netværk, netværk, netværk!

Vær seriøs og bevidst i dit valg af netværkspartnere. Hav altid overskud på din goodwill-konto.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Hans skriver Skriv dig op