Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Linda Callesens Blog Stress en kvalitetsrøver & ledelses udfordrer

Stress en kvalitetsrøver & ledelses udfordrer

1.675 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 March 2011

Nye ryster fra arbejdsmiljø området, sætter fokus på at man nu forholder sig til at det er den enkeltes hjerne, der afgøre om arbejdet er stressende. Det kan være forskelligt hvordan man arbejder med opgaverne i en afdeling og det er forskelligt hvad, der er for belastende og kan udvikle stress for den enkelte.

Teorien tager udgangspunkt i at det er det kognitive skema i hjernen, der er "fodret" med tidligere oplevelser og erfaringer, som hjernen bruger til at reagerer på nye opgaver. Og det kan betyde at man rent ledelsesmæssigt bliver udfordret i den individuelle relation til medarbejderen. Ledelsen er udfordret fordi den ikke kan forvente at alle løser opgaven på lige fod med alle og at mængden af opgaver eller kompleksiteten af opgaver skal være den samme for hele grupper af medarbejdere.

Det gør ledelse i dag langt mere kompleks og stiller krav til ledere i dag om at sikre en ligeværdig dialog og anerkendende metoder i daglig drift.

 

Mere om teorien CATS, The Cognitive Activation Theory of Stress. udviklet af Holger Ursin og Hege R. Eriksen, i fht. psykisk arbejdsmiljø.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Callesen skriver Skriv dig op