Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Linda Callesens Blog Det "fede overskud" i det grænseløse arbejde

Det "fede overskud" i det grænseløse arbejde

1.324 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 January 2011

Medarbejder undgår stress i arbejdet hvis man får mulighed for selv at tilrettelægge arbejdet, ny undersøgelse fra syddansk universitet af Signe Pihl-Thingvad,

Det giver bedre balance når medarbejderne får mulighed for at tilgodese sine private interesser, familielivet og arbejdet i dagsrytmen.

Det interessante i undersøgelsen som indgår i en ph.d. -afhandling, er forholdet mellem selvledelse og det psykisk sunde arbejdsmiljø. Det fremgår af undersøgelsen at de selvledende medarbejdere oplever at have mere klare jobkrav end deres kollegaer uden selvledelse. Det viser sig at medarbejderne udnytter friheden til selvledelsen, så deres hverdag hænger sammen mellem arbejde og privatliv.

I en ledelsesoptik har det været kendt at selvledelse skaber motivation, mening og commitment i arbejdet - og commitment kan værne mod stress hvis medarbejderne er glade for sit arbejde og kan se mening med opgaverne i arbejdet. Det kan også være modsat virkende at være committet til sit arbejde - nogle mennesker glemmer sig selv og sine ressourcer i arbejdet og tilsidesætter sine egne behov før arbejdsopgaver og bliver unødigt belastede.

Undersøgelsen viser at selvledelse reducerer de ikke konstruktive former (altså at medarbejderen tilsidesætter egne behov frem for arbejdsopgaver og bliver belastet), og indirekte også stress hvis medarbejderen bliver committet til opgaven.

Vigtigt at være opmærksom på er at der er faldgruber i selvledelse, og det kan være her der er særlige udfordringer for virksomheden når man har nogle værdier der ikke går helt i spænd med de faktiske handlinger der bliver foretaget i den daglige drift. Hvis der er for stårt spænd mellem disse falder commitment fra medarbejderne og så stiger arbejdspresset på den enkelte.

Hvis I vil gøre noget ved det i jeres egen drift klik jer ind på Medarbejderudvikling i virksomheden

Rigtig godt nytår i alle virksomhederne

De bedste hilsner

Linda Callesen

Callesen Consult, Rådgivning og udvikling til Go´trivsel

http://callesenconsult.dk/forside/nyheder-om-trivsel/

http://lindacallesen.dk

 

 

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Callesen skriver Skriv dig op