Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Medarbejdere skal plejes

982 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 September 2010

Det er en myte at tale om at det kun er svage medarbejdere, der går ned med stress eller depression. Ikke desto mindre møder jeg ofte mennesker, der ikke vil anerkende sin egen stresssygdom. Ofte handler det om at stress ikke bliver opdaget før den virkelig sætter ind og handlingslammer personen. Derfor er stress så farlig. Det er faresignalerne, der skal sættes fokus på og ikke om medarbejderne har fået stress, for er de først blevet stress-syge, så er det langt mere krævende at restituere igen, menneskeligt og økonomisk.

Hvis man har stress-sygdom, tager det længere tid at komme igen fordi hjernen ofte har taget skade gennem længere tids pres. Undersøgelser viser at dele i hjernen lukker ned og det autonome nervesystem tager mere og mere over ved overbelastning i længere tid. Når det sker så forsvinder den sunde fornuft og vi har ikke reflektioner ind over om det vi gør er rart eller sundt og godt for os.

Det der skal til er opmærksomhed på hvordan medarbejderne trives i arbejdet og hvornår arbejdsudfordringer bliver til "makrofordringer", altså den "lille" bunke på skrivebordet forvandler sig fysisk og måske mentalt får dimensioner som Kilimanjao.

Rigtig gode overvejelser til jer

Linda Callesen

http://callesenconsult.dk/forside/nyheder-om-trivsel/

http://lindacallesen.dk

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Callesen skriver Skriv dig op