Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten En Asiat må ikke miste ansigt

En Asiat må ikke miste ansigt

15,974 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 November 2013

Dette indlæg er mit tredje i rækken om at drive virksomhed i Asien. Du kan læse mine to første indlæg her og her

Asiater politikker i meget høj grad og man kan blive helt vanvittig af hvordan de forsøger at køre rundt med en. Som nævnt ovenfor har de et andet syn på moral begrebet og ærlighed. Hvis de kan forklare dig noget om en ting og du synes at det lyder fint – så regner vi for det første med at det er rigtig hvad de har sagt – men nej nej det er slet ikke sikkert, men hvis man er tilfreds med deres udlægning så har de gjort det fint synes de.

Man kan endda tage dem i en direkte løgn – så siger de bare at det var en misforståelse og så giver de en ny forklaring. Nu regner man med som Dansker at den nye forklaring så er rigtig da – men nej nej det kan være en endnu støre løgn og så skal vi igennem endnu en forklaring igen igen. Det der er pointen er at de forsøger at sige det de tror du gerne vil høre og selvfølgelig hvad der er for dem mest bekvem. Det er vist også sådan mange politiker fører sig frem. De har det med at de hele tiden forsøger at have noget i hånden at forhandle med - fordi ting kan jo ændre sig hen ad vejen.

For eksempel hvis man spørge om de er færdig med et stykke arbejde – hvis de så ikke er færdig så siger de Ja alligevel og du afprøver det f.eks. software. Så finder du udad at der er noget der ikke virker og konfrontere det med dem – så siger de bare Ja det er rigtig nok den del af programmet er jeg ikke færdig med, men det andet virker godt nok osv. osv.

Enten skal man skære helt indtil benet for at sikre sig at man får sandheden, men det bryder de sig ikke om  - så vi de føle sig helt blotlagt og det skal man være varsom med – man kan måske gå til en grænse man selv synes man kan leve med og så lade det være det.

Fordi det har det med at de ikke vil tabe ansigt – det er noget af det værste de ved og det er enden på alting for dem – man må ikke sætte dem i en situation, hvor de taber ansigt – selvom de har løjet – ja lyder urimeligt, men sådan er det.

Igen synes jeg at man kan se at det er sælger genet der træder i karakter – de prøver bare på at sige noget de tror du gerne vil høre.

Som Dansker vil jeg jo bare gerne høre sandheden selvom den måske ikke passer mig helt godt – men så kan jeg idet mindste arbejde ud fra det – jeg kan jo godt forstå at et stykke arbejde kan være svært og måske ikke er helt færdig, men så vil vi saft suse mig også have det klart at vide og kan oprigtig forholde mig til det.

Så – jo man kan sige at de ikke er ærlige eller er umoralske, men jeg er kommet til den konklusion – Nu ved jeg at det er sådan – er det så snyd længere ? hmm – dog stadig meget irriterende og unødvendig tidsrøvende, men sådan er det og man skal bare håndterer det.

Kommissions Model

En anden ting som er vigtig at forstå i Asien i forbindelse med salg er at man deler meget mere og man skal forstå kommissions modellen.

Asiater er super dygtige handels folk  - de har levet af handel i tusind år og ved hvordan man gør – især det med at dele. Rigtig meget handel her bygger på ”leads” d.v.s at en person der har medvirket til at en handel gennemføres kan forvente at få kommission. Og det er faktisk en meget udmærket model fordi det bygger på netværk og det præmiere netværk.

Så man skal være klar over at når man sætter sin pris kan det være at man skal dele fortjenesten med en der har foranlediget salget og det er bare at betragte den person som en freelance sælger og det er helt legalt, men det er bedst at kunne dokumenter at vi har sådan en freelance aftale før end man går i gang med at handle sammen.

Jeg vil endda sige at selvom at kommissionen skærer i ens egen fortjeneste f.eks. hvis man ikke har regent den ind så er det i længden alligevel bedre at handle sammen med sådan en leads. Det betyder måske at en fortjeneste man havde regnet med på 20% nu kommer ned på 15% fordi lead skal have 5% kommision – så er det stadigvæk bedre fordi ellers sælger man måske slet ikke noget i lang tid hvis man insistere på at ville gøre det selv. Der er selvfølgelig en smerte grænse fordi typisk sidder man jo stadig tilbage med garanti forpligtigelsen og så skal man selv lave en lille form for risk analyse og se på hvilket produkt er det vi sælger.

 Man skal både være meget opmærksom på forhold omkring rabat og kommission og man skal være forberedt på det i sin prissætning og være klar til at dele med andre.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gæsteeksperten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere