Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

En god start på linkbuilding

22. februar 2012 | 7.467 Visninger | 15 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

Linkbuilding fylder meget her på Amino, og det er tilsyneladende et af de områder, der er rigtigt svære at komme i gang med for folk, der gerne vil gøre arbejdet selv. Så her er lidt inspiration til, hvordan du kan begynde på linkbuilding-arbejdet på en helt ny hjemmeside på en fornuftig måde.

Links fra samarbejdspartnere og leverandører

Hvis du har samarbejdspartnere og leverandører i din forretning, så gør hvad du kan, for at få et link fra deres sider til din. Det er yderst relevante links, der kan være med til at vise Google med det samme, at du har en seriøs hjemmeside, som hører solidt hjemme i din branche.

Få links fra venner og familie

Denne type af links vil sjældent være specielt relevante, men hvis du nu kender folk med hjemmesider i forvejen, så skader det i hvert fald ikke, hvis de nævner, at de kender dig, og at du nu har startet et nyt website, der beskæftiger sig med sådan-og-sådan. Med undtagelse af helt ekstreme tilfælde kan links ikke skade dig, så kom du i gang med at trække på goodwill-kontoen, og se, om du ikke kan få nogle links af denne type.

Udnyt dine eksisterende ressourcer på nettet

Hvis du allerede har en tilstedeværelse på nettet i forvejen, så udnyt den. Er du aktiv på et debatforum, så læg et link i din signatur, på din profil, og læg et indlæg i deres svar på Aminos ”Jantetæskeren” eller ”off-topic”-sektionen, og del glæden over at være startet nyt. (Forudsat selvfølgelig, at det ikke er imod forummets regler. Du har ikke behov for at lægge dig ud med folk).
Har du en blog om havenisser, så smid et link til din nye hjemmeside. Igen er det bedre at få et link end ikke at få det, så udnyt nu de ressourcer, som du kan trække på.

Kig dine konkurrenter over skulderen

Jeg har tidligere skrevet om at tjekke konkurrenternes backlinks. Tjek dine 4-5 største konkurrenter, og se, om der er nogle ”lavthængende frugter”, du kan kopiere eller blive inspireret af.

Prøv med en pressemeddelelse

I nogle tilfælde er det de mærkeligste ting, der kan komme i lokalaviserne. Så prøv gerne med en pressemeddelelse om, at du nu er startet op som havenissedistributør og har planer om at gøre jeres by til Danmarks havenissemekka. Er du heldig, får du omtale, og er du endnu heldigere, får du også et link.

Forsøg at skrive gæsteindlæg

Hvis der findes aktive bloggere eller websites i din niche, der har nyhedsstof m.m., så prøv at høre, om du ikke kan få en tjans som gæsteskribent. Og bidrag så med det bedste, du overhovedet har, så du giver værdig til læserne, samtidig med, at du får en eller anden form for forfatterlink ud af det.

Og hvad med linkkataloger, artikeldatabaser m.m.?

Linkkataloger og artikeldatabaser fylder meget herinde, og hvis du har meget tid tilovers, kan du også godt bruge lidt af den her. Disse links vil være af stærkt varierende kvalitet og meget meget forskellig levetid, da både linkkataloger og artikeldatabaser af den ene eller anden årsag ofte stopper med kort varsel eller forsvinder fra Google.

- - -

Det var en stribe bud på, hvor du kan starte din linkbuilding for din helt nye hjemmeside.

Vil du have mere inspiration til det forsatte arbejde med linkbuilding, så kan du f.eks. fortsætte med disse debattråde her inde på Amino:
http://www.amino.dk/forums/t/137716.aspx
http://www.amino.dk/forums/t/78588.aspx

Læs også


Kommentarer

Rasmus Ramskov  den 22-02-2012 kl. 10:44

Kan du skrive noget om effekten af at oprette et nyt domæne hvor man opretter artikler der handler om det ens primære side handler om, hvorefter man linker hertil.

Jeg har de fleste steder læst at google generelt vægter et link fra en relevant side mere end en side med høj pr som ikke handler om det samme som din primære side.

Har du fx en side der handler om salg af brænde. Hvor meget effekt vil det så have hvis man opretter et nyt domæne "salgafbrænde" og laver en masse godt indhold der handler om brændesalg?

Vh Rasmus

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nikolaj Mogensen  den 22-02-2012 kl. 12:08

Fint indlæg og god introduktion. Jeg synes i høj grad linkbygning handler om at skabe relationer o markedet - både til jounalister, bloggere, kollegaer og kunder.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 22-02-2012 kl. 13:29

Hej Rasmus,

Jeg tror, at jeg skriver et helt blogindlæg om emnet, så det kan få en passende behandling. Så du må måske lige vente en uge eller to, men til gengæld får du også et noget længere svar end her i kommentarsporene.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 22-02-2012 kl. 13:46

@Nikolaj,

Jep. Især for linkbuilding med langvarig effekt for øje.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rene  den 22-02-2012 kl. 20:36

Hvad hvis man aftaler med samarbejdspartnere om at linke til hinanden? Så går værdien vel tabt? Google opdager vel hurtigt dette "aftalte samarbejde"?

Jeg skriver jævnligt pressemeddelelser og får typisk en nyhed i aviserne eller på nettet 1-2 gange om måneden. Jeg opfordrer hvergang frækt journalisten om at skrive vores webadresse (hvis pressen er offline) og beder om et aktivt link hvis pressen er online.

Mit spørgsmål her er? Links fra gode nyhedssite er gode men hvad hvis jeg nu gerne vil oplyse besøgende på mit website omkring pressemeddelelsen? Taber mit backlink på nyhedssiden så værdien hvis jeg linker til min historie på nyhedssitet? Jeg er lidt/meget i tvivl om dette. Jeg er begyndt at oplyse via facebook, linkedin og google+ istedet. Hvad skal man gøre? Hvad er giver bedst SEO?

Rene

Jydsk Emblem Fabrik A/S

Www.jef.dk - online salg af sportspræmier

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nikolaj Bomann  den 22-02-2012 kl. 22:43

Spændende indlæg Frank. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse et indlæg om sblogs - er det noget som er på tegnebrættet? :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
onlineBRAND  den 23-02-2012 kl. 08:16

Ok artikel!

f.eks. har jeg brugt "review" sider til at skrive anmeldelser af kunder, så de på den måde fik et link fra de sider! Hvis man reelt set har handlet med kunden, kan man også lave et Trustpilot review.

Artikkeltorvet.dk samt Anyhed.dk er også gode steder at få sit link, samt at deltage på debatten her i Amino.

Hvis man søger på RSS feeds, er der også en del sider der tilbyder man kan tilmelde sit RSS feed, jeg kender ikke helt effekten af dette, men umiddelbart skader det da ikke.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 23-02-2012 kl. 11:05

@Rene,

Man skal være varsom med at kaste sig ud i store linksamarbejder, men hvis du linker til en, der sælger fodboldtrøjer, og han linker tilbage til dig, vil det ikke være et problem.

Og så ville jeg i dit tilfælde nøjes med at linke til udvalgte omtaler fra eget website. (Omtaler, der kan være med til at få kunder til at vælge jer). De andre former for omtale kan du linke til fra sociale medier m.m., hvor folk må formodes at have en lidt større interesse i jeres virksomhed end gennemsnitskunden.

@Nikolaj,

Jeg har en arbejdstitel på et indlæg som hedder "Satellitsider, linknetværk og splogs", så dit ønske kommer til at gå i opfyldelse inden alt for længe.

@Daniel,

Ja, der findes et væld af muligheder derude, når man først kommer i gang (og ikke mindst for folk, der arbejder med det til hverdag). Indlægget her er i høj grad tænkt som en slags "spark bagi" til dem, der er helt nye og slet ikke ved, hvor de skal begynde.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Nikolaj Bomann  den 23-02-2012 kl. 11:09

@Frank

Det lyder bare super fedt :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
onlineBRAND  den 23-02-2012 kl. 13:19

Sådanne inspirations oplæg er også fine, f.eks. lars bachmann skrev for flere år siden, tror jeg, dette indlæg: 40-mader-at-skaffe-links-pa (Google det da jeg ikke kan indsætte link).

Som jeg fandt virkelig inspirerende. Jeg savner måske bare ofte lidt mere dybde, og så elsker jeg artikler med "how-to", så giver mig reel værdi! kunne være fedt med en artikel, eller et forum indlæg, der samlede alle de gode steder at få links fra! (Ikke deciderede linkkataloger, men steder som: anyhed.dk, trustpilot osv.)

Man kunne indddele det i bracher, endda.. men det måske lidt for let, og folk vil måske ikke af med deres små hemmeligheder :D

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mathias Duelund  den 23-02-2012 kl. 17:23

@Rene - at bytte links er helt rigtig uden værdi. Men hvis man ikke kan få et link fra sin leverandør, uden at give et link tilbage, så sørg for at i linker til forskellige sider. Du linker måske fra en nyhedssektion til leverandørens forside, eller endnu bedre fra en Blog. Din leverandør linker fra deres "Mød forhandler" side, til der hvor de produkter/service er fra den leverandør. På den måde udveksler man link uden at bytte:)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mathias Duelund  den 23-02-2012 kl. 17:42

Jeg har lige et spørgsmål. Hvis man f.eks. er en indkøbskæde med 100 butikker landsplan og sælger produkt X i alle 100 butikker. Leverandør med vare X har på deres hjemmeside en side hvor de gør det muligt for deres besøgende at finde forhandler. Hvad siger google til, at denne leverandør har 100 links som peger på indkøbskædens side? eller til de respektive sider på indkøbskæden, som også har en sektion med deres butikker?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rene  den 23-02-2012 kl. 21:07

@mathias & Frank

Tak for feedback....

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen  den 25-02-2012 kl. 15:38

Mathias, Google tillægger som udgangspunkt ikke de næste 99 links lige så meget vægt som det første. Men der er ikke nogen problemer forbundet med at få mange links fra samme site på den måde.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jacob Rohde  den 02-05-2012 kl. 10:12

En super introduktion til et meget vigtigt emne. Hvis man virker lægger sig i selen, kan man få stort udbytte af at linkbuilde.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: ni + ti =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Frank skriverFrank på Twitter

Hvis du vil have besked når Frank og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer