Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Karsten Lund fra Optimeria Er konverteringsoptimering kun for SEO’ere?

Er konverteringsoptimering kun for SEO’ere?

2,173 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 January 2010

 

Jeg er meget glad over at kunne læse at konverteringsoptimering bliver et varmt emne i 2010, men jeg er nok også ret subjektiv i mit syn på emnet. Det der undrer mig, er at ”Conversion Rate Optimization” (CRO) ofte bliver kategoriseret under SEO – altså søgemaskine optimering.

På den ene side kan jeg godt forstå det, fordi langt størstedelen af trafikken som skal bruges til at bygge sin online forretning på, kommer fra søgemaskinerne, men jeg ser mere SEO som en katalysator for CRO.

Det er et fornuftsægteskab mere end det er et ægteskab bygget på kærlighed. Som i ethvert ægteskab, er der en der har bukserne på, og til stadighed og i dagens marked, sidder SEO solidt på magten, men CRO er så småt begyndt at se de værdier der ligger gemt, og på de områder hvor SEO og CRO er modsætninger tror jeg vi til stadighed vil se flere og flere kigge på begge områder før de implementerer en ny strategi.

Der er utroligt mange analytiske faktorer der binder emnerne sammen, men modsat SEO, binder CRO sig også sammen med bla. usability der handler om reelle fysiske tests.

Man kan vel sige, at SEO er den dominerende faktor i starten af ægteskabet, hvor man så langsomt men sikkert vil se et skift i magtbalancen. Man skal jo tænke på at man indenfor SEO trods alt kun skal beskæftige sig med en mindre række fokuspunkter (google, bing, yahoo osv), mens CRO i sin grundsten jo har hr. og fru. hansen som fokuspunkt, hvilket udpensler hvorfor det er vigtigt at tænke på CRO som et selvstændigt punkt.

Jeg kommer til at lyde helt rødstrømpe-agtig, men jeg ser frem til den dag, hvor CRO ikke længere er en kategori der ligger under SEO, men som over en bred kam er respekteret som en individuel strategi med mange andre facetter end SEO.

Jeg håber alle har haft en god jul, og et godt nytår. Min jul, og mit nytår, blev en blandet fornøjelse af sygdom, svigerfamilie, kulde og stress, men nu er jeg vendt tilbage.

Med Venlig Hilsen

Karsten Lund

Konverteringsspecialist - www.optimeria.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Karsten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere