Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anne Skare Nielsen Don´t feed evil dog, del 5 af 5

Don´t feed evil dog, del 5 af 5

2,874 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 August 2012

Gør det rigtige

Verden bliver mere og mere rodet, kompliceret og larmende, mere kaleidoskopisk og mangfoldig. Alting kan nuanceres. Alle kan forføres. Vi rider skamløst rundt på vores smukke ord som var de små cirkusponyer, og kaster dem bort, når vi er blevet trætte af dem - det der før var “gammel lort” er nu blevet til “vintage”. Det der før var “sladder” er blevet til “gossip”. “Globalt” og “innovativt” og “nyt nordisk”, er lækkert tapet på gammel gasbeton.

I ondskabens imperium sælger vi ud - bare se, hvad der sker med journalistik, bankerne, medierne, kapitalfondene, skolerne, ældreplejen, politik osv: det vrimler med begavede, dygtige, arbejdsomme, flittige og kreative mennesker, men så snart de rammes ind i “systemet”, så tager den onde hund over. Så er der lige pludseligt meget lidt der kan lade sig gøre, mange mål der skal forfølges, og meget, meget lidt plads til refleksion.

Den store screensaver holder vores gode hund på måtten. Ikke tænke, ikke tænke. Så er det for meget der skal laves om. Grundlæggende. For meget der ikke giver mening. Så er det bedre at køre hinanden ned med stress. Just do it. Because your worth it. Vær som de andre. Og køb så nogle ting, så man kan føle sig lidt unik.

Men vi er bedre end det. DU er bedre end det. Det er ikke de andres skyld. Den onde hund er ikke derovre - den er i os og mellem os.

På dit dødsleje kommer du ikke til at tænke: gid jeg havde været mere som Gandhi. Du kommer til at tænke: gid jeg havde været mere som mig selv. Det er måske vores generations største kamp: at efterlade en ny samfundsmodel hvor det menneskelige potentiale kan udfolde sig.

Engang imellem skal vi derfor gøre verden sort og hvid. For engang imellem er der noget, der er rigtig eller forkert. Og jo mere mangfoldig og mudret verden bliver, jo mere har vi brug for engang imellem at se ondskaben i øjnene, sige til den “jeg er ikke bange for dig. Fis op i kurven og hold din mund”. At komme bag ved alle vores biologiske følelser og underlige tanker, der ellers kan dræne os så meget for energi, og få et glimt af sandheden. Som f.eks. er at det er totalt til grin at et produkt som Coca Cola sponsorer de Olympiske lege. Eller at der findes noget der hedder et Happy Meal. Eller at de gamle ikke må have sex på plejehjemmet, eller at voksne mænd går med slips og tilbringer det meste af deres vågne tid i et indeklemt mødelokale. Eller at mine børn har fået en lommelygte, hvor der er flydende vingummi i. Eller at der nu findes noget, der hedder The Pacific Garbage Patch, som er et plastik-affalds-kontinent på størrelse med Texas, der befinder sig i havet udenfor Californiens kyst. Eller at finanskrisens bagmænd og diverse business schools over en bred kam ikke har mærket konsekvenserne af deres grådighed.

Sådan er der så meget, der ikke giver mening. Og det er da muligt, at vi ikke kan gøre noget ved det. Ondskabens imperium er netop et imperium.

Men imperier kan falde. Og det sjove er, at hvis det ikke er derude, men inde i os alle, så kræver det ikke så meget. Blot at du og jeg:

-  Lader være med at fodre den onde hund

-  Er tålmodige.

-  Accepterer at vi er vores eget bedste værd!

Men prøv det bare for en dag - don’t feed evil dog. Sluk for brok, dårlige tv-programmer, sur kaffe, drænende møder, larm i radioen, sig nej til fristelserne, kom glad hjem fra arbejde, kom glad på arbejde, sid med ansigtet i solen, mærk dig selv og vær ikke bange - giv din gode hund masser af frisk luft, god mad og kærlighed. In short - mærk efter. Der er altid plads til et lille “hvorfor” og en hundekiks.

Jeg tvivler på, at jeg selv bliver gennemført god. Men hvis jeg kan ramme 80/20, så er jeg godt tilfreds. Der skal være plads til lidt dekadent djævelskab. Især når man er gift med en engel.

Husk at trykke på "Abonner på nye indlæg" i højre hjørne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere