Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anne Skare Nielsen Innovationsbevægelsen kommer – vil du med? (.. eller vil du også have Martin Thorborg som statsminister?)

Innovationsbevægelsen kommer – vil du med? (.. eller vil du også have Martin Thorborg som statsminister?)

6,521 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 March 2011

I år skal vi have valg i Danmark. Og så glæder vi os alle – til visioner, engagement, kreative inddragende idéer. Til at blive lyttet til, og hørt, og til at fremsynede mennesker udtrykker vores tanker på måder, vi aldrig selv kunne have klaret. Vi glæder os endnu mere til at se meningsfulde løsninger, der vil gøre Danmark til verdens mest attraktive sted at leve, skabe, bo og arbejde. Frembragt at ledere, der giver os gåsehud på armene over deres principfaste holdninger, forbilledlige empati og ydmyge vilje til at lære af andre livet igennem.

Eller også bliver det bare mere af samme skuffe.

”I hårde tider kalder alle på den stærke leder. Men ved du hvad? Han kommer ikke”, har Kjell Nordström forfatter til Funky Business, skrevet i forordet til min nye bog. Den stærke leder – det er dig, mig, os og hinanden. Verden er i dag blevet så kompliceret, at selv det klogeste menneske i verden ikke kan gøre den store forskel. Det traditionelle demokrati kan ikke skabe radikale forandringer, for der er alt for store gevinster ved at bevare status quo. Der er ingen længere, der kan skabe noget som helst alene. Vi har brug for helhedstænkning, integrerede løsninger, nye perspektiver, mod, behovsudsættelse, skabertrang - og ikke mindst hinanden.

Tiden er moden til at vi lukker vores indre rebel ud. Og det kan sgu ikke være tilfældigt at parti på engelsk hedder party – at involvere sig i politik, må godt være sjovt, spændende og festligt.

Hvis politik er svaret – hvad er så spørgsmålet?

Personligt har jeg intet håb placeret i den form, vores politiske system har antaget i dag. Jeg får meget mere energi ud af at være på Amino, end da jeg holdt oplæg for Globaliseringsrådet. Langt mere håb & inspiration af at høre på Thorkil Sonne fra Specialisterne (dem med autisterne) end på chefer for Danmarks største virksomheder.

Hvis jeg fik valget mellem Villy/Helle eller Lars/Pia eller Martin Thorborg, så vil jeg til hver en tid stemme på Martin. Jeg vil 100 gange hellere se ham, som statsminister i Danmark, fordi han repræsenterer den fandenivoldskhed og skaberevne, som vi har brug for lige nu.

Den største udfordring vi har i dag, er ikke at skabe nye ting. Det er at skabe de organisationer, der kan. Ikke mere men bedre. En arkitekt fortalte mig engang, at hvis man i dag rev Rigshospitalet ned, og byggede det op igen, så det passede til nutid og fremtid, så ville pengene være tjent ind på 2 år. Jeg forelagde det for en overlæge samme sted, og han sagde ”ne-hej, 6 måneder”.

Hvad hvis vi lavede det samme eksperiment med det politiske system? Startede helt fra bunden og byggede det op til morgendagen. Ville vi så stadig have tunge bureaukratiske processer, levebrødspolitikere, mediestyrede dagsordener, lange forhandlingsmøder hvor der flyttes kommaer i stedet for mindset og grundlæggende antagelser?

Eller kunne man orkestrere en kaotisk mængde af engagerede mennesker, der egentligt ikke mener noget, men mere er interesserede i at løse problemerne på den mest optimale måde? Ny Alliance var Danmarks fjerdestørste parti – indtil de fik et partiprogram. Kunne det lade sig gøre at holde den der? At være en slags demokratiets Drupal, der så vidt jeg ved har over 650.000 fritidskodere (vi skal kun have 700.000 for at blive regeringsparti).

Så der var da en idé. Og i det mindste kunne det være et fantastisk eksperiment. Og hold fast, hvor kunne det være fabelagtigt, at bringe en anden statsminister på Borgen (som ikke behøver at være Martin, men det ville ikke gøre mig noget). Og denne statsminister havde et parti bag sig, der var eksperter i samarbejde med adgang til et enormt netværk af konstruktivt indstillede problemløsere.

Jeg tror bevægelsen allerede er her. Hvad tror du? Puster jeg til gløderne, eller er der ingen rebelsk ild tilbage i Danmark?

Amino har over 100.000 brugere hver måned. Jeg er i Advisory Board for Leaderlab.com og har derigennem adgang til cremen af innovationschefer og ildsjæle i dansk erhvervsliv. Jeg er netop ved at lægge planer sammen med et stort, ærværdigt konsulentfirma i Danmark som vil hearthunte 100 ledere med fremtidskasket til dette projekt. Desuden er jeg bestyrelsesformand på Innovationshøjskolen. Jeg er god til at sprede ringe i vandet, så det løber rigtig hurtigt op. Jeg kan sætte i gang og orkestrere, men jeg kan ikke udrette noget som helst alene.

Som Robin Williams synger ”You can’t manufacture a miracle”.

Men vi kan godt organisere for succes. 

Vil du være med til det?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere