Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad vil du?

6,841 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 October 2010

At have sin egen virksomhed er efter min mening, den bedste "undskyldning" for at have sit eget personlige udviklingsprojekt. Med de rigtige opgave vokser man som menneske, man kan udvikle sig med sine kunder, løse problemer på sin helt egen kreative måde og sætte nye mål, der træner ens innovative muskler.

Det fundamentale og grundlæggende spørgsmål er dog: Hvad vil du? Den fremtid vi bevæger os ind i er frugtbar med uendelige muligheder. Alle kortene ligger på bordet. Og som i poker behøver man ikke have den bedste hånd for at vinde, man skal bare spille sin kort på den mest optimale måde. Det betyder ikke, at alt det, man vil, bliver til virkelighed. Springer man ud fra 10. etage, mens man råber "jeg vil flyve, jeg vil flyve", rammer man jorden lige så hårdt som alle andre. Det betyder blot, at der ligger en enorm drivkraft i en beslutning. Det du gerne vil, skal du skrive ned og gerne dele med din familie, og dem der støtter dig. Det du gerne vil, skal ikke være en gættekonkurrence.

Viljestyrke er en fænomenal kraft. Viljestyrke er, når du gør noget andet end det, du har allermest lyst til, fordi du besluttet dig for det. Viljestyrke får dig til at løbe den sidste kilometer, selvom du er ved at kaste op, holder dig vågen hele natten, fordi projektet skal afleveres i morgen tidlig, eller forhindrer dig i at skylle kolik-barnet ud i toilettet. Det er blevet påvist, at de ægteskaber, der holder, er dem hvor begge parter beslutter sig for, at det skal holde. Deres kærlighed er ikke nødvendigvis større end andres, og alle forhold har op- og nedture. "Failure is not an option" er et motto, der kan bruges til andet end at hente forvildede rumskibe ned på jorden.

Nogle mennesker bruger ikke deres viljestyrke konstruktivt. Det tager f.eks. måneder at vænne sig til smagen af cigaretter, kaffe og øl. Andre bruger deres viljestyrke på at insistere på, at livet er en lang lort, som man hver dag skal tage en stor bid af. De fleste af os har ikke megen viljestyrke endsige vindermentalitet, og derfor skal vi bruge vores viljestyrke, der hvor den virkeligt vil gøre en forskel, nemlig på at insistere på at være åben, imødekommende, lyttende og konstruktiv.

Det samme gælder for kunder og samarbejdspartnere. Hvis ikke de vil, hvis de allerede har besluttet sig for et "nej", så kan vi ikke flytte dem. Og vi kan jo lugte det, så snart vi kommer ind ad døren "det her får vi aldrig solgt igennem". Sidder du med den fornemmelse, så tag dine idéer og gå med bravour mens du knejser som en primadonna med nakken, og sig "I er ikke klar til mig". Eller tag den lidt mere ydmyge: "jeg kan godt mærke på jer, at I ikke vil ombord i mit tog, men hvad skulle der til for, at I ville?".

For som en af mine medarbejdere har sagt: "man kan lede en hest til vandet, men man kan ikke få den til at drikke, og så nytter der ikke, hvor meget man så end suger den i måsen".

Hvis folk ikke vil, kan vi ikke flytte dem. Men vi kan skabe en vision, der er så attraktiv, at de ikke kan lade være med at følge os.

Men den tager vi næste gang.

 

"Hvad vil jeg" øvelse 1:

Skriv alle de gode ting ned, der kommer til at ske for dig (for når man ved, hvad man vil, er resten "bare" hårdt arbejde".

"Hvad vil jeg" øvelse 2:

En social kontrakt er en aftale, du kan indgå med sig selv, eller med sine samarbejdspartnere. Det er kort skriv, hvori man aftaler sine principper for adfærd i gruppen - hvordan opfører vi os, for at vi bliver en succes både i hverdagen og i fremtiden? En social kontrakt skal helst skrives i et blomstrende, levende sprog. Ellers bliver det hurtigt for dikterende og buzzwordsagtigt.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere