Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ken Schultz fra Partner-ads Sådan forhandler du dig til bedre affiliate-satser

Sådan forhandler du dig til bedre affiliate-satser

3,762 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 March 2012

Jeg vil i dette blogindlæg kort beskrive for dig hvordan du som affiliatepartner har mulighed for at opnå højere satser.

Inden for affiliate marketing er der som inden for mange andre områder konkurrence mellem forskellige annoncører. Ud over at annoncørerne konkurrerer om at tiltrække kunder til deres onlinebutik, så konkurrerer de også om affiliatepartnernes opmærksomhed. Og hvis du er affiliatepartner, så giver det dig en mulighed for at opnå en merindtjening.

Muligheden ligger i at forhandle højere satser. Mange annoncører har mulighed for eller ønsker ligefrem at tilbyde bedre satser til gode affiliatepartnere. Din mulighed ligger så i at overbevise annoncøren om at du er mere værd, enten i form af det du leverer nu, eller i form af det du forventer at kunne levere. Men hvordan kan du gribe det an?

Først og fremmest skal du beslutte dig for hvad du gerne vil opnå. Vil du f.eks. gerne have 10 % i provision i stedet for 7 %? Det at du ved hvad du vil opnå, gør at du bedre kan opstille argumentation. Når du ved hvad du gerne vil have, så check hvad lignende konkurrenter i samme affiliatenetværk tilbyder. Det giver dig en idé om hvorvidt dit mål er realistisk. Du skal så evt. justere dit mål for hvad satsen skal være.

Derefter kigger du på hvad du leverer på nuværende tidspunkt, f.eks. antallet af salg som du har skaffet den sidste måned. Kig så fremad, og vurdér hvor meget det kan stige. Leverer du ikke noget endnu, så baserer din vurdering sig kun på hvad du tror du kan levere. Sidstnævnte er svært at forhandle ud fra, og derfor vil jeg anbefale dig at du altid opbygger trafik og salg først inden du forhandler. Så er det også nemmere for annoncøren at forholde sig til.

Du kan nu tage den første kontakt. Typisk finder du en e-mail-adresse i.f.m. oplysninger om den enkelte annoncørs partnerprogram/kampagne. Kontakt annoncøren med dit ønske om en højere sats, og sørg for at din begrundelse er baseret på de salg du har leveret. Hvis annoncøren nemt kan se idéen i at belønne dig med en højere sats, så vil de ofte gøre det.

Giv annoncøren lidt tid til at svare, f.eks. 1 uge, og skriv så til dem igen hvor du evt. antyder at du kigger på konkurrende affiliateannoncører for at optimere din indtjening. Tit vil annoncøren reagere og enten give dig en højere sats eller indlede en forhandling med dig hvor I så måske ender på et kompromis.

Hvis der ikke bliver reageret på dine henvendelser, så lad være med at reagere hårdt ved at udskifte annoncøren, men vent f.eks. en måned så du har en ekstra måneds salgstal. Skriv så en sidste mail til annoncøren hvor du gør opmærksom på at du nu leverer endnu flere salg.

Du kan så, hvis der ikke bliver svaret, enten udskifte annoncøren med en anden annoncør eller acceptere satsniveauet og gå videre til næste forhandling ...

Som du kan læse af ovennævnte, så kræver det ikke den store indsats at forhandle satser. Orienter dig om konkurrenter, kig på lidt statistik, og skriv en mail. Det er en lille indsats, men med gode muligheder for et godt resultat.

Fortsat god dag :-)

Mvh.
Ken Schultz

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op