Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

SEO-tips til affiliate sider

6,315 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 November 2010

Hej

En af de vigtigste metoder til markedsføring af dine affiliate sider er via søgemaskinerne, og primært via søgemaskineoptimering også kaldet SEO. Det koster ikke penge (med mindre du hyrer et firma til SEO), men til gengæld er det noget som du kan komme til at bruge rigtigt meget tid på. Specielt hvis du ikke får gjort det rigtigt.

Jeg vil derfor gerne hjælpe dig med nogle tips til SEO, så du kan komme godt for start eller kan få rettet nogle ting til. Det er ikke en udtømmende oversigt, men nogle af de punkter jeg synes der er meget vigtige når vi snakker SEO.

Søgeord

Lav en liste med søgeord du gerne vil skrive artikler/indhold om og som du derfor også gerne vil findes på via f.eks. Google. Start gerne med nogle få søgeord - du kan altid udvide listen.

Det vigtigste er herefter først og fremmest at fokusere, dvs. én underside/én artikel til ét søgeord. Og det er så dét søgeord du optimerer dén underside/dén artikel på. Andre artikler har så fokus på andre søgeord, som du så optimerer på etc.

For hver side er det vigtigt at du benytter en unik titel. Brug søgeordet i starten af titlen og hold titlen på max. 66 tegn. Da titlen bliver brugt ved visning af et søgeresultat på f.eks. Google, så er det vigtigt at titlen fanger brugerens opmærksom (uden at være utroværdig). Fanger du opmærksomheden så kan du mange gange få flere klik end de søgeresultater der ligger 1-2 pladser over dig, da brugeren hellere klikker på linket til dig.

For hver side skal du også udfylde et meta tag, der hedder description (en lang beskrivelse på max. 200 tegn). Den beskrivelse bruger Google tit når den ikke kan finde noget mere relevant tekst på selve siden. Sørg for at teksten indholder søgeordet og opfordrer brugeren til handling (lok dem gerne med noget (som du kan stå inde for)). På den måde får du flere brugere til at klikke fordi beskrivelsen også fanger deres opmærksomhed.

Og imens du alligevel er ved at rette meta tags, så udfyld også meta tagget keywords (nøgleord adskilt af komma), som stadig bruges nogle steder. Og om ikke andet så er det en god lille øvelse i at finde varianter og synonymer for dit søgeord. Det kan du så senere bruge når du laver indholdet på siden.

Når du skriver indholdet, så sørg for at mindst 2-3% af ordrene er dit søgeord samt enkelte varianter og synonymer for letlæselighedens skyld. Udskift stedord som den, det, denne, dette o.l. med søgeordet i det omfang det ikke går udover læsevenligheden.

Linkstruktur

Når du udarbejder dit indhold, så kan du også kigge på din egen linkning.

Først bør du kigge på den interne linkning. Sørg for at din forside linker til din nye side, så Google nemt kan finde den når robotten kommer forbi næste gang. Anvend en tekst på linket (ankertekst) som indholder dit søgeord. Du kan også med fordel linke til siden fra andre steder på dit website, men lad være med at overdrive. Og husk en god link tekst.

Pas dog på med at linke til siden fra andre sider som du også gerne vil ranke på, hvis disse sider ligner din nye side meget. Det kan gå udover rankingen af dine sider, fordi du i princippet fortæller Google er her er også en side med næsten samme relevante indhold. Link gerne fra sider der ikke kan erstatte din nye side (f.eks. en støvle-side til en side om sneakers, men helst ikke fra en side med sorte sneakers til en side med røde sneakers).

Link gerne eksternt til f.eks. en side hos Wikipedia der forklarer et begreb, en side hos DR med en udsendelse om emnet, en universitetsartikel e.l. Det får din side til at virke mere seriøs og relevant for brugerne (og måske derfor også for Google).

Inden du laver en masse links fra din nye side, så husk på begrebet 'linkjuice'. Forestil dig 1 liter juice, som du skal dele ud af. Har du 10 eksterne links, så giver du alt andet lige ca. 10% af linkjuicen (læs = værdien) til hvert link. Så færre links får mere linkjuice hver.

Når du linker eksternt (også via affiliate links), så brug rel=nofollow i selve linket (tilføjes efter f.eks. target=_blank), så der ikke bruges linkjuice på linket. Brug dog ikke nofollow hvis der er lavet en aftale om linket eller det er et relevant link, hvor du gerne vil have at f.eks. Google tillægger linket en værdi.

Linkbuilding

Linkbuilding betyder at man får andre til at linke til sin side, og på den måde fortæller Google at siden er vigtig og relevant jo flere og jo mere relevante links er (et slags stemme system).

Men da linkbuilding ofte er opfordret, så er det også lidt unaturligt i forhold til hvis folk bare linker af egen interesse. Så derfor lad være med at skaffe en masse links hurtigt og lad være med at få en masse ensidige links, dvs. fra kun én type websites. Det virker i Google's øjne systematisk og kan blive straffet med en dårligere placering.

Lav din linkbuilding så naturlig som muligt, dvs. i et roligt tempo (du kan så dermed også linkbuilde for flere sider på én gang), fra forskellige typer websites og med forskellig sværhedsgrad i.f.m. at få linket (nemme steder, mellemsvære steder og svære steder (de links har oftest størst værdi og derfor skal du prioritere dem)).

Sørg for at alle links til dig indholder dit søgeord i teksten på linket, gerne varianter af søgeordet, så det ikke virker systematisk.

Sørg for at links placeres i sammenhænge der er relevante for dit søgeord. På den måde ser Google din side der linkes til som en relevant side, og får du flere 'stemmer' end andre så vil du alt andet lige få en bedre placering.

Tænk alternativt når du skal finde steder at få placeret dit link. Kig gerne på dine konkurrenter og se hvor de får links fra (brug Yahoo Sitexplorer). Kig på leverandører af produkter, butikker eller andre sider for at se forskellige vinkler på samme sag.

Og sidst men ikke mindst: Gør det nemt for andre at linke til din side. Indsæt et lille stykke kode man nemt kan kopiere.

Fortsat god dag :-)

Mvh.
Ken Schultz
Partner-ads

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op