Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ken Schultz fra Partner-ads Muligheder som niche-affiliate

Muligheder som niche-affiliate

6,454 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 October 2010

Jeg har tidligere skrevet omkring valg af det rigtige emne som affiliate partner (læs indlægget her)

Hvis du interesserer dig for mange emner eller synes der er en udfordring i at lære om nye emner, så er der også gode muligheder for succés, hvis du vælger at fokusere på en niche.

Jeg har allieret mig med Casper Schneidereit, som er en dygtig affiliate iværksætter. Læs hans gæsteindlæg herunder:

Niche-affiliate

Jeg vil I dette indlæg stille skarpt på niche affiliate sider både hvad angår fordele og ulemper, men også hvordan du kan vurdere hvilken niche som er værd at bruge tid på.

Med niche affiliate arbejder du indenfor et meget lille segment, hvor du nøjes med at fokusere på et helt specifikt område/ produkt. Min egen side om havefraesere er et rigtig godt bud på en niche affiliate side, og det er også den som jeg vil tage udgangspunkt i.

Havefraeser.dk reklamerer med 16 produkter for en enkelt webshop. Siden har fået et overskueligt design, som netop er tilpasset dette produkt. 


^^ Havefraeser.dk 

Derfor blev det havefræsere

At det lige blev havefræsere vil jeg forsøge at forklare i dette afsnit. Jeg besluttede mig på et tidspunkt for, at jeg ville prøve at satse på en ny niche.

Partner-ads har rigtig mange webshops tilknyttet, og det er derfor et helt naturligt sted at søge efter nye nicher.  Kvaliteten af de tilknyttede webshops svinger en del, men via menupunktet topprogrammer kan du få en indikation af hvilke butikker der konventerer godt. Det er selvfølgelig langt fra nogen garanti, men en indikation er i hvert fald bedre at læne sig op af end ingenting.

Texas A/S programmet har en CPC på ca. 1,75. Det er ikke imponerende, men det vakte min interesse. Jeg prøvede funktionerne af i deres webshop, og det virkede fornuftigt. Derudover søgte jeg lidt på nettet omkring deres webshop/firma, og det så også fornuftigt ud. Det virkede som en god webshop at bygge sin side op omkring.


^^ Texas A/S med en CPC på 1,75

Texas A/S giver 5 % i kommission, og det skal man hele tiden have i baghovedet, når man kigger på produktpriserne. Husk at gange kommisionsprocenten med 0,8 for at få den procent du skal bruge, når du skal regne din kommission uden moms af et produkt med moms. Dvs. de 5% bliver reelt til 4% når du regner på webshoppens produkter. Texas A/S sælger meget andet end havefræsere eksempelvis havetraktorer og plæneklippere. 

De fleste ejer en plæneklipper, lidt færre en havefræser, og endnu færre en havetraktor.  Rækkefølgen er helt omvendt, når man kigger på prisen (og dermed den mulige kommission). Generelt er havetraktorer dyrest, herefter havefræsere og sidst plæneklippere.

Det er lidt op til ens temperament, hvad man ønsker at satse på (dyrt produkt / få salg / høj kommision, eller billigt produkt / mange salg / lav kommision).

Et hurtigt tjek på dk-hostmaster viste at havefraeser.dk var ledigt. Mine udregninger viste at jeg ville tjene mellem 31,80 – 319,80 DKK i kommission alt efter, hvilken havefræser der blev solgt. Det var nogle af de tanker jeg gjorde mig.

I søgemaskinerne er en havefræser en handelsvare, og der er selvfølgelig lidt konkurrence. Dog er den til at overkomme, og på sigt skal det nok blive en godt. Domænet er en vigtig faktor når det gælder disse små niche sider, for med  et godt specifikt domæne fortæller du også Google, at den her side handler om dette, og ikke så meget andet.

Spred risikoen

Ved at arbejde med nicher har du også mulighed for at skabe en mere stabil indtægt. Det er sjældent at du finder et område som omsætter lige meget hver måned året rundt, uanset om det er hverdag eller sidst på måneden. Nogle sider har flere besøg i weekenden, og andre har aktivitet i hverdagene. Hvis du satser på at kunne leve af dine websites, så er det en god idé at gøre sig nogle tanker om:

  • Sommer / vinter følsom. Forventer du at siden er indtægtsfølsom om det er sommer / vinter? Generelt er der ikke så meget gang i sommerperioden, specielt ikke når det er godt vejr. Nogle sider kan miste op i mod 50-70% af sin omsætning.
  • Fri / arbejdstids følsom. Besøger folk din side når de er på arbejde, eller når de har fri? Er den følsom overfor ferie, weekender og helligdage?
  • Først / sidst på måneden følsom. Kan du mærke forskel på om der er gang i siden, om det er først eller sidst på måneden?

Havefraeser.dk er en side hvor der sandsynligvis vil være mest salg i sommer/forår perioden. F.eks. Laan-penge-her.dk bliver mest besøgt i arbejdstiden. Siden er desuden følsom over for først/sidst på måneden, hvor der er en bedre indtægt de sidste 15 dage, kontra de første 15 dagen af måneden. Drinksguiden.dk bliver primært besøgt torsdag, fredag og lørdag. Parfume-priser.dk vil give mere salg i november og december måned.

For mig er det vigtigt at skabe en så stabil indtægt som muligt. Derfor er det overordnet set vigtigt at satse på så forskellige områder og sider som muligt.

Ulemper ved niche sider

Nu er min havefræser side en niche side i yderkanten.  Ulempen er, at jeg er hundred procent afhængig af Texas A/S, for lukker de deres program, ryger indtægtpotentialet for min side. Lige nu og her er det ikke noget som bekymrer mig. Hvis Texas A/S endelig lukker, så skal der nok dukke andre virksomheder op, som også sælger havefræsere og har et affiliate program. Omvendt gør det at det ikke er en side som jeg vil lægge oceaner af tid i, da det er et skrøbeligt indtægtsgrundlag.

En anden ulempe er at du har svært ved at lave en side som dækker hele markedet. Det kan du selvfølgelig godt, men det er ikke alle havefræser-webshops som har et affiliate program. Det er noget nemmere med eksempelvis mobiltelefoner, hvor stort set alle teleselskaber har tilknyttet et affilaite program.

Men det behøver i øvrigt slet ikke at være så niche præget som mit eksempel. Et andet område jeg også arbejder med er parfumer. Her er der 6-7 butikker tilknyttet via Partner-Ads og Tradedoubler, så det er ingen katastrofe, hvis en enkelt butik lukker.

Afrunding

Jeg håber mit indlæg kunne belyse nogle af de ting, man bør undersøge, inden man kaster sig ind i et  niche område. Med en lidt struktureret tilgang til det, så er der masser af guld, som bare venter på at blive samlet op. Brug en halv time på at undersøge de webshops der har et affilaite program. Er der flere webshops som har den samme varegruppe, så er der grundlag for at lave en side om dette (el tandbørster, løbesko, pornofilm you name it).

Det er blot for at illustrere at affiliate marketing er andet end mobiltelefoner og låne kampagner Smile.

Tak til

Tak til Casper Schneidereit for et super indlæg Smile

Så hvis du overvejer nicher, så er mit råd: Vær åben for nicher, spred risikoen ved at fokusere på flere nicher og kast dig så ud i det. Der er gode muligheder! Smile

Mvh.
Ken Schultz
Partner-ads

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op