Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ken Schultz fra Partner-ads Lav det rigtige indhold - sådan får du en god affiliate side

Lav det rigtige indhold - sådan får du en god affiliate side

8,613 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 August 2010

Hej

Så er de fleste tilbage fra sommerferien, og klar til at tage fat :-)  Og jeg vil nu tage fat på hvordan du kan lave et godt indhold på dine affiliate sider.

Når du som affiliate partner har valgt et emne du vil skrive om, fundet nogle relevante affiliate reklamer og valgt hvilken metode du vil anvende (f.eks. en Wordpress blog), så er du nu klar til at lave et godt indhold.

Men hvordan laver du så et godt indhold?

Et godt indhold, eller her nærmere sagt: et godt affiliate indhold bygger på 3 vigtige elementer:

 1. Troværdighed
 2. Brugerforståelse
 3. Reklamer

Hvis du har styr på disse 3 elementer, så kan du skabe de rigtige handlinger, dvs. få brugere til at klikke og købe noget, så du kan tjene penge.

For lad os slå fast med det samme: Det handler om at tjene penge Yes

Ad 1 - Troværdighed:

Hvis dit indhold ikke er troværdigt, så er du det heller ikke troværdig i mange brugeres øjne og derfor er dine tilbud/affiliate links heller ikke troværdige, så derfor: Vær ærlig.

Du skal være ærlig overfor brugeren ved f.eks. at have en underside (kald den 'Om siden' e.l.), hvor det f.eks. fremgår at 'Siden hjælper forbrugere med mere viden om X og guider dig videre i din søgen efter relevante X produkter". Dette kan skrives på mange måder. Men læg mærke til at jeg sætter 'hjælp til brugeren' i fokus. Din affiliate side er dermed lavet for brugerens skyld og ikke for at tjene penge. Det giver mere troværdighed, fordi brugeren tænker: Nå ja, det er en side der tjener penge på reklamer men til gengæld hjælper den mig videre.

Lad være med at få din side til at fremstå som neutral, uvildig eller lignende. Brugere gennemskuer dette rimeligt nemt og vil tillægge din side mindre troværdighed, fordi du så forsøger på at skjule at du tjener penge på siden.

Du kan også på forsiden skrive f.eks. 'Din guide til typer af hvidevarer' (hvis du skriver om hvidevarer) og på 'Om siden' f.eks. skrive 'Vi beskriver forskellige typer af hvidevarer og viser dig relevante tilbud på de forskellige typer, så du kan finde det du leder efter'. Når jeg som forbruger læser dette, så ved jeg at der er 'rene linjer' og sidens troværdighed stiger selvom der er tale om affiliate links.

Når du skriver dine artikler, så skal du naturligvis checke at det du skriver er korrekt. Lav noget research, så du ikke giver forkerte oplysninger.

Få en ven eller kollega til at læse artiklen for at se om den hænger ordentligt sammen, ikke indeholder modsigelser og for mange løse ender.

Ad 2 - Brugerforståelse:

Det er meget vigtigt at du forstår hvilke brugere du har og hvilken situation de er i. Hvis ikke du har styr på det, så kan du heller ikke lave et indhold der virker.

Du kan nemt skrive mange og lange artikler om alt muligt indenfor det valgte emne, men hvis ikke det opfylder dine brugeres behov og resulterer i noget indtjening, så er det spild af tid og det eneste du så kan få er lidt SEO værdi.

Så derfor skal du spørge dig selv:

 1. Hvorfor skal en bruger besøge min side?
  Dit svar kan f.eks. være: Det skal han/hun fordi jeg ved noget om hvidevarer og laver gode beskrivelser af dem og kan hjælpe dem til at købe de rigtige typer.
  Dermed har du også lavet en opskrift på hvordan du skal strukturere dit indhold, nemlig ved at lave en brugervenlig opdeling i typer og beskrive dem så brugeren rent faktisk får noget ud af det. Og så koble relevante reklamer på for f.eks. produkter der passer til den beskrivelse du lige har lavet.
 2. Hvad leder forbrugeren efter?
  Hvis brugeren finder din side via f.eks. en søgning på Google, så er det enten information om typer af hvidevarer eller måske et behov for at købe enten det ene type komfur eller det andet. Forstå dette - det er meget vigtigt for om du får succés. Skriv dit indhold så det passer til hvilken situation brugeren er i. Nogle ved næsten ingenting om komfurer mens andre ved meget, men lige mangler en enkelt oplysning eller to for at tage en beslutning. Kig på dit indhold som en tragt: Målet er at få forbrugeren gennem hullet i bunden (lave et klik/køb), men forbrugeren befinder sig måske ved kanten af tragten, midt i eller tæt på hullet. Skriv indhold, der passer til forskellige brugeres situationer.

 Ad 3 - Reklamer

En affiliate side uden reklamer er bare en normal side. Og det tjener du jo ikke mange penge på Wink

Reklamer er derfor en del af dit indhold. Men pas på fælden: Med mindre brugeren er meget tæt på en beslutning om køb, så vil de ikke reagere på en reklame, men derimod på dine relevante beskrivelser og artikler. Som jeg nævnte før befinder brugerne i forskellige situationer og har forskellige behov. Det betyder at jo længere væk forbrugeren er fra tragtens hul (se herover) jo længere 'væk' skal reklamerne også være.

Det er vigtigt at du ikke placerer reklamelinks inde i det indhold, som skal bruges til brugere der ikke er tæt på tragtens hul, dvs. som ikke har et behov for køb. For det kan de ikke bruge til noget - det er støj. Men hvis du f.eks. sammenligner 2 komfurer i en artikel kan du f.eks. nederst have 2 reklamelinks til de 2 produkter, fordi en bruger der læser hele artiklen og når ned til de 2 links er sandsynligvis meget tættere på at tage beslutning om et køb.

Og så er der lige en meget vigtig detalje vedr. reklamer. Vælg dem før du laver indhold!
Det lyder måske mærkeligt, men der er nogle gode grund til det: De reklamer som du finder i forskellige affiliate netværk er ofte udformet på bestemte måder, har bestemte budskaber, har slogans eller gode tekstforslag. Det er derfor en stor fordel samle input fra reklamerne først og bruge noget af det i dit indhold. Samtidig skal du sørge for at den måde du skriver på passer godt med den reklame du vil tilknytte indholdet. F.eks. hvis du har fundet en bannerreklame der viser nogle flotte amerikaner køleskabe, så skriv en artikel om flotte designs af køleskabe e.l. og vis reklamen tæt på artiklen. Med andre ord: Lad de reklamer du finder inspirere dig til at lave passende indhold.

Næste gang vil jeg skrive om hvordan du yderligere optimerer dit indhold, så det skaber flere af de rigtige handlinger, nemlig dem du tjener penge på.

Mvh.
Ken Schultz
Partner-ads

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ken skriver Skriv dig op