Hvad er en it-strategi? - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Se også disse artikler

Oversigt over Artikler

Genveje

Tak for hjælpen

Artiklen er skrevet af:
Sidst rettet af:
Anja Lysholm
den 16-06-2010
1 personer fandt denne Artikel brugbar.

Hvad er en it-strategi?

Plan for hvordan IT-/IS-arkitekturen i virksomheden skal understøtte virksomhedsstrategien.

Der findes dog mange forskellige studier inden for udviklingen af it-strategier og forretningsstrategier, og hvordan de påvirker hinanden. McKeen & Smith (2003)* identificerer fire generelle former for it-strategier som bruges til at understøtte forretningsstrategien eller drive forretningsstrategien:.

  1. Strategy Execution omhandler at forretningsstragien først udvikles, og sidenhen bliver it-strategien udviklet til at understøtte forretningstrategien. Dette er den klassiske fremgangsmåde, som typisk bruges i SMV'er som ikke er teknisk orienteret, f.eks. mindre produktionsvirksomheder, landbrug og gartnerier.
  2. Competitve Potential omhandler at ledelsen (som antages at udforme strategien) udpeger det potentiale som it som kan bruges til at give forretningen en konkurrencemæssig fordel (Competitive Advantage), disse bliver så indarbejdet i forretningsstrategien. Eksempler på organisationer og virksomheder som gør brug af dette er SMV'er som har en formel indsigt i it, og ledelsen har forstået at it har mulighed for at berige virksomheden.
  3. Service Level omhandler at forretningsstrategien og it-strategien er udformet som to selvstændige strategier, hvorefter ledelsen fletter de to strategier sammen til en. Forskellen fra de to andre er at der er tale om to separate processer som foregår under forretningsudviklingen.
  4. Technology Potential omhandler at it-strategien er den primære strategi (udarbejdes først), hvorefter virksomhedens ledelse udformer forretningsstrategien. Typisk er det teknisk førende virksomheder som gør brug af netop denne form for it-strategi- og forretningsstrategiudvikling.

*1: James D. McKeen and Heather A. Smith, Making IT Happen: Critical Issues in Managing Information Technology (John Wiley & Sons, 2003), p. 94.

100% af Amino'erne kunne lide artiklen

Nyeste kommentarer

Peter Flemming Teunissen Sjoelin skrev den 18-12-2008 00:56

Det er som sådan ikke artiklen denne kommentar henvender sig til, men derimod de funktioner, som kan bruges til at referer til kilder således det ikke bliver tale om det rene annektdote niveau, som desværre mange af "artiklerne" her på WIKI'en virker som at være.

Jeg har for markeret kilden med * ligesom man ville gøre i en fodnote, men det er ikke holdbart i længden, hvis flere kilder skal skrives på en artikel.

Hvorfor er det nødvendigt med kildehenvisninger?:

Det er vigtigt fordi at der findes ofte modstridende definitioner af, hvad de enkelte begreber er og hvordan de bruges bedst muligt.

Skriv en kommentar

Besøg vores andre hjemmesider :
lll