Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvordan er det med ferie som selvstændig?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvordan er det med ferie som selvstændig?
Hvor mange stjerner giver du? :

Ferieloven siger, at man som lønmodtager har ret til 5 ugers ferie om året. Som selvstændig kan du jo sådan set selv bestemme, hvor meget eller hvor lidt ferie du holder.

Det anbefales dog, at du også som selvstændig får holdt noget ferie. Det at komme lidt væk fra hverdagen og få batterierne ladet op igen er vigtigt for at kunne yde en optimal indsats, når du er på arbejde.

Hvad er den økonomiske dækning under ferie som selvstændig?

Feriepenge optjenes på baggrund af lønarbejde inden for et optjeningsår (01-01 til 31-12).

Du kan hæve de optjente feriepenge, når du holder ferie i det efterfølgende ferieår (01-05 til 30-04).

Har du været i fuldtidsarbejde i hele optjeningsåret, vil du have optjent feriepenge til 5 ugers ferie. Disse optjente feriepenge er dine. Dem har du altid ret til at hæve. Dem kan du ikke miste.

Hvis du har haft en periode, hvor du har været ledig og har modtaget dagpenge fra a-kassen, har du ikke optjent feriepenge i denne periode.

Hvis du har være sygemeldt i en ledighedsperiode eller været på barsel og fået sygedagpenge eller barselsdagpenge, har du heller ikke optjent feriepenge i denne periode.

Hvis du ikke har optjent feriepenge fra en arbejdsgiver til alle 5 ugers ferie, kan du som lønmodtager eller som ledig få feriedagpenge fra a-kassen for et antal dage. Dagene udregnes ud fra, hvor mange dagpenge, sygedagpenge eller barselsdagpenge du har modtaget, imens du var ledig i optjeningsåret.

Men som selvstændig har du ikke ret til feriedagpenge fra a-kassen under en ferie. Som selvstændig har du altså kun de feriepenge, du har optjent fra et tidligere arbejdsforhold.

Annonce

Hvis du er i tvivl om noget er du velkommen til at ringe og spørge Krifa Erhverv på tlf. 7227 7800.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere