Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Wordpress?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er en blog?
  5. Hvad er Wordpress?
Hvor mange stjerner giver du? :

WordPress er et populært stykke software, der har til formål at du som hjemmeside ejer, skal kunne administrere og tilføje nyt indhold på din hjemmeside på en nem og overskuelig måde. WordPress sørger endvidere også for, at de besøgende kan finde og se din hjemmeside.

WordPress var oprindeligt tiltænkt som en blogging platform, men er med tiden blevet en populær platform til diverse hjemmesider.

WordPress er bestående af to elementer, det bagvedliggende administrationssystem samt den visuelle front-end, som dine besøgende på din hjemmeside bliver præsenteret for, når de tilgår hjemmesiden.

Forskellen på en blog og en hjemmeside 

I bund og grund er der ikke den helt store forskel på en hjemmeside og en blog - bemærk at der er tale om en hjemmeside og ikke webshop.

Forskellen er blot hvordan indholdet bliver præsenteret - bloggens opbygning var oprindeligt konstrueret, så hver gang der blev skrevet et nyt indlæg, ville det blive vist øverst på forsiden. 

WordPress har stadigvæk temaer der præsenterer indholdet sådan, men det er blevet så smart, at det er muligt at opbygge en hjemmeside præcist som man har lyst til.

WordPress er Open Source 

Open Source, betyder at alle kan og har lov til at gå ind i den bagvedliggende kode. WordPress er Open Source og derfor kan alle altså tilgå koden som WordPress er bygget på og tilføje samt rette i den. Alle har lov til at bruge WordPress software, og det er helt gratis for dig at bruge.

WordPress som nybegynder

Hvis du er nybegynder, ønsker du højest sandsynligt at bruge et nemt system. I dag anerkendes WordPress af mange, softwaren bruges nemlig af mange anerkendte sider, fordi det er utrolig fleksibelt i form af de utallige plugins (også kaldet udvidelser) der findes til WordPress.

Der arbejdes løbende på at forbedre koden som WordPress er bygget på, så du som bruger af WordPress får flere og flere muligheder samt systemet i sig selv bliver bedre og bedre.

Udbredelsen af WordPress, skyldes også at det er utrolig nemt at installere og meget brugervenligt. I modsætning af nogle af de andre Open Source platforme, hvor de kan være besværlige at installere og derudover kræver en lang række ændringer, før de kan bruges og er optimeret til søgemaskinerne.

WordPress.com

Det er muligt på wordpress.com at oprette din egen blog, dog er det langt mere anbefalelsesværdigt og sikkert, at installere WordPress på dit eget domænenavn. Dette skyldes at du ikke ejer dit indhold, hvis du opretter en blog på wordpress.com det gør de nemlig.

Du får fuld kontrol over din blog samt indhold, hvis du altså installerer WordPress på dit eget domænenavn og webhotel, dette anbefales både til nybegyndere og rutinerede WordPress brugere.  

 

(Annonce)

Få adgang til 4 timers online kursus i Wordpress

Hvis du vil lære mere om Wordpress, kan du blandt andet tage kurset Kom godt i gang med WordPress og lær at opbygge din egen hjemmeside hos GoLearn. I kurset lærer du både, hvordan du installerer Wordpress samt, hvordan du bruger det.

Bliver du medlem hos GoLearn får du adgang til alle vores kurser. Hvis du i forvejen skal igang med et nyt website, så vil vores kursus i SEO / søgemaskineoptimering også være relevant for dig

 

Hvor mange stjerner giver du? :