Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er virksomhedsordningen (VSO)

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Virksomhedsformer
  5. Hvad er virksomhedsordningen (VSO)
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er vso?

Virksomhedsskatteordningen, bliver ofte bare kaldt virksomhedsordningen, eller forkortet "VSO". Det er en mulighed for dig, hvis du er ejer af et interessentskab (I/S) eller en enkeltmandsvirksomhed.

Uden VSO overføres resultatet til selvangivelsen, og beskattes som normal lønindkomst hos dig som ejer, uanset om pengene er brugt til privat forbrug eller anvendt til nye investeringer i virksomheden.

Hvis du ikke har brug for pengene til privat forbrug, men ønsker at foretage nye investeringer i din virksomhed, så kan du benytte dig af VSO, og opnå en skattemæssig fordel.

Betal mindre i a-skat

Med virksomhedsordningen (VSO), kan du nøjes med at betale 25% a-skat af den del af virksomhedens overskud, der bliver opsparet i virksomheden.

Når man senere trækker pengene ud til privatforbrug, så skal man dog betale almindelig skat af pengene, så VSO er ikke en metode til at optimere sin skat på privat forbrug, men kun hvis du ønsker, at foretage nye investeringer i din virksomhed.

Der stilles en del krav til bogholderiet under VSO, så med mindre man har indgående kendskab til VSO, så vil det være en god idé at få en revisor eller dygtig bogholder til at håndtere bogholderi og revision.

Hvor mange stjerner giver du? :