Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Snapchat?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er Snapchat?
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis du har været på internettet i de sidste par år (hvis du ikke har det - ønsker vi dig velkommen til!) Så har du sikkert set billeder af piger med hunde ansigter, små hvide spøgelser på gule baggrunde og korte, filtrerede billeder og videoer der ikke varer længere end 10 sekunder. Dybest set er alt relateret til Snapchat nu om dage!

Mens appens oprindelige formål var ret simpelt (den var det designet til at sende letpåklædte billeder, der ville forsvinde efter en vis tid og informere afsenderen, hvis personen i den anden ende tog et skærmbillede af deres billede), appen har dog udviklet sig til en socialt medie - et kommunikationsværktøj, en nyhedskilde og meget mere.

Snapchat bruges som en form for messenger service.

Men i stedet for beskeder, kommunikerer brugerne som tidligere nævnt primært i billeder og videoer.

Det helt unikke ved snapchat er, at billederne som udgangspunkt kun vises i op til 10 sek og forsvinder derefter igen.

I den her wiki bliver du klogere på:

 1. Hvad Snapchat er for et medie

 2. Hvordan du som virksomhed kan udnytte en Snapchat profil - GRATIS

 3. Hvordan du kommer i gang med at annoncere på Snapchat.

Har du fuldstændig styr på, hvordan Snapchat fungerer - så scroll lidt ned i wikien, til afsnittet om hvorfor du skal oprette en Snapchat til din virksomhed, eller endnu længere ned til annoncering på Snapchat.

Hvad er Snapchat.

Snapchat er en app, der oprindeligt blev grundlagt af Evan Spiegel og Reggie Brown i 2011 - to Stanford universitetsstuderende (hvis du får et socialt medie déjà vu, forstår jeg dig godt..) der har skabt en kæmpe trend især blandt unge over hele verdenen.

Appens forudsætning var enkel: Du kunne sende og modtage billeder (videoer eksisterede ikke i starten da ​​Snapchat blev lanceret), der ville forsvinde efter et par sekunder. Hvis du vovede at tage skærmprint af en persons billede, ville Snapchat straks informere personen om, at der var blevet taget et skærmprint af personens billede.

Snapchat blev hurtigt meget populært, det siges faktisk at Facebooks CEO Mark Zuckerberg angiveligt skulle have tilbudt at købe appen for $ 3 milliarder i 2013. I januar 2017, blev Snapchat værdisat til at være 25 milliarder $ værd.

Mens det oprindelige layout til appen var ret simpelt, har Snapchat nu udviklet sig til at kunne håndtere flere funktioner.

Appen tilbyder direkte kommunikation som beskeder, opkald, video beskeder og meget mere. På Snapchat kan brugerne uploade deres videoer og billeder til deres Snapchat-historie, dermed vises de i 24 timer, endvidere giver Snapchat også brugerne muligheden for at gemme deres Snapchat historier til deres kamerarulle.

Hvis det ikke skulle være nok, så leverer Snapchat også aktuelle nyheder og informationer fra troværdige kilder og underholdningssteder.

Det kan altså siges at Snapchat kan sammenlignes lidt med korte sms’er..

Forskellen er blot af beskederne typisk er i billeder / videoer og forsvinder igen.

Brugerne på Snapchat poster altså billeder eller korte videoer, og sender dem til en eller flere af deres Snapchat venner.

Snapchat vennerne åbner de såkaldte snaps og ser dem i op til 10 sek, hvorefter de forsvinder ud i det blå.

En anden mulighed er, at Snapchat brugerne lægger en video eller et billede på deres Snapchat story, som altså vises til alle venner i 24 timer

5 hurtige om Snapchat du gerne vil kende til

 1. +300 millioner brugere er månedligt aktive på Snapchat

 2. I gennemsnittet er en snapchat bruger aktiv på appen i +30 minutter pr. dag

 3. 71% af Snapchats brugere er under 34 år, og 45% af Snapchats brugere er i alderen mellem 18-24 år.

 1. 70% af Snapchats brugere er kvinder

 1. Det vil tage dig 10 år, at se alle billeder som er delt på Snapchat den sidste time.

Sidst opdateret i 2017.

Hvordan virker Snapchat?

Hvis du er i tvivl om hvordan du bruger Snapchat - kan jeg fortælle dig at det er relativt nemt.
Du skal blot åbn Snapchat-appen, tag et billede eller en video af noget, tilføj dine ønskede filtre, klistermærker, tekst og doodler (du kan endda lave dine egne klistermærker fra selvhjælp og billeder, du har taget) , tilføj en geofilter for at markere din placering og derefter poste til din Snapchat Story eller en personlig besked til en ven.

Den sejle ting om Snapchat er, at du kan bruge appen uden at sende en snap - du kan følge dine yndlingsberettelser baseret på deres brugernavne og se deres shenanigans på deres Snapchat Story hele dagen lang, se og følg dine yndlingsmærker for eksklusivt indhold og annonceringer. , eller bare kryb gennem Discover-siden for at holde dig opdateret om aktuelle nyheder og begivenheder, da den opdateres dagligt.

Hvorfor skal jeg oprette en Snapchat til min virksomhed?

Som du kan se ovenfor, er hovedparten af brugerne på Snapchat det helt unge publikum.

Bevæger dit produkt / service sig indenfor denne målgruppe, er det klart værd at fokusere på at få din virksomhed aktiv på Snapchat med en gratis profil.

Mens Snapchat er et godt værktøj, er det ikke ideelt til enhver virksomhed. Før du vælger at bruge tid og ressourcer til platformen, skal du sørge for at din målgruppe er der: Ifølge en undersøgelse lavet af Omnicore er over 70 procent af Snapchat-brugere under 34 år. Hvis du har en ældre målgruppe, vil du måske gerne fokusere på andre platforme som Facebook.

Snapchat er også mere udbredt blandt milleniums, så overvej din målgruppe, før du forpligter dig til platformen. Hvis du vil blive pro til Snapchat marketing, skal du forstå appen i dybden.

Du kan opnå:

- Et større kendskab til din målgruppe og deres måde at kommunikere på

Brugerne sender snaps fra både fester, skole, arbejde og ferier, og da billederne forsvinder igen, får du oftest et mere intimt billede af deres sprog, interesser m.v. end du gør på andre sociale medier, hvor det typisk handler om at vise sig selv på en bestemt facon.

Det du opfanger om din målgruppe på Snapchat, kan du efterfølgende bruge i din kommunikations / marketing strategi, når du kommunikere med dem via andre veje.

- Direkte dialog med din målgruppe

Sender du snaps direkte ud til dine kunder, kaldes det en-til-en-kommunikation.

Det bliver pludseligt mere personligt og kan sammenlignes lidt med at sms’e med sine kunder. Find den rigtige balance, og pas på med ikke at overdrive - det skal nødig blive spam.

Snapchat strategi

Vil du gerne opnå ovenstående så skal du i gang med at lægge en Snapchat strategi.

Lad os kigge nærmere på det herunder.

1. Få følgere

Snapchat er et mere lukket medie, hvor du skal være snapchat-venner for at kunne sende en bruger snaps. Du kan altså ikke bare søge efter din målgruppe og begynde at sende snaps til dem, hvis I ikke er venner.

En mulighed for at få Snapchat-venner er, at oplyse dine følgere på andre medier hvad din virksomheds brugernavn på Snapchat er, og give dem en god grund til at følge med.

2. Lav godt indhold

Ligesom på andre medier, handler det om at skabe godt indhold, så dine følgere kan se værdien i at fortsætte med at følge dig - ellers mister du dem igen.

Du kan fx snappe vilde tilbud, sjove videoer af holdet bag virksomheden, sneak-peaks af nyheder og storytelling.

Sælger du makeup, kan du eksempelvis lave en snap med makeup tips og vise hvordan jeres nye mascara skal lægges samt resultatet.

Bemærk! at det ikke er muligt at indsætte aktive links i dine snaps, så hvis du er ude efter direkte trafik over til dit website, skal du betale Snapchat for annoncering.

Opret en Snapchat

For at oprette en gratis Snapchat profil, skal du blot downloade appen på din telefon og udfylde dine brugerinformationer - så er du i gang.

Snapchat annoncering

Er et øget kendskab til de venner, som du har opsamlet på Snapchat ikke nok for dig, kan du udvide med en betalt annonce.

Der er flere fordele ved annoncering på Snapchat. Men bare for at nævne to, så:

 • Bliver 60% af alle videoer på Snapchat afspillet MED lyd, hvor i modsætning til Facebook bliver 85% af alle videoer afspillet UDEN lyd.

 • En Snapchat annonce fylder hele skærmen hos modtageren - den får derfor den fulde opmærksomhed, det gør den sjældent på andre medier.

Men før du overhoved kan komme i gang, skal du have oprettet en Snapchat Ads Manager konto.

Det er den konto hvor du håndtere din kampagnestyring.

Opret en Snapchat Ads Manager konto

Du skal opsætte din annonce i Snapchats Ads Manager.

Og det kræver sjovt nok at du opretter en konto til det.  

Det kan du gøre lige her.

Når du har oprettet din konto og udfyldt relevante informationer om din virksomhed, er du klar til at udforme din annonce.

Så langt så godt :-)

Lad os kigge på oprettelsen af din annonce trin for trin herunder

Sådan opretter du din første annonce på Snapchat

 1. Log ind med dit brugernavn og kodeord på din Snapchat Ads Manager konto.

 2. Klik på create ads hvis du ikke bliver redirected til oprettelsen af din annonce automatisk

 3. Vælg hvilken målsætning din annonce skal have

 4. Vælg kampagneperiode og navngiv din kampagne

 5. Klik på next

 6. Definere din målgruppe

 7. Vælg placering

 8. Vælg dit budget

 9. Klik på build your ads

 10. Tilføj dit materiale

Målsætning

Inden du opretter din annonce, så gør det klart for dig selv hvad formålet med annoncen er.

For at Snapchat kan optimere din kampagne bedst muligt, skal du angive hvilken målsætning du har med kampagnen.

Du har følgende valgmuligheder:

 • Stræber du efter at skabe trafik til dit website

 • Stræber du efter få Snapchat brugerne til at hente din app

 • Stræber efter at få re-engaged brugerne til din app

 • Stræber du efter at skabe større opmærksomhed omkring dit brand

 • Stræber du efter at flere skal se din snapchat video

Definere din målgruppe

For at få mest for pengene bør du stræbe efter at ramme den helt rigtige målgruppe.

Derfor har Snapchat gjort det muligt at segmentere din kampagne ud fra følgende:

 • Geografisk ned til regionsniveau

 • Demografisk blandt andet ud fra alder, køn og sprog.

 • Audiences, som er Snapchats prædefinerede målgrupper. De kan fx være sammensat ud fra brugernes interesser

 • Custom audiences, kan du bruge hvis du har sat en Snapchat pixel op på dit site og indsamlet data via den

Vælg placering

Du skal selvfølgelig også vælge en placering til din annonce.

På Snapchat har du 3 muligheder:

 • Users stories

  Her vises din annonce blandt Snapchat brugernes stories.

 • Content placement
  Her vises din annonce mellem større velkendte producenter som fx MTV. Du finder sektionen hvis du swiper til højre når du står inde på Snapchat.

 • All Snapchat, hvor som ordet lyder vises din annonce alle steder hvor det er muligt

Vælg dit budget

Her skal du indtaste dit daglige budget for din kampagne, samt et bud på hvad du vil give for enten én impressions eller ét swipe up (klik).

Tilføj dit materiale

Uden materiale, ingen kampagne.

Så selvfølgelig skal der være styr på en god annonce-video.

Du kan enten tilføje dit video materiale, eller klikke på create for at lave din video ud fra en af Snapchats templates.

Når der er styr på materialet, klikker du blot på launch campaign og så kører det :-)

4 hurtige facts om Snapchat

1. Snapchat blev grundlagt i 2011

2. Snapchat’s CEO hedder Evan Spiegel

3. Snapchat har hovedkvarter i San Francisco, CA

4. Snapchat har +300 medarbejdere

 

Snapchat tips og tricks

Nu hvor du har forstået det grundlæggende i Snapchat, er der et par tips og tricks til at bruge appen til din fordel.

 1. Dokumentér virksomhedens daglige drift. Brug appens historie funktion til at lade dine Snapchat følgere følge med i forretningsaktiviteter på din arbejdsplads. Giv dem et sneak peak, de kan ikke se andre steder på sociale medier. Du kan også bruge din historie til at være holde Q&A’s eller vise nye produkter.

 2. Upload indhold regelmæssigt. Lad ikke din følgere glemme, at du eksisterer. Brug appen regelmæssigt til at uploade indhold. Snap historier er en god mulighed for dette, især for at vise, hvordan det er at arbejde for din virksomhed.

 3. Interagere med andre brugere. Mange brugere bruger appens beskedfunktion, så sørg for at besvare eventuelle meddelelser, der kommer din vej. Det samme gælder for når folk sender snaps tilbage til dig.

 4. Lav en Snapannonce. Ti sekunders klip er mere traditionelle, men benyt dig af den kreative frihed til at lave annoncer ved hjælp af videoindhold, som du eksempelvis ville gøre på Twitter, Instagram eller et lignende websted.

Hvor mange stjerner giver du? :