Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Google pagerank?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er Google pagerank?
Hvor mange stjerner giver du? :

Google PageRank er en patenteret algoritme udviklet på Stanford University af de to stiftere af Google – Larry Page og Sergey Brin. Algoritmen er opkaldt efter Larry Page.

Patentet er ejet af Stanford University, men Google har en eksklusiv ret til at anvende det. Patentet udløb i september 2019.
 

PageRank er en metode til at analysere links mellem dokumenter med henblik på at vurdere, hvilke der relativt set er bedst, så de mest relevante websider kan vises øverst i søgeresultaterne.
 

Med PageRank tildeles hvert enkelt dokument i den valgte kollektion – f.eks. alle de sider Google har indekseret end PageRank værdi fra 0 til 1.
 

Hvert enkelt link opfattes, lidt forenklet sagt, som en ”Vote of Confidence” – en stemme på det website, der linkes til. Websider der har mange stemmer fra andre, vægtes højere end websider med færre links.

 

 

PageRank bruges ofte af Google i deres offentlige kommunikation som en samlet betegnelse for den måde, de rankerer websites i søgeresultaterne på. I praksis består Googles meget komplekse algoritmer dog i dag af langt mere end det, som PageRank teknisk set består af.

Tidligere kunne en websides PageRank aflæses bl.a. via Googles webbrowser toolbar – på en simplificeret skala fra 1 til 10. Men i marts 2016 annoncerede Google, at de ikke længere ville vise PageRank offentligt.

PageRank er udover en algoritme også et varemærke, der er registreret af Google.


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :