Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Linkbuilding?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er Linkbuilding?
Hvor mange stjerner giver du? :

Linkbuilding er en samlet betegnelse for alt det, man kan gøre for at skabe links til et website fra andre websites.

Links er en af de vigtigste faktorer for, hvordan søgemaskiner som Google finder og ranker websites i søgeresultaterne. Jo flere og jo bedre links der er til et website, jo større sandsynlighed er der for, at det kommer til tops i Google.


Men alle stemmer tæller ikke ens. Og nogle tæller slet ikke med.

  • Links fra websites med meget autoritet – websites der selv har mange links og generelt betragtes som troværdige af Google, har en højere værdi end links fra websites med mindre autoritet. Omvendt har links med meget lille autoritet en tilsvarende lav værdi.

  • Links der optræder i redaktionelle sammenhænge, som f.eks. en henvisning i en artikel, har højere værdi end links, der f.eks. er tilføjet footeren på alle sider på et website.

  • I forlængelse af ovenstående tyder meget på, at links, som folk faktisk klikker på, vægtes højere af Google end links, som ingen gider klikke på. Udover den værdi Google nok tildeler disse links, har det naturligvis også en større direkte værdi, at der er flere motiverede brugere, som klikker på dem.

  • Links fra sider, der emnemæssigt er relaterede til det der linkes til, har højere værdi. F.eks. vil en artikel om køb af brugte cykler med et link til en webshop, der sælger brugte cykler have større værdi for dette website – frem for et link fra f.eks. en side med madopskrifter.

  • I relation til ovenstående har tekstbaserede links en smule højere værdi, da det er lidt lettere for Google at se, hvad linket handler om.

  • Google vælger at se bort fra nogle links – f.eks. links som de mener er købt, automatisk oprettet eller links de opfatter som linkspam. Google tildeler som udgangspunkt heller ingen værdi til links, der benytter link-attributten NOFOLLOW eller SPONSORED.

 

Man kan skabe links – lave linkbuilding, på uendeligt mange måder. Google skriver i deres Webmaster Guidelines:
 

”Den bedste metode til at få andre websites til at oprette relevante links til dit website er at skabe unikt, relevant indhold, som kan blive populært på internettet på naturlig vis.”

Det er i princippet rigtig nok og en god start, men for de fleste websites vedkommende er det ikke nok. Der skal som regel arbejdes lidt mere aktivt for at få links nok til at kunne klare sig i konkurrencen med andre – der sikkert gør det samme.
 

Man skelner i linkbuilding imellem Earned Links (fortjente links) og Acquired Links (”købte” links).

Acquired Links strategier inkluderer bl.a. køb, bytte, tilmeldinger, sponsorater osv. Med andre ord er det links, som du aktivt går ud og skaffer. De fleste af denne type links strider principielt imod Googles Webmaster Guidelines.
 

Det betyder dog ikke, at de aldrig virker. Men hvis du arbejder alt for ekstremt med denne form for linkbuilding, er der en risiko for, at det kan få negativ betydning for din indeksering og synlighed i Google.
 

Earned Links følger i højere grad Googles anbefalinger, da udgangspunktet er at skabe noget indhold, som folk naturligt vil linke til. Med Earned Links strategier presser du dog citronen en anelse mere, overvejer mere strategisk, hvad der kan få lige præcis din målgruppe til at linke til dig og udnytter de psykologiske triggere, der kan øge sandsynligheden for, at det sker.
 

Engagement i sociale medier, blogs og debatter – som her på Amino, kan også bidrage positivt til din link-autoritet. Du skal blot være opmærksom på, at du altid bør bidrage på en positiv måde og ikke bare poste en masse links.


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :