Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er LinkedIn?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er LinkedIn?
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er ikke helt forkert at sige, at LinkedIn er erhvervslivets svar på Facebook.

Mediet har nemlig specialiseret direkte mod erhvervslivet.

I den her wiki bliver du klogere på:

 1. Hvad LinkedIn er for et medie

 2. Hvordan du kan udnytte en LinkedIn profil

 3. Hvordan du kommer i gang med at annoncere på LinkedIn.

Har du fuldstændig styr på, hvordan LinkedIn fungerer - så spring længere ned i wikien til afsnittet om LinkedIn annoncering.

Hvad er LinkedIn

Måske har du hørt platformen "LinkedIn" blive omtalt af dine kolleger på arbejdspladsen, en af dine studiekammerater på skolen eller af en ven der er på jagt efter et nyt job. Men hvad er LinkedIn?

LinkedIn er simpelthen et socialt netværk for fagfolk, som tidligere nævnt kan du se det som din Facebook profil for din karriere.

På trods af at være en af de mest populære sociale platforme i dag, har mange stadigvæk ingen ide om, hvad LinkedIn skal bruges til, eller hvordan de kan have gavn af at være på platformen.

Her er alt hvad du behøver at vide om, hvad denne unikke platform har at tilbyde.

Med en bruger på LinkedIn, kan du gøre dig synlig i et professionelt øjemed. Blandt andet  overfor rekrutteringsfolk ved at synliggøre dine kompetencer og anbefalinger fra tidligere og nuværende arbejdsgivere / samarbejdspartnere.

Er du ikke ude efter et nyt job? Så er det heldigt, at LinkedIn også er et fantastisk medie til at pleje og udvikle dit professionelle netværk.

Hos GoLearn får du gratis adgang til et online kursus, der på 45 minutter lærer dig, hvordan du laver en proffesionel Linkedin profil.

Oftest bruges LinkedIn til:

 • At få forretningsforbindelser

 • Finde jobs

 • Finde medarbejdere

 • Udveksle viden

Klik her og opret en LinkedIn profil.

Kort og godt om LinkedIn

Uanset om du er marketingchef hos et større firma, virksomhedsejer der driver en lille lokal butik, eller endda første års universitetsstuderende på udkig efter dit første job efter eksamen, er LinkedIn til alle, der er interesserede i at tage deres professionelle liv mere alvorligt ,ved at kigge efter nye muligheder for at vokse deres karriere og forbinde med andre fagfolk.

Du kan tænke på LinkedIn, som det højteknologiske modsvar på at gå til en traditionel netværks begivenhed, hvor du går og møder andre fagfolk i person, hvor I måske taler lidt om hvad i laver til hverdag før i udveksler visitkort. LinkedIn er som en stor virtuel netværks begivenhed.

På LinkedIn netværker du med mennesker, ved at tilføje dem som "forbindelser", som minder om måden hvorpå du sender en anmodning om venskab på Facebook. Du kommunikerer via en privat besked (eller tilgængelig kontaktoplysninger), og du har al din professionelle erfaring og resultater, offentligt på din profil, der er udformet netop for at vise frem til andre brugere.

LinkedIn ligner Facebook i form af sit layout og brede vifte af funktioner. Disse funktioner er dog mere specialiserede, fordi de henvender sig til fagfolk. Hvis du ved, hvordan du bruger Facebook, eller andre lignende sociale netværk, er LinkedIn meget lig disse.

5 hurtige om LinkedIn du gerne vil kende til

 1. Microsoft har betalt 26,2 mia. dollars for at opkøbe LinkedIn

 2. LinkedIn har 500 millioner brugere

 3. LinkedIn har mere end 3 millioner aktive jobannoncer  

 1. 57% af brugere på LinkedIn er mænd, mens 44% er kvinder

 1. I gennemsnittet er en bruger aktiv på LinkedIn i 17 minutter om måneden

LinkedIns hovedfunktioner

Her er nogle af de grundlæggende funktioner, som dette forretningsnetværk tilbyder, og hvordan de er designet til at blive brugt af fagfolk.

Hjem: Når du er logget ind på LinkedIn, er hjemme feeden dit nyhedsfeed, der viser de seneste indlæg fra dine forbindelser med andre fagfolk og sider du følger.

Profil: Din profil viser i toppen bl.a. dit navn, dit foto, din placering, dit erhverv. Nedenunder har du muligheden til at tilpasse forskellige sektioner, som en kort oversigt over din: Erhvervserfaring, uddannelse og andre afsnit på samme måde, som hvordan du laver et traditionelt CV.

Mine forbindelser: Her finder du en liste over alle de fagfolk, du er forbundet med på LinkedIn. Hvis du kører musen over denne mulighed i topmenuen, kan du også se en række andre funktioner, som giver dig mulighed for at tilføje kontakter, finde personer du måske kender og finde alumner.

Jobs: Alle typer af jobannoncer vises på LinkedIn hver eneste dag, disse er posted af arbejdsgivere, og LinkedIn vil anbefale bestemte job til dig baseret på dine aktuelle oplysninger. Herunder din placering og præferencer, som du kan udfylde for at få mere skræddersyede jobannoncer.

Interesser: Udover dine forbindelser med fagfolk, kan du også følge visse interesser på LinkedIn. Disse omfatter firma sider, grupper efter placering eller interesse.

Søg funktionen: LinkedIn har en stærk søgefunktion, der giver dig mulighed for at filtrere dine resultater i henhold til flere forskellige brugerdefinerede felter. Klik på "Avanceret" ved siden af ​​søgefeltet for at finde bestemte fagfolk, virksomheder, job og mere.

Beskeder: Når du vil starte en samtale med en anden, kan du gøre det ved at sende dem en privat besked via LinkedIn. Du kan også tilføje vedhæftede filer, inkludere fotos og mere.

Notifikationer: LinkedIn har ligesom andre sociale netværk en besked funktion, som giver dig besked, når du er blevet godkendt af nogen eller inviteret til at deltage i noget du måtte være interesseret i.

Afventende invitationer: Når andre fagfolk inviterer dig til at oprette forbindelse til dem på LinkedIn, modtager du en invitation, som du først skal godkende.

Disse er de vigtigste funktioner, du først opdager, når du kommer på LinkedIn og tilmelder dig en standardkonto, men du kan dykke dybere ind i nogle af de mere specialiserede detaljer og muligheder ved at udforske platformen selv.

Du kan endda finde ud af, at du måske ville være interesseret i at bruge LinkedIns Business Services og / eller Premium-kontoo pgraderinger, som gør det muligt for brugere at sende job, udnytte talent løsninger, annoncere på platformen og udvide din salgsstrategi til at inkludere sociale salg på LinkedIn .

Hvad du kan bruge LinkedIn til?

Nu ved du hvad LinkedIn tilbyder, og hvilke slags mennesker der typisk bruger platformen, men det giver dig sandsynligvis ingen konkrete ideer til, hvordan du begynder at bruge det selv. Faktisk opretter mange brugere en konto og overgiver den, fordi de ikke har nogen idé om, hvordan de skal bruge LinkedIn.

Her er nogle tips til begyndere.

Forbind med kollegaer. Du kan bruge LinkedIn til at komme i kontakt med gamle kolleger, du kan bruge mit netværk funktionen til at finde gamle kolleger, lærere, personer du gik i skole med, og andre du tror ​​er værd at have i dit professionelle netværk. Du skal bare indtaste eller forbinde din e-mail for at synkronisere dine kontakter med LinkedIn.

Brug din profil som dit CV. Din LinkedIn-profil repræsenterer i grunden et mere komplet (og interaktivt) CV. Du kan inkludere det som et link måske i din mail signatur eller et brev, når du søger et job.

Nogle websteder som giver dig mulighed for søge et job online, vil endda give dig mulighed for at oprette forbindelse til din LinkedIn-profil, for at importere alle dine oplysninger. Hvis du har brug for at opbygge et CV uden for LinkedIn, er der apps til det.

Find og ansøge jobs. Husk at LinkedIn er et af de bedste steder at søge efter jobannoncer online. Du får altid anbefalinger fra LinkedIn om jobs, du måske kunne være interesseret i, men du kan altid bruge søgefeltet til også at søge efter bestemte stillinger.

Find og opret forbindelse med nye fagfolk. Det er dejligt at komme i kontakt med gamle kolleger, og forbinde med alle på din nuværende arbejdsplads, som også er på LinkedIn, men det er endnu bedre, at du har mulighed for at opdage nye fagfolk, enten lokalt eller internationalt, der kan være med til at hjælpe med dine professionelle bestræbelser.

Deltag i relevante grupper. En god måde at møde nye fagfolk, som du kan forbinde med på LinkedIn, er at deltage i grupper baseret på dine interesser eller nuværende erhverv og begynde at deltage aktivt. Andre gruppemedlemmer kan måske lide det du deler og vil forbinde med dig.

Blog om hvad du ved. LinkedIns helt egen publiceringsplatform, giver brugerne mulighed for at offentliggøre blogindlæg og få mulighed for at få deres indhold læst af tusindvis af LinkedIn brugere. Udgivne indlæg vises også på din profil, hvilket vil øge din troværdighed i relaterede felter, der er relevante for din erhvervserfaring.

Opret en virksomhedsside på LinkedIn

Udover dine personlige LinkedIn profil, kan du ligesom på mange andre sociale medier, oprette en virksomhedsside.

Med en virksomhedsside kan andre LinkedIn medlemmer få oplysninger om din virksomhed, dine produkter / services, jobmuligheder og dine ansatte kan tilknytte sig som medarbejdere.

Sådan opretter du en virksomhedsside på LinkedIn:

 1. Klik på ikonet med de 9 små prikker, hvor der står arbejde  oppe i højre hjørne

 2. Klik på, opret en virksomhedsside

 3. Følg guiden

Annoncering på Linkedin

På LinkedIn kan du enten sponsorere et organisk opslag, som du har lavet eller oprette en annonce som linker ind til dit website.

Succesfuld annoncering på LinkedIn kræver den helt rigtige opsætning af annoncen.

Der skal være en klar opdeling af, hvilken målgruppe du ønsker at ramme, samt opfølgning på den.

Du kan blandt andet definere din målgruppe ud fra segmenter som:

 • Jobtitler

 • Medlemmer af bestemte grupper

 • Branche

Pris for en annonce på Linkedin

Din annonce er selvfølgelig ikke gratis.

På LinkedIn kan du fx betale ved:

 • At angive den CPM pris (pris pr. tusinde visninger) du max til betale pr. 1.000 visninger

 • At angive den CPC pris (pris pr. klik) du max vil betale når en bruger klikker på din annonce

Det fungerer på samme måde som en auktion, så vær opmærksom på, at der er konkurrerende bud, målrettet mod den samme målgruppe som du har valgt.

Jo højere bud, desto større synlighed har du mulighed for at få.

Så det er med at prøve sig lidt frem.

Opret en annonce på LinkedIn

Sådan opretter du en annonce på LinkedIn:

 1. Klik på ikonet med de 9 små prikker, hvor der står arbejde, oppe i højre hjørne

 2. Klik på opret annonce

 3. Følg vejledningenLinkedIn Premium

Mange bruger på LinkedIn vil måske have det fint med en basiskonto, men hvis du er seriøs om at bruge LinkedIn og alle dets mest avancerede funktioner, kan du opgradere til en af de fire tilgængelige premium-løsninger. Når du begynder på at udforske platformen, vil du bemærke, at visse ting som forskellige avancerede søgefunktioner, vil altså ikke være tilgængelige for gratis brugere.

LinkedIn har i dag premium planer for brugere, der ønsker at score deres drømmejob, vokse og pleje deres netværk, låse op for salgsmuligheder og finde eller ansætte talenter. Du får lov at prøve en premium løsning gratis i en måned, hvorefter du bliver opkrævet et månedligt gebyr, afhængigt af hvilken plan du vælger .

4 hurtige facts om LinkedIn

1. LinkedIn er et socialt medie, som blev grundlagt 5 maj 2003

2. LinkedIn’s CEO hedder Jeff Weiner

3. LinkedIn’s hovedkvarter ligger i Mountain View, CA

4. LinkedIn har 8700 medarbejdere

  

(annonce)

Lær mere om Linkedin

Hvis du søge inspiration og input til, hvordan du får opsat en professionel Linked profil, kan du tage dette online kursus hos GoLearn.  

Læs mere om GoLearn her.

 

Hvor mange stjerner giver du? :