Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er Instagram?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er sociale medier?
 5. Hvad er Instagram?
Hvor mange stjerner giver du? :

Du har med garanti hørt om Instagram, hvis ikke du allerede er bruger af den populære platform. Men hvad er Instagram og hvorfor er det blevet så populært?

Instagram har eksisteret i en del år, faktisk siden 2010 hvor det blev lanceret af de to stiftere stiftet af Kevin Systrom og Cheyenne Foster.

Instagram, også kaldt IG, er det socialt medie, hvor brugerne primært kommunikerer i billeder og videoer, med mulighed for tilføjelse af en kort tekst og et eller flere hashtags.

Takket være alles nye besættelse med mobil fotografering, er mediet blevet hurtigt populært særligt blandt den yngre målgruppe.

I den her wiki bliver du klogere på:

 1. Hvad Instagram er for et medie

 2. Hvordan du kan udnytte en Instagram profil - GRATIS

 3. Hvordan du kommer i gang med at annoncere på Instagram.

Har du fuldstændig styr på, hvordan Instagram fungerer - så spring længere ned i wikien til afsnittet om Instagram annoncering.

Hvad er Instagram

Ligesom Facebook eller Twitter har alle, der opretter en Instagram-konto, en profil og et nyhedsfeed.

Når du sender et foto eller en video på Instagram, vises den på din profil. Andre brugere, der følger dig, vil se dine indlæg i deres eget feed. På samme måde vil du se indlæg fra andre brugere, som du vælger at følge.

Ret lige frem, ikke? Det er som en forenklet version af Facebook, med vægt på mobilbrug og visuel deling. Ligesom andre sociale netværk kan du interagere med andre brugere på Instagram ved at følge dem, blive fulgt af dem, kommentere, like, tagge og sende private meddelelser. Du kan endda gemme de billeder, du ser på Instagram.


Brugerne på Instagram viser sig oftest fra en bestemt side.

Der postes typisk billeder fra intagrammernes egen hverdag, eller billeder indenfor et helt konkret emne, som giver andre instagrammere et bestemt indtryk af den pågældendes liv og passion.

Eksempler på det, kan være:

 • Træning

 • Mad

 • Arbejde

 • Mode

Når brugerne er på Instagram, er de i deres inspirations hjørne - de bliver altså inspireret af andre instagrammere - så tænk lige på, at dine billeder kan komme til at ligge mellem de andres og dermed være en del af inspirationen ;)

Hvilke enheder kan du bruge Instagram på

Instagram er gratis tilgængeligt på iOS-enheder, det kan være iPhones og iPads, samt Android-enheder, som telefoner og tablets fra Google, Samsung osv.

Du kan også tilgå Instagram på internettet fra en computer, men brugere kan kun uploade og dele fotos eller videoer fra deres enheder.

5 hurtige om Instagram du gerne vil kende til

 1. I 2012 blev mediet Instagram opkøbt, af Facebook for en milliard USD.
  Hvad det betyder for dig afsløres længere nede i wikien.

 1. 800 millioner brugere er månedligt aktive på Instagram

 1. 25 millioner virksomheder har en bruger på Instagram

 1. 68% af brugerne på Instagram er kvinder

 2. Billeder med mindst 1 hashtag, har gennemsnitligt 12,6 % højere interaktion

Sidst opdateret i 2017.

Sådan opretter du en Instagram profil

Før du kan begynde at bruge appen, beder Instagram dig om at oprette en gratis konto. Du kan tilmelde dig via din eksisterende Facebook-konto eller via e-mail. Alt du behøver er et brugernavn og et kodeord.

Du bliver måske spurgt, om du vil følge nogle venner, der er på Instagram i dit Facebook-netværk. Du kan gøre det med det samme, eller springe over processen og komme tilbage til det senere.

Det er altid en god ide at tilpasse din profil, ved at tilføje dit navn, et foto, et kort bio og et website link, hvis du har en, når du først kommer på Instagram.

Når du begynder at følge folk og leder efter folk til at følge dig tilbage, vil de gerne vide, hvem du er, og hvad din profil handler om.

Opret en Instagram til din virksomhed

25 millioner virksomheder allerede på Instagram, så er dit produkt fotogent bør du virkelig overveje at oprette en Instagram profil, og forsøge at skabe kontakt til din målgruppe den vej igennem.

Brugen af Instagram som et socialt netværk

Som tidligere nævnt handler Instagram om visuel deling, så alles intention er at dele og finde de bedste billeder og videoer. Hver brugerprofil har en "Followers" og "Following" tæller, hvilket repræsenterer, hvor mange mennesker de følger, og hvor mange andre brugere der følger dem.

Hver Instagram profil har en knap, du kan trykke på for at følge dem. Hvis en bruger har deres profil indstillet til at være privat, skal de først godkende din anmodning.

Husk, at når din profil er oprettet og indstillet til at være offentlig, kan alle finde og se din profil sammen med alle dine billeder og videoer. Du bør derfor sætte dig ind i hvordan du sætter din Instagram profil til privat, hvis du kun vil have følgere som du godkender for at kunne se dine indlæg.

At interagere på Instagram er sjovt og nemt. Du kan dobbeltklikke på et hvilket som helst indlæg, for at like det eller tilføje en kommentar nederst. Du kan endda klikke på pileknappen for at dele den med en person, i en direkte besked.

Hvis du vil finde eller tilføje flere venner eller andre interessante konti, skal du bruge søgefeltet (markeret med forstørrelsesglas ikonet) til at gennemse skræddersyede indlæg, der anbefales til dig. Du kan også bruge søgefeltet øverst til at kigge efter bestemte brugere eller hashtags.

Instagram billeder

Vi mennesker er langt mere modtagelige over for visuelle inputs, frem for en røv kedelig salgstekst - det tænder os ligesom bare ikke.

Og det er netop her, at virksomheder på Instagram har en fordel. Du har nemlig en rigtig god mulighed for, at gøre dig interessant overfor din målgruppe, hvis dine billeder er knivskarpe.

Har du måske aldrig hørt udtrykket ‘’wow et flot billede, det er jo nærmest instagram værdigt’’?

Du skal dog på ingen måde lade dig skræmme af citatet.

For Instagram kræver altså ikke, at du har fotoudstyr til 100.000 kr.

Din mobiltelefon er et fint kamera til formålet.

Det handler nærmere om, at finde en god opstilling af dit produkt samt de rette omgivelser, og så kan du sagtens lege med Instagrams forskellige filtre efterfølgende, når du uploader billedet - det er ret overskueligt.

Instagram og filtre

Instagram er kommet langt siden det blev lanceret, hvad angår indlægs muligheder. Da den først blev lanceret i 2010, kunne brugerne kun uploade billeder via appen og tilføje filtre uden ekstra redigeringsfunktioner.

I dag kan du uploade både direkte via appen eller fra eksisterende fotos / videoer på din enhed. Du kan også uploade både billeder og videoer op til et helt minut i længden, og du har en hel masse ekstra filterindstillinger plus evnen til at tweak og redigere.

Når du trykker på den mellemliggende Instagram-indlægs fane, kan du vælge kamera- eller video ikonet, således at Instagram ved om du vil uploade et billede eller en video. Du kan enten tage dit billede / video gennem appen, eller tryk på billed / video preview-boksen for at vælge et eksisterende billede / video.

Instagram har op til 23 filtre, du kan vælge at anvende på både billeder og videoer. Ved at trykke på Rediger indstilling nederst på billed editoren kan du også anvende redigerings effekter, der gør det muligt at redigerer lysstyrke, kontrast og struktur.

Deling af dine Instagram-indlæg

Når du har anvendt et valgfrit filter og muligvis foretaget nogle ændringer, bliver du ført videre til en fane, hvor du kan udfylde en billedtekst, tagge andre brugere til det, tagge det til et geografisk sted.

Når den er offentliggjort, vil dine følgere kunne se indlægget og interagere i deres feed. Du kan altid slette dine indlæg eller redigere detaljer, efter du har offentliggjort dem ved at trykke på de tre prikker øverst.

Du kan konfigurere din Instagram-konto til at have billeder indsendt på Facebook, Twitter, Tumblr eller Flickr. Hvis disse dele konfigurationer alle fremhæves, i modsætning til de resterende grå og inaktive, bliver alle dine Instagram-fotos automatisk sendt til dine andre sociale medier, når du trykker på Del. Hvis du ikke vil have dit billede delt på et bestemt socialt netværk, skal du blot trykke på en af dem, så den er grå og sat til Off.

Instagram hashtags

Når dit billede står spot on, og du er klar til at gå skridtet videre i uploadning processen, så har du mulighed for at tilføje en tekst og et eller flere hashtags, inden du endeligt uploader billedet på din virksomheds Instagram.

Men hvad er et hashtag egentligt?

Det er denne fine havelåge # som en del vil kalde den :-)

Du kender den måske i forvejen fra Twitter.

Med hashtags altså #indsæt-selv-et-relevant-hashtag-her, gør du ordet eller sætningen aktiv.

Det skal forstås på den måde, at dit billede med dine hashtags bliver synlig hvis andre instagrammere søger på et af de hashtags, som du har brugt.

Derudover opnår du også en større synlighed hos instagrammere, som har vist Instagram interesse for hashtagget tidligere.

Vil du lære mere om hashtags og Instagram i det hele taget, så har GoLearn et online kursus dedikeret til instagram.

Lad os tage et eksempel:

Du har en international webshop, som sælger babytøj.

Du uploader et billede af en sød baby, med en natdragt fra din nyeste kollektion og anvender hashtags som #Indsæt-selv-dit-firmanavn#nyfødt#newborn

Dit billede bliver nu eksponeret i newsfeedet eller på story (afhængig af hvad du har valgt) til den målgruppe, som søger på en af ovenstående hashtag, eller som har vist interesse for dit brand, og nyfødte.

Vokser dit antal af Instagram-følgere for langsomt, eller vil du se målbare resultater med det samme, så er du heldig at Instagram også stiller betalt annoncering til rådighed.

Instagram stories

Instagram har også introduceret en “Stories-funktion”, som er et sekundært feed, der vises øverst på dit primære feed. Du kan se det markeret med små foto bobler af de brugere, du følger.

Tryk på en af disse bobler for at se brugerens historie eller historier, som de har offentliggjort i løbet af de sidste 24 timer. Hvis du er bekendt med Snapchat, så vil du sikkert se, hvordan Instagrams story lignende Snapchat.

For at offentliggøre din egen historie er alt, hvad du skal gøre, at trykke på din egen foto bobbel fra dit nyhedsfeed eller swipe til højre på en hvilken som helst fane for at få adgang til din story.

Instagram annoncering

Kender du til Facebook annoncering? Så er du et skridt foran.

Instagram blev grundlagt af Kevin Systrom og Cheyenne Foster tilbage i 2010, men allerede i 2012 opkøbte Facebook Instagram.

Og siden lanceringen af Instagram-annoncer i 2015, har Facebook valgt at annonce administrationen skal styres fra din Facebook annonceadministrator.

Man kan derfor godt sige, at Instagram annoncer således blot er en placering for Facebook annoncer.

Og faktisk bliver langt de fleste Facebook annoncer i dag, også vist på Instagram - med mindre du selv har været inde og slå det fra.

Du kan derfor komme langt med at læse vores wiki: Hvad er Facebook annoncering?

Læs wikien om Facebook annoncering ^ og undgå at smide dine annoncekroner ud af vinduet.

Du slår to fluer med et smæk.

 

Pris for en annonce på Instagram

Den mest almindelige måde at købe Instagram annoncer på, er via Facebooks annonce auktion, hvor du sætter et max dagsbeløb, eller et max beløb for hele perioden din kampagne kører.

Samtidig giver du dit bud på hvad det maximalt må koste dig, at en person ser din annonce eller udfører den ønskede handling.

Så det er dit ansvar at lave en skarp annonce, som din målgruppe ikke kan modstå og det er dit ansvar at få defineret i Facebook annonce administration, hvilken målgruppe det er du præcist vil nå ud til på Instagram, når du opretter annoncen.

Bliv klogere på definition af målgruppe i vores wiki: Hvad er Facebook annoncering?

Det ville være synd at spilde visninger og dermed penge på instagrammere som slet ikke er i din målgruppe.

 

Opret en annonce på Instagram

Vi er ved at nå til vejs ende med wikien.

Føler du dig klædt på til at springe ud i annoncering på Instagram?

 

Så følg denne guide:

 1. Hvis du har Facebook Business Manager, skal du gå til -> indstillinger for Business Manager, og gøre krav på din Instagram-konto der.

 2. Bruger du ikke Facebook Business Manager, skal du gå til -> indstillinger på din Facebook-side og gøre krav på din Instagram konto der.

 3. Når du går i gang med at udforme din Instagram annonce, skal du -> vælge din Instagram-konto som placering for annoncen.

 

Husk at læs vores wiki om: Hvad er Facebook annoncering? for at få den mest optimale kampagne på Instagram.

(Annonce) 

Få succes med instagram 

Skal din virksomhed til at benytte instagram? Få en god start med online kursere “Sådan kommer din virksomhed godt i gang med Instagram” og “Sådan løber du aldrig tør for indhold at poste på Instagram” hos GoLearn

For en fast, lav pris hver måned får du adgang til alle vores online kurser inden for digital markedsføring- inklusiv vores kurser i Instagram 

Bliv en del af GoLearn her.

 

Hvor mange stjerner giver du? :