Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en indsigelse

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er en indsigelse
Hvor mange stjerner giver du? :

Indsigelse

Ordet indsigelse bruges juridisk og betyder oversat en parts indvendinger i et givet retsforhold.

Indsigelser kan dreje sig om flere forhold: 

Indsigelse til bank

Du kan foretage en indsigelse hos din bank, hvis der er forekommet betalinger på dit kort som du ikke har givet tilladelse til eller kan nikke genkendende til.

Det kan eks. dreje sig om, at du er blevet trukket to gange for samme betaling, du ikke har modtaget varer eller ydelser, du har betalt for eller der er betalinger, som du ikke har godkendt. Hvis en af disse kriterier er opfyldt, kan der gøres indsigelse.

Hvis det er en betaling som du selv har været aktiv i, skal du altid selv forsøge at løse uoverensstemmelsen med den virksomhed du har foretaget en handel med inden du laver en indsigelse.   
Kan problemet i det tilfælde ikke løses kan du kontakte din bank.

En indsigelse skal ske hurtigst muligt efter du er blevet opmærksom på at der er foretaget en transaktion uden dit samtykke. Dette opfattes i ”Finansrådets vejledning som senest 14 dage efter, at du er blevet – eller burde være blevet – opmærksom på dit krav. 

Indsigelse i forhold til faktura

Hvis du har modtaget en faktura som du ikke mener er korrekt opkrævet kan du gøre indsigelse til virksomheden inden forfaldsdatoen. Hvis der er oprettet en indsigelse, og det kan bevises, kan fakturaen ikke sendes til inkasso. Sørg derfor for at have dokumentation på, at du har haft korrespondance med virksomheden eller forsøgt at få fat på dem. 

Hvis du modtager en indsigelse vil du som leverandør oftest bedømme om indsigelsen er reel eller ej. I de fleste tilfælde er det et lille problem som simpelt og hurtigt kan løses inden fakturaen forfalder. Hvis kunden dog har ret i sin indsigelse bliver fakturaen sat i regres og hvis der er en kreditforsikring vil den stoppe indtil der i samarbejde med kunden er fundet en løsning. 

Hvis du mener at kunden ikke har hold i sin indsigelse fx hvis kunden påstår at han har betalt, men ikke kan dokumentere, kan du fortsætte til inkasso hvis korrekt faktura og rykkerprocedure er foretaget.

Hvor mange stjerner giver du? :