Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er indberetning af løn - og hvordan gør jeg?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. ADMINISTRATION & PENGE
 4. Hvad er indberetning af løn - og hvordan gør jeg?
Hvor mange stjerner giver du? :

//Annonce for Visma Dataløn

Når du har udbetalt løn til din medarbejder, skal du senest den 10. i måneden efter indberette løn oplysningerne til SKAT, lige som du også skal betale A-skat og AM-bidrag af lønnen senest den 10. 

Bemærk! Du skal altid indberette til SKAT, ligegyldigt om din medarbejder har fået løn eller ej.

Har du for eksempel registreret dig som arbejdsgiver midt i en måned, og har din medarbejder ikke fået udbetalt løn for den måned, så skal du indberette en nulangivelse.
Det samme gør sig gældende, hvis der er en eller flere måneder, hvor din medarbejder ikke får løn.

Hvordan gør jeg det nemmest?

Det kan være lidt bøvlet at udregne lønnen selv. De fleste iværksættere vælger derfor at indberette løn til SKAT via et lønsystem som Visma DataLøn, da du med få klik kan lave løn til din medarbejder, som automatisk bliver indberettet til og afregnet med SKAT.

Har du ikke arbejdet med løn før, er der mange ting at sætte sig ind i. Derfor tilbyder DataLøn et velkomstwebinar, hvor en lønkonsulent guider dig igennem de vigtigste ting og hjælper dig godt i gang. Du kan kontakte DataLøn helt uforpligtende. 

Mange er ikke klar over det, men hvis du en måned ikke udbetaler løn, skal SKAT have det at vide. Glemmer du det, får du en bøde på 800 kr. Men det behøver du ikke tænke på, for det klarer DataLøn automatisk. Du får automatisk 0-indberetning med alle DataLøns abonnementer sammen med online og telefonisk support. Du kan også få hjælp til HR Jura for eksempel ansættelseskontrakter. DataLøn har en juridisk afdeling som giver personlig rådgivning. Med Ekspert er juridisk rådgivning med i abonnementsprisen. DataLøn integrerer med en lang række tids- og økonomisystemer, så du slipper for en masse manuelle indtastninger. Den tid du sparer på det administrative, kan i stedet bruges på forretningen. Du finder hele oversigten over DataLøns integrationspartnere her.

Hvis du ikke har tid eller lyst til at stå for lønarbejdet selv, kan du med fordel tage et kig på LønAdministration. Med dette abonnement skal du bare fortælle DataLøn, hvad lønnen skal være, og de ordner resten.

Du kan vælge selv at udregne din medarbejders løn og efterfølgende gå ind på SKAT’s hjemmeside TastSelv Erhverv og indberette lønnen. 

Hvilke oplysninger skal SKAT have (med gør-det-selv) ?

Som arbejdsgiver er det din pligt at indberette og betale A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og ATP senest den 10. i måneden efter du har udbetalt løn til din medarbejder.

Her får du en samlet oversigt over, hvilke data du skal indberette på din medarbejder:

 • Medarbejderoplysninger
  Navn, CPR-nummer osv.
 • Løntimer
  Er det timeantal, din medarbejder har arbejdet.
 • A-indkomst
  Er den løn, din medarbejder skal have før de skattepligtige lønandele.
 • ATP
  Er en lovpligtig arbejdsmarkedets tillægspension, som alle arbejdsgivere skal indbetale til deres danske lønmodtagere.
  Er din ansat fx på fuldtid og er månedslønnet, skal du indberette 284 kr. i ATP til SKAT i alt. 94,65 kr. skal fratrækkes fra din medarbejder på lønsedlen, mens de sidste 189,35 kr. er din andel.
 • AM-bidrag
  Er en arbejdsmarkedsbidragsskat på 8 %, som din medarbejder bliver fratrukket sin løn.
 • A-skat
  Er den skat som din medarbejder bliver fratrukket af sin indtægt afhængig af din medarbejders skattekort.

Hvor mange stjerner giver du? :