Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er et webhotel?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er et webhotel?
Hvor mange stjerner giver du? :

Et webhotel er en plads på en serverinternettet hvor du har din hjemmeside liggende så andre kan tilgå den.

Her er en forklaring på de forskellige begreber du kan støde på når du skal vælge webhotel:

Domæne: For at en hjemmeside kan vises på nettet, skal man have et domænenavn. Dette lejer man hos DK-Hostmaster, oprettelsen er forskellig fra udbyder til udbyder. Domæner koster oftest fra 35 til 100,- kr. for .dk-domæner og dækker første års leje. Efterfølgende koster lejen 45,- ekskl. moms. Ved leje forstås man ejer rettighederne til domænet så længe man ønsker at betale for det. Www.amino.dk er et domæne. Det er muligt at få forskellige .TLD (Top Level Domain) - dette er endelsen på det navnet du ønsker. Det kan f.eks. være  .com, .net, .org, .info osv.

Subdomæne: Et subdomæne er en ”underadresse” til et domæne. Et subdomæne oprettes oftest via et medfølgende kunde-/kontrolpanel til dit webhotel. Det kunne se sådan ud http://outlet.amino.dk, på denne side kan man lægge et helt andet indhold end på selve http://www.amino.dk

Plads: Et webhotels størrelse måles i megabyte, og den plads bestemmer hvor meget indhold du kan lægge på. Som hovedregel er 150 MB nok til langt de fleste hjemmesider. Måden en hjemmeside uploades på, er at benytte FTP (File Transfer Protocol), på dansk "filoverførselsprotokol". Dette kan gøres simpelt via din browser, eller du kan hente et gratis program til det. Anvender du et CMS (Content Management System), skal dette også uploades her og installeres via din browser alt efter hvilket system du kører på.

E-mail-adresser: Der findes flere måder at køre e-mail på:

- At have en Hosted Exchange - dette er baseret på din MS Outlook, og udbyderen sørger for backup, håndtering af e-mails m.m.

- At køre via POP3 - den mest brugte protokol som henter e-mails ned i din indbakke i e-mail-programmet.

- At benytte IMAP - IMAP genererer en kopi af emne og afsender af e-mails i din indbakke. Disse hentes først når du klikker på dem.

- Benytte en medfølgende webmail eller OWA - webmail findes oftest på alle webhoteller og kan tilgås via browseren. Har du Hosted Exchange, følger der oftest Outlook Web Access med.

Såfremt du har et kontrolpanel, vil du kunne oprette kontoer og alias. Kontoen er en rigtig e-mail-adresse hvor imod et alias kun videresender posten. F.eks. kan kasper@amino.dk være en konto og kasper.smith@amino.dk et alias som videresender til kasper@amino.dk

Forskel på hosting platform

Der findes i dag flere typer webhosting. De to mest brugte er Windows og Unix.

Oftest er Windows-baseret hosting et sted hvor du kan få lov at benytte ASP og .NET. Dette kører på IIS (Internet Information Services Platformen). ASP og .NET er programmeringssprog. Til Windows følger der oftest en MSSQL-database med.

Linux og FreeBSD er Unix-styresystemer til webhosting-brug. Stort set alle moduler og komponenter er gratis at hente og open source så disse kan omkodes af programmører. Derfor er Linux og FreeBSD-webhosting ofte billigere end Windows da dette kræver licenser. I denne verden er PHP et meget udbredt sprog især sammen med en MySQL-database. Dog kan komponenter som Ruby, JAVA, Perl, CGI mv ogå køre herpå såfremt udbyderen tilbyder det.

MySQL- og MSSQL-databaser: Disse databaser kan bruges til mange forskellige ting. Flere hjemmesider er bygget op så alt tekstindhold og billeder hentes ud via databasen. Dette gøres med en forespørgsel på hjemmesiden. Sider som gæstebøger, gallerier og CMS er tit bygget op omkring databaser.

Trafik: Trafik er den data som overføres mellem en besøgende på hjemmesiden og serveren hvor hjemmesiden ligger. Et site med 5-10 sider og et par hundrede besøgende trækker sjældent over 1GB data pr. måned. Mange firmaer skriver Fri Trafik som udgangdpunkt, men har betingelser for dette. Så læs salgsbetingelserne grundigt inden du køber noget.


Links til udbydere indelt efter kategori

Amino´er som tilbyder hosting:

Windows

Linux

 

Du kan læse mere om webhoteller på Amino Debat - klik her.

Hvor mange stjerner giver du? :