Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er et tekstlink?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er et tekstlink?
Hvor mange stjerner giver du? :

Et tekstlink er et en tekst, som er kodet, så det fungerer som et link. Tekstlinks bruges som regel, som et udtryk for tekstbaserede links, du finder på websider.

Der findes også andre former for links – bl.a. links i billeder og JavaScripts.

I forhold til søgemaskineoptimering (SEO) har tekstlinks den fordel, at søgemaskiner som Google kan læse teksten i linket. Ofte vil link-teksten indeholde ord, der er relevante for det, der linkes til. Så udover den værdi et link i sig selv kan have, kan tekstlinks gøre det mere sandsynligt, at siden der linkes til kommer til tops i Google på de ord, der indgår i linket.
 

Det sidste kan ofte opleves i Google. Sider kan dukke op i toppen af søgeresultaterne, hvis der er nok, der linker til dem med tekstlinks, der indeholder bestemte ord – også selvom de ord slet ikke optræder på siden.

Et af de bedste eksempler på dette er en søgning på ”click here”. Det er naturligvis en lidt åndssvag søgning, som ingen nok i virkeligheden laver, men den illustrerer meget godt min pointe.

 

Indtil for ganske nyligt lå Adobe nummer et (og gjorde det i mange år) med et link til den side på deres website, hvor man kan downloade deres gratis PDF-læser.

Og det var vel og mærke i skarp konkurrence med over 1,7 milliarder andre websider, som Google mente var relevante for den søgning!
 

Når vi kiggede nærmere på PDF-siden hos Adobe, kunne vi se, at ordet ”click here” slet ikke optrådte på siden. Naturligvis ikke, hvorfor skulle det også det. Men alene fordi så mange linkede til Adobes side med tekstlinket ”click here” placerede Google den i toppen af søgeresultaterne.


Du kan læse mere om linkbuilding her (Link til opslaget om linkbuilding)


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :