Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en testimonial?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er en testimonial?
Hvor mange stjerner giver du? :

Testimonials er synlige anbefalinger fra dine kunder, der viser potentille kunder, hvor gode dine produkter / service er.
Det er meget brugt i e-handel, da det kan være med til at give kunderne en sikker følelse i maven, inden de lægger en ordre. 

Hvad er en tesimonial

Testimonials / anbefalinger / det siger kunderne / cases, ja kært barn har mange navne - i sidste ende har det samme betydning, det er nemlig dine kunders gyldne ord om dine produkter / service, som du kan offenligegøre på din hjemmeside m.v. og bruge det i din marketing

I denne wiki får du de bedste tips til hvordan du får dine kunder til at skrive gode testimonials om din virksomhed og dens produkter / service. Men først et eksempel, og en nærmere forklaring om hvorfor du bør arbejde med testimonials.

Eksempel på en testimonial

Her er to eksempler på hvad Amino plusmedlemmerne siger om Amino TV:

Eksemplerne her, ligger selvfølgelig offentligt på den side, hvor potentielle plusbrugere kan tilmelde sig Amino Plus. 

Hvorfor? Fordi at tilfredse kunder bekræfter de sikre kunder i deres valg og overbeviser de usikre kunder. Det giver  potentielle plusmedlemmer ro i maven, at nuværerende plusbrugere er glade for produktet - og det bekræfter, at et køb af et plusmedlemskab er det rigtige valg.

Kan du se effekten?

Drop lange salgstekster - testimonials virker

Vi mennesker gider for det første ikke læse lange salgtekster, det er der simpelthen ikke særlig meget troværdighed i.

Vi vil også meget hellere lytte til én bruger af produktet, end til en sælger. 

DERFOR virker testimonials. 

Se en testimonial som dit bevis på - overfor potentielle kunder -  at dine nuværerende kunder faktisk kan lide det du laver, og anbefaler dig.  

Sådan får du dine kunder til at skrive en testimonial til dig

Det er ret simpelt, her er et par eksempler på hvordan du kan få dine kunder til at skrive en testimonial til dig:

- Du kan sende dine bedste kunder en mail, og spørger dem om de vil være søde at give dig en anbefaling som du må bruge i din marketing.

- Det kan være en Facebook integration, hvor du på din hjemmeside kan vise de anbefalinger som din kunder har angivet på Facebook.

- Det kan også være en trustpilot integration, hvor du også her på din hjemmeside kan vise dine trustpilotanmeldelser.

- Du kan ved en gennemførelse af en ordre, følge op noget tid efter med en mail om hvordan kundens oplevelse var. Husk her, altid at få kundens samtykke på, at du må bruge anmeldelsen i din marketing.   

Sådan får du gode testimonails

Lad os forklare det med et eksempel:

Birgitte har en frisørsalon, og hun er på jagt efter gode testimonials fra hendes kunder. For at få lavet nogle gode testimonials, som hun kan bruge i sin markedsføring følger hun denne guide: 

 1. Det rigtige budskab
  Vi mennekser kan godt lide at spejle os i andre mennesker, som har det samme problem som os selv - og vi går helst derhen, hvor vi kan se at de andre har fået løst problemet tilfredsstillende. Derfor bør Birgitte sørge for, at det stråler i hendes testimonials, at hun er ''den helt rigtige problemløser'' indefor de områder hun arbejder med. 
  Hvordan Birgitte kan gøre det, kan du se i punkt 2. 

 1. De rigtige spørgsmål
  De rigtige spørgsmål afhænger af, hvad det er du sælger. Lad os bare sige, at Birgitte får en kunde som har fået gult hår ved brug af en hjemmefarve. Kunden vil gerne have Birgitte til fjerne den gule farve, så håret blivet lyst uden gule plamager. Birgitte hjælper kunden som går glad fra salonen.
  I dette tilfælde kan Birgitte fx bede kunden svare på nedenstående spørgsmål: 
  • Hvad var dit problem? 
  • Hvorfor søgte du om hjælp til problemet?
  • Hvad forventede du at få ud af en frisørtid til hårfarvning hos mig?
  • Hvorfor var det lige min frisørsalon, du valgte at blive farvet hos?
  • Hvordan har din oplevelse været at få farvet hår af mig?
  • Hvordan har du det med dit hår nu?


 1. Den rigtige udforming 
  Ud fra ovenstende spørgsmål, kan Birgitte i denne testimonial komme til at signalere til hendes potentielle kunder at hun fx er dygtig til at redde en mislykket hjemmefarvning - Det er en konkret og simple anbefaling. For at gøre anbefalingen endnu skarpere kan Birgitte fjerne den del af teksten som er overflødig, og kun beholde det som er helt centralt for et salg overfor potentielle kunder, en evt. afkortning i teksten gør den også nemmere og mere overskuelig af læse. 


 2. Den rigtige personen bag din testimonial
  Det er ret vigtigt, at Birgitte får personliggjort afsenderen på sin testimonial. Gerne med et billede og et navn eller endnu bedre en integration med et socialt medie, som fx Facebook. På den måde kan hendes potentielle kunder  se, at der virkelig er en kunde bag anbefalingen, og det ikke bare er Birgittes tante, søster eller hendes far som er afsender. 

Den dårlige testimonial

Følger du ikke ovenstående råd, kan du faktisk få dårlige testimonials, om ikke andet, så mindre gode testimonails :-) 

Det kan eksempelvis være en af disse:  

Jeg elsker Birgittes frisørsalon, hun er så fantastisk. 

Vælg Birgittes frisørsalon, hun er den bedste.

Øh til hvad er Birgittes frisørsalon god til? 

Husk på, at potentielle kunder skal kunne identificere sig med de kunder, der udtaler sig. 

I dette eksempel, ved vi kun at Birgittes frisørsalon er fantastisk og den er den bedste, men vi ved ikke til hvad den er bedst til? 


Den gode testimonial 

Stod der i stedet:  

Fantastisk skælbehandling!

Min hovedbund var ramt af skæl, og det kløede helt vildt. Faktisk så meget, at jeg af og til blødte en smule. Efter et utal køb af produkter, som ikke har hjulpet mig, søgte jeg hjælp hos Birgitte, da jeg fik hende anbefalet af en kollega på arbejdet ift. skæl. Endelig. Birgittes behandling hjalp - allerede efter første gang. Jeg er simplethen så glad, og går ikke rundt og klør mig i hovedhunden længere, som en der har lus. Tusind tak Birgitte, jeg skal nok komme igen! :-)  

Kan du se forskellen på den gode og den dårlige?

God fornøjelse. :-) 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere