Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en e-butik?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er en webshop?
  5. Hvad er en e-butik?
Hvor mange stjerner giver du? :

En e-butik, også kaldet en webshop, er en butik der kun findes på internettet.

Shopsystemer:

Der er en række grundlæggende systemer, som ligger bag de fleste e-butikker. De mest gængse er listede her inklusive fordele og ulemper:

Bitpaq WebShop Fordele: Shoppen er brugervenlig og let at anvende for handlende. Ikke en masse bling bling der forvirrer og leder opmærksomheden væk fra de produkter, der sælges. Shoppen er pæn og enkel. Shoppen indeholder lagerstyringsmodul med lagerstatus på varianter samt modul til gavekort og diverse markedsføring. Ulemper: Administrationsmodulet kan kun køre på Windows, og shoppens URL'er er ikke særlig SEO-venlige.

Chainbox C5 Fordele og ulemper..

Dandomain Shop Dandomain driver et af de mest brugte shopsystemer i Danmark. Det er et gammelt gennemprøvet system, som e-købmænd i al almindelighed er glade for. Dandomain er kendt for deres gode service, og man er sikker på, at de også er der i morgen. Systemet er rigtig godt til begynderen og den mere øvede e-købmand. Der er et fint statistiksystem, og det er supernemt at komme i gang.

Af ulemper kan nævnes, at man som i alle andre færdiglavede systemer ikke kan ændre alt, hvad man ønsker.

EasyFlow Fordele og ulemper..

Monster Commerce Fordele og ulemper..

OpenBizBox Fordelene er klare, man får en fin og pæn webshop, som man kan gøre til sin egen lynhurtigt.

OsCommerce Er et open source-system, som man kan skræddersy efter behov. Som standard er systemet ikke meget værd, men det kan gøres superlækkert, hvis man ved, hvad man laver.

Scannet Shop Fordele: Meget anvendt og dermed gennemtestet. Ulemper: Kedeligt og uprofessionelt look.

SmartWeb Shop Gennemtestet shopsystem som følger med tiden. Ingen designbegrænsninger og er pakket med funktionalitet. Hostes i et meget driftsikkert miljø, som drives af nogle af dk's bedste på området.

VirtueMart (Joomla) VirtueMart er en gratis open source E-Commerce-løsning, der frit kan benyttes sammen med et Content Management System (CMS), der kaldes Joomla (dog virker det også sammen med Mambo). VirtueMart er skrevet i PHP og baserer sig på MySQL databasen. Heldigvis for dette findes der masser af webhoteller, der understøtter disse to teknologier, da de er de mest gængse på internettet. Derfor skal du, for at kunne benytte Joomla/VirtueMart, undersøge om dit webhotel tilbyder dette, inden du installerer systemet. Dog findes også den professionelle webshop løsning til Joomla der hedder redSHOP. redSHOP er et dansk udviklet webshop system til Joomla og er et af verdens mest avancerede open source webshop løsninger. redSHOP udvikles af amino brugeren Ronnikc som ejer virksomheden redWEB ApS.

Shopify er et canadisk shopsystem, som tilbyder en hosted webshopløsning med integration til bl.a. Quickpay og Paypal. Der er native understøttelse for Google Analytics og A/B splittests. Det er muligt at skifte dynamisk mellem flere forskellige gratis designs, ligesom der kan købes færdige design templates. Er baseret på Ruby on Rails.

Magento er et nyere open source-system som også tilbydes på enterprisevilkår.
Fordele: Filtreret navigation, født til multi-domæne løsninger med én backend og har i øvrigt masser af slagsfremmende funktioner. Koden er fuldt tilgængelig og kan tweakes som ønsket.
Ulemper: Et stort, tungt system som kræver en toptunet server for at køre tilfredsstillende. Glem alt om at køre Magento fra et low-budget webhotel. Magento er skrevet i PHP og bruger en MySQL som database.

nopCommerce er et open source system som er bygget på Micorosft .NET 4.0 og MS SQL 2005 (eller højere). Det kræver derfor en Windows server for at køre. Der er lavet forskellige tillæges moduler som kan downloades eller købes. Bl.a. er der lavet et modul til Microsoft Dynamics AX.

uCommerce er et dansk butiksmodul som skal bruges sammen med open source CMS'et Umbraco. uCommerce er ikke gratis medmindre at man driver en non-profit virksomhed.

WooCommerce er et meget benyttet e-handels plugin til Wordpress. Det er open source, hvorfor det er muligt at tilpasse det til hver enkelt shopsystem. Det er ikke løbende omkostninger til abonnementer eller licenser, men du er selv ansvarlig for, at holde din shopløsning vedlige. WooCommerce er et meget benyttet shopsystem, og det er derfor relativt nemt at finde erfarne programmører, der kan hjælpe dig med at opsætte, rette eller vedligeholde en WooCommerce shopløsning.

(annonce)

Bliv dygtigere til at sælge via e-handel

Hos Golearn har vi en stribe online kurser, der er super relevante for dig, der driver eller er ved at opstarte en webshop.

Du finder blandt andet Brian Brandt kursus Sælg mere på din webshop: Konkrete tips til mere trafik og øget konvertering ligesom der er også er specifikke kurser i markedsføring på Facebook, optimering af Google Adwords og søgemaskineoptimering.

For kun 299 kr/mnd får du ubegrænset adgang til alle kurser.

Hvor mange stjerner giver du? :