Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en webshop?

 1. Amino.dk
 2. Ordbog
 3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
 4. Hvad er en webshop?
Hvor mange stjerner giver du? :

En webshop er det engelske ord for en e-butik, som er en butik der ligger på internettet

Kunderne kan på webshoppen købe fysiske varer som tøj eller ydelser i form af rådgivning eller andre services, direkte fra deres computer, tablet eller mobil. Især efter COVID-19 er onlinehandel blevet meget populært, både blandt de ældre og yngre - og det ser ikke ud til at miste dets popularitet. Kunderne kan sidde hjemme i deres trygge rammer og klikke varer hjem mens de slænger sig på sofaen - det bliver ikke nemmere.

Vi lever i en digitaliseret verden, og derfor er responsive design meget vigtigt for dig at blive klogere på, og indføre på din webshop, så du sikrer dig at dine kunder ikke hopper fra.

Hvilke ideer til webshops findes der? 

Webshops kan både forhandle fysiske varer og services, så det er helt op til dig, hvad omdrejningspunktet for din webshop skal være. Kun fantasien sætter grænser. 

Hvordan starter man en webshop?

Du kan enten selv kaste dig ud i at lave en webshop, men alt efter hvor avanceret den skal være og dine egne tekniske færdigheder, kan det være en god ide at få en professionel til at lave din webshop for dig.

Du har nemlig også brug for et webshop system, det kan f.eks være Magento, Prestashop eller Woocommerce i WordPress.

Du kan enten hyre et bureau eller en konsulent til at lave din webshop. Dette er ofte den dyre måde at gøre det på, dog vil du stort set være klar til at køre, så snart den er lavet.

En billigere måde at gøre det på, kan være at leje sig ind på et færdigt webshop system, fx hos Scannet eller Shopify. Alternativt kan man oprette en billig webshop hos danske SHUP (www.shup.dk), som mest af alt ligner en dansk version af Shopify.

Her er der dog begrænsede muligheder, idet du kun har de muligheder som udlejeren stiller til rådighed, endvidere får du en fast månedlig udgift.

En sidste mulighed er, at du gratis kan designe din egen webshop hos fx SimpleSite.com

Tjekliste til dig der gerne vil starte en webshop

Vil du gerne starte en webshop, men ved du ikke helt hvor du skal starte eller slutte, så kan denne guide hjælpe dig godt på vej:

 • NETS indløsningsaftale / Betalingsgateway
  Er et must hvis du gerne vil have penge i kassen. 
  Der kan være en lang behandlingstid, så søg i god tid inden du går online med din webshop.
  Bliv klogere på PBS/NETS her.
 • Emballage
  Skal du sende en fysisk vare, skal den pakkes forsvarligt.
  Afhængigt af hvor stort dit produkt er, kan du fx bruge en papkasse med flamingokugler/figurer eller en webshop-pose med bobleplast.
  Ved en hurtig Googlesøgning finder du nemt frem til en leverandør.
 • Fragt
  Det er desværre ikke gratis at sende dine produkter til dine kunder.
  Søg på nettet hvad dine muligheder er, for at få en god pakkeaftale.
  Der er også nogle leverandører der tilbyder dropshipping, så du selv slipper for at have dine varer på lager og sende dem til kunderne.
  Ved du ikke hvad dropshipping betyder? -> Læs vores wiki hvad er dropshipping.
 • Lager
  En del iværksættere starter med at have lager derhjemme, og lejer/køber senere et kontor eller lager hvor de kan opbevare deres produkter.
  Det kan jo også være du gerne vil have et showroom hvor dine kunder kan komme og besøge dig og se dine produkter - in real life.
  På Amino Lokalebørs kan du se kontor- og lagerlokaler i nærheden af dig til leje.
 • Produktbilleder
  Får du ikke dine produktbilleder direkte fra leverandøren, behøver du ikke nødvendigvis at leje en dyr fotograf.
  Køb et kamera, lamper og evt et fototelt, så kan du tage billederne selv.
  For at dine billeder skal blive rigtig gode, kræver det dog at du sætter dig lidt ind i det. 
 • Printer
  Printeren er din gode ven, som via dit fragtsystem printer de pakkelabels ud, som du skal bruge til at sende pakker afsted til dine glade kunder.
 • Markedsføring
  Det er ikke nok at bygge en webshop, og tro at kunderne strømmer til.
  Det ville være præcist det samme som hvis du åbnede en butik midt ude på en mark, hvor ingen kunne se den.
  Derfor er markedsføring et must, hvis du altså gerne vil have penge i kassen. -> Læs vores wiki hvad er markedsføring.Har du taget beslutningen om at springe ud som selvstændig, bør du også læse vores wiki hvad er en iværksætter, da den klæder dig på til iværksætterlivet, med de nyttige informationer du skal vide - udover det at starte og drive en webshop.

Vil du være bedre rustet til at starte og drive en webshop, har du mulighed for at tage flere forskellige relevante kurser. Hos GoLearn kan du blandt andet tage et online kursus i e-handel.

 

Værd at være opmærksom på, når du laver en webshop

Der er mange tekniske parametre, som er værd at huske på, når du laver en webshop. Vi anbefaler, at du gør dig følgende overvejelser inden du lægger din side online:

 • Installer og implementer Google Analytics på din webshop. På den måde kan du få en masse data, om dine brugeres færden på din side, og på den måde blive klogere på, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer. Du kan bl.a. kigge nærmere på disse data, og deraf optimere dine sider
  • Målgruppen - hvem er de?
  • Bounce-raten fra de enkelte sider - Hvis du har en høj bounce-rate på en af dine sider, tyder det på, at der er et problem på den enkelte side. Fejlsøg, og find ud af om det er fordi layoutet er skørt, teksterne er for lange, problemer med teknikken eller noget helt fjerde.
  • Hvilke kanaler der driver mest trafik - og derfor giver mening at kaste penge efter.
  • ... Og meget mere.
 • SEO. Gør din webshop letforståelig for søgemaskinerne, og de belønner dig med gode rangeringer.
 • Hav helt styr på e-handelslovgivningen
  • Der er mange paragraffer og love der kan spænde ben for dig og din forretning, så tjek op på det hele lige her.
 • Få integreret så mange af dine systemer med hinanden
  • Gør det nemt for dig selv, og lad dine programmer snakke sammen. Mange CMS-systemer tilbyder at du kan connecte programmer i mellem. Det betyder, at du slipper for dobbeltarbejde. Du kan f.eks. intregere både levering og bogføring med dit CMS-system.

 

Annonce

Tjen flere penge på din webshop med GoLearn.dk

Golearn har  en stribe online kurser, der er super relevante for dig, der driver eller er ved at opstarte en webshop.

Du finder blandt andet Brian Brandt kursus Sælg mere på din webshop: Konkrete tips til mere trafik og øget konverteringligesom der er også er specifikke kurser i markedsføring på Facebookoptimering af Google Adwords og søgemaskineoptimering.

For kun 299 kr/md får du ubegrænset adgang til alle kurser.

Køb din webshop hos Saxis

Vil du eje en webshop, behøver du ikke nødvendigvis lave den selv, du kan nemlig sagtens købe en allerede eksisterende webshop - det kan du hos Saxis, som er Skandinaviens største markedsplads for køb og salg af virksomheder på nettet. Her vil du finde mange webshops, hjemmesider og fysiske virksomheder til salg.

 

Køb din næste webshop her

Hvor mange stjerner giver du? :