Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en due diligence?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er en due diligence?
Hvor mange stjerner giver du? :

En due diligence er en undersøgelse af en virksomhed. Den potentielle køber kan gennemgå selve virksomheden, inklusiv virksomhedens væsentlige aktiver, bl.a fast ejendom, produktionsanlæg m.v. 

Hvem laver en due diligence? 

Når en potentiel køber står overfor en virksomhed som påtænkes at overtages, får denne køber mulighed for at foretage nogle undersøgelser. 

Due diligence er en undersøgelse af en virksomhed. Den potentielle køber kan gennemgå selve virksomheden, inklusiv virksomhedens væsentlige aktiver, bl.a fast ejendom, produktionsanlæg m.v. 

Hvad er formålet med en due diligence? 

Undersøgelserne har for den potentielle køber til formål at give et indblik i virksomhedens forhold, så i tilfælde af gennemførelsen af virksomhedsoverdragelsen kan køber betrygge sig om dennes forhold og har truffet valget om købet af en virksomhed på et så oplyst grundlag som overhovedet muligt.

For at afdække og reducere de forskellige risici ved overdragelsen, er en due diligence et brugbart værktøj. Det er også til sælgers fordel at køber foretager en dybdegående due diligence undersøgelse, i forhold til at begrænse omfanget af de garantier og indeståelser som sælger ofte skal afgive.

Hvorfor der bør indgås en hemmeligholdelsesaftale 

Der bør som udgangspunkt indgås en hemmeligholdelsesaftale (NDA), før en potentiel køber får adgang til at foretage en due diligence. Dette forhindrer køber i at misbruge og videregive centrale oplysninger om virksomheden.
En hemmeligholdelsesaftale kan også laves af hensyn til køber, for at hemmeligholde sin interesse for virksomheden.  

Hos Saxis kan du sælge din virksomhed, eller købe en virksomhed. Du kan også finde den rette virksomhedsmægler her. 

Annonce

Hvor mange stjerner giver du? :