Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en branchekode?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er en branchekode?
Hvor mange stjerner giver du? :

Branchekoder indikerer din virksomheds hovedbranche, fx detailhandel. Når du skal starte virksomhed skal du altid vælge den branchekode, som passer bedst til beskrivelsen af det, som din virksomhed beskæftiger sig med. 


Hvad er branchekoder?

Alle danske virksomheder har en 6-cifret international branchekode der indikerer deres hovedbranche - altså hvilken branche de bevæger sig i. Når du skal starte virksomhed med et CVR-nummer, kommer du derfor ikke udenom, at vælge en branchekode. Det gælder for alle former for virksomheder, så uanset om du er ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab eller et aktieselskab, så skal du vælge en branchekode som passer bedst til din virksomheds beskrivelse. 


3 eksempler på branchekoder 

Nedenstående eksempler, er alle hentet fra Erhvervsstyrelsens hjemmeside virk.dk, som er der hvor du kan finde alle de tænkelige branchekoder, som findes (der er mange).  


Hvilken branchekode skal jeg vælge?

Vi ved godt, at det kan være svært at vælge den helt rigtige branchekode, men bare rolig, som du kan se i de tre ovenstående eksempler, vil der til hver branchekode være en beskrivelse.  


Hvad sker der hvis jeg vælger den forkerte branchekode? 

Du skal blot vælge den branchekode, som du mener passer bedst til beskrivelsen af din virksomhed. Vælger du forkert, så får det ikke nogen konsekvenser for dig som sådan. 

Branchekoder bruges nemlig udelukkende til at skabe statistik over danske virksomheder og sammenligne dem med andre lande.


Kan jeg ændre min branchekode? 

Ja, det er intet problem.

Du kan til enhver tid ændrer branchekode for din virksomhed på Virk.dk, hvis du fx senere hen falder over en branchekode, som du mener er mere passende for din type virksomhed. Det kan også være, at den branchekode som du vælger til din virksomhed nu, skifter du ud om et par år, fordi din virksomhed har rykket sig i en helt anden retning. 


Hvorfor er der nogen virksomheder som har flere branchekoder? 

Nogle virksomheder har ekstra branchekoder tilknyttet som bibrancher, for at præcisere hvad de beskæftiger sig med. Det kan fx være tilfældet hos en virksomhed, der beskæftiger sig med flere områder - biaktiviteter, og dermed har behov for flere branchekoder for at definere virksomheden. 

Det er typisk kun de helt store virksomheder, som har tilknyttet bibrancher. Omsætningen skal nemlig være over 300.000 kr og udgøre mindst 10% af den samlede omsætning, for at aktiviteten kan anses som en branche i virksomheden, der har behov for sin egen branchekode.  

Hvor mange stjerner giver du? :