Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er black hat SEO?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er black hat SEO?
Hvor mange stjerner giver du? :

Black Hat SEO er en betegnelse, der bruges om SEO-teknikker og -metoder, der ikke overholder søgemaskinernes guidelines.

Udtrykket ”Black Hat” er lånt fra de gamle western film, hvor de onde skurke ofte var dem med de sorte hatte – og de gode var dem med de hvide.

White Hat SEO” bruges således som et udtryk for de modsatte af ”Black Hat SEO” – SEO der til punkt og prikke følger alle søgemaskinernes guidelines.

Du kan læse Googles Webmaster Guidelines her:
https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=da

Websites, der ikke følger disse guidelines, løber en vis risiko for, at det kan få negative konsekvenser for deres synlighed i Google.


Ofte vil Google blot se bort fra de elementer, der ikke overholder deres krav. I meget grove tilfælde kan det betyde, at websitet ryger helt ud af deres indeks.


Desværre er ikke alle disse guidelines helt entydige, men kræver en vis grad af fortolkning. Der er også enkelte paradokser i dem.


F.eks. anbefaler Google i deres guidelines, at man spørger sig selv: ”Ville jeg gøre dette, hvis der ikke fandtes søgemaskiner?”. Men bl.a. META-descriptions og det meste Schema-data ville være spild af tid at tilføje på dit website, hvis ikke netop det var fordi Google bruger det. Og det accepterer Google naturligvis.


Også når det kommer til linkbuilding, er det i praksis næsten umuligt at overholde de strammeste fortolkninger af Googles guidelines. I hvert fald hvis du vil skabe resultater i konkurrence med de mange andre websites, der også forsøger at øge deres synlighed i Google.


Som udgangspunkt er det fornuftigt at forstå de grundlæggende principper i Googles Webmaster Guidelines og generelt holde fokus på at arbejde med SEO på en måde, der gavner brugerne.


Indenfor de mest konkurrenceprægede områder er det dog langt fra altid muligt. Vil du trænge igennem på områder som f.eks. forbrugslån, voksenlegetøj eller gambling kræver det som regel en mere progressiv tilgang til SEO, end Google principielt tillader.


Black Hat SEO er ikke i sig selv ulovligt. Google skriver ikke loven. Men der kan være teknikker, som bruges i forbindelse med visse Black Hat SEO-strategier som er ulovlige – f.eks. hacking af andre websites.Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere