Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er B2B?

B2B betyder business til business. Det er med andre ord handel mellem to virksomheder. Handler man på B2B markedet bortfalder den almindelige forbrugerbeskyttelse, da det så er aftalen mellem firmaerne der vil være gældende. I dag bliver der handlet på B2B markedet inden for flere områder og brancher. Typisk vil det være serviceydelser eller lignende, der er produktet i en virksomhed, som opererer på B2B markedet.

Modsætningen er B2C, hvor man fokuserer på salg direkte ud til privat personer. Altså hvor en virksomhed sælger direkte til en privat husstand. Det kunne f.eks. være Matas, hvor du selv kan gå ned i deres mange butikker og købe deres produkter direkte.

Det bør du være opmærksom på omkring B2C markedet

Handler du på B2C markedet vil en stor del af aftalefriheden være sat ud af kraft med købelovens regler om ufravigelige bestemmelser. Med andre ord betyder det, at kundens krav let kan være meget mere vidtgående end dem f.eks. detailhandleren kan rette mod sin leverandør, hvis noget går galt.

Mange har lidt besvær med at huske forskellen på B2B og B2C markedet. Men det er ret simpelt, når det kommer til stykket.

  • B2B – Business til business
  • B2C – Business til consumer
Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere