Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er ATP bidrag?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er ATP bidrag?
Hvor mange stjerner giver du? :

ATP er en forkortelse af Arbejdsmarkedets tillægspension. Det er, som navnet lyder en tvungen arbejdsmarked pensionsopsparing, der siden 1964 har sikret, at du kan få lidt ekstra pension ved siden af din folkepension. I dag bliver det også kaldt for ATP Livslang pension.


Hvem kan få ATP Livslang pension?

- Lønmodtagere
- Der er 16 år eller derover
- Som arbejder i Danmark
- Eller er ansat af en dansk arbejdsgiver
- Og arbejder mindst 9 timer om ugen
De skal have ATP.


Hvem skal betale ATP Livslang pension?

Alle virksomheder i Danmark der har ansatte, skal betale ATP-bidrag til deres ansatte. Det samme gælder for udenlandske virksomheder, som arbejder i Danmark. Det er virksomheden selv, der skal beregne og indbetale ATP-bidraget til ATP Livslang pension. Virksomheden betaler 2/3 af den ansattes ATP-bidrag, mens den ansatte selv via sin løn betaler de resterende 1/3. 


Indberetning- og indbetalingsfrist for ATP livslang pension

Er du arbejdsgiver, kan du se fristen for indberetning og indbetaling af dine medarbejderes pension lige her: https://www.amino.dk/regnskab/finans/frister#ATP


SKAL selvstændige betalte ATP Livslang pension?

Som selvstændig, skal du ikke nødvendigvis indbetale til ATP. Du kan dog vælge selv at indbetale det til pensionsopsparingen, men det er frivilligt og dermed ikke noget du absolut skal som selvstændig. Hvis du har en medarbejdende ægtefælle (uden lønaftale), kan din ægtefælle også betale til sin egen ATP Livslang Pension.

Som selvstændig skal du opfylde følgende betingelser for at kunne indbetale til ATP Livslang Pension og dermed få gavn af den når du rammer pensionsalderen : 

  • Du skal have været medlem af ATP i mindst tre år sammenlagt enten som lønmodtager, modtager af dagpenge ved arbejdsløshed, sygdom, barsel eller modtager af midlertidig arbejdsmarkedsydelse, eller som deltager i uddannelse, der berettiger til godtgørelse ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

  • Du skal have betalt et ATP-bidrag, der svarer til tre årsbidrag

  • Du skal selvfølgelig også eje din egen selvstændige virksomhed (dog ikke IVS, ApS eller A/S)

Du kan læse mere mere om det at være selvstændig og indbetale til ATP, virk.dk hvor du også kan tilmelde dig til pensionsordningen som selvstændig.


Hvornår kan jeg få min ATP Livslang pension udbetalt?

Din opsparet ATP pension bliver først automatisk udbetalt til din NemKonto, når du når folkepensionsalderen.
Er du blevet pensionist, men stadig har et arbejde, skal både du og din arbejdsgiver stadig indbetale dit ATP-bidrag. Der skal betales ATP, så længe at du er i arbejde, uanset hvor gammel du er. Dette gælder også selvom, at du er begyndt at få din ATP Livslang pension udbetalt. Dog vil din pension som du får udbetalt blive større, fordi at den løbende bliver reguleret i takt med, at du og din arbejdsgiver indbetaler, efter du er nået pensionsalderen. 


Hvor meget kan jeg få udbetalt i ATP Livslang pension?

Beløbet som du kan få udbetalt, når du når folkepensionsalderen afhænger af hvor meget du har indbetalt i løbet af dit liv, imens du har været på arbejdsmarkedet.
Du kan dog få et reelt billedet og overblik over, hvor meget du har indbetalt samt hvor meget du dermed kan forvente at få udbetalt i pension fra ATP lige her.

Eller du kan få en oversigt over satserne her: 


Hvem er ATP koncernen?

ATP er et af Europas største pensionshuse. Det er ATP’s opgave at skabe et højt og stabilt afkast på det ATP-bidrag som du, din arbejdsgiver og andre indbetaler til ATP, og som vil gavne dig når du rammer pensionsalderen. Det sker via investeringer, såsom obligationer, aktiver, fast ejendom og infrastruktur.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere