Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Finansiering til køb af virksomhed

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. Checkliste for salg af virksomhed
  4. Finansiering til køb af virksomhed
Hvor mange stjerner giver du? :

Finansiering af købet af en virksomhed er altid ét af de springende punkter i en virksomhedsoverdragelse.

Det er sjældent at en køber til en virksomhed har pengene kontant og derfor er der næsten altid en eller anden form for finansiering indblandet i en virksomhedshandel.

Problemet opstår hvis køberen ikke har undersøgt sine muligheder for finansiering i god tid og derfor først i sidste øjeblik opdager at det er sværere at låne penge end først antaget.

Det mest naturlige er selvfølgelig at gå i banken og låne pengene, men hvis ikke det fungerer så er der flere andre muligheder man bør undersøge:

Erhvervslån:

Der er begyndt at være mange leverandører af erhvervslån udover banken og det kan være værd at undersøge hvad der findes af muligheder derude. Kendetegnene for disse er at de som regel er dyrere end banklån, til gengæld er de også mere risikovillige og derfor er der en god mulighed for at du kan blive godkendt selvom banken har sagt nej. Det er også muligt at optage lån gennem vækstfonden til virksomhedsoverdragelse.

Crowdfunding:

Der findes flere portaler hvor du kan ansøge om et "crowd lån". Det vil sige at dit lån bliver udbudt på en online portal hvor mange private investorer i fællesskab kan vælge at låne penge ud til dig. Denne løsning er lidt billigere end et erhvervslån til gengæld skal man være opmærksom på at det ikke er sikkert man får finansieret hele lånet og det kan være en udfordring.

Sælger finansiering:

En anden måde at finansiere virksomhedskøbet er ved at lade sælgeren låne køberen noget af købesummen. Hvis man laver en aftale med sælgeren om at købssummen udbetales over tid i stedet for på én gang, kan man overtage virksomheden og betale sælgeren ud af det overskud der genereres. Denne løsning bruges meget ofte i virksomhedshandler, fordi det skaber tryghed på begge sider af bordet.

Læs mere om sælgerfinansiering på Saxis.dk - Danmarks største online virksomhedsbørs

(Annonce)

Hvor mange stjerner giver du? :