Jeg har indsat nogle links til relevante myndigheder vedr. forskellige forhold man skal være opmærksomme på, hvis nogle skulle ønske at begynde produktion i større eller mindre grad af spiritus/likør. Punktafgifter : http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=111249&vId=202797&i=105&action=open#i111249 http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=111252&vId=202797&i=108&action=close#i111252
Det er værd at notere, at : Virksomheder, der fremstiller eller indfører afgiftspligtige varer, skal registreres som oplagshaver. Aftapning eller anden behandling af varer i erhvervsmæssig øjemed anses også for fremstilling og at: Registrering er betinget af, at virksomheden stiller sikkerhed for skyldige afgifter på mindst 200.000 kr. Sikkerhedens endelige størrelse fastsættes af SKAT efter særlige regler. SKAT kan stille krav om fuld sikkerhed for afgiften ved manglende rettidig betaling jf. § 23, stk. 1. Den med de 200.000 kr. var lige en mavepuster, når intentionerne var at starte op i mindre målestok, nærmest sådan lidt "hobbysalg" agtigt for stille og roligt, forhåbentligt udvide salget. og at: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=111251&vId=202797&search=spiritus viser afgiftsstørrelserne på spiritus. Derudover var der fødevare regionens krav til etablering af virksomheden set med deres øjne vedr. godkendelse af lokaler og godkendelse til lokaler, flaskers godkendelse til videresalg (grænser for Kadmium og jern) Stikord er her lokalegodkendelse, Egenkontrolplan, mærkningsbekendtgørelse omm. Man skal iøvrigt også godkendes som importør og dermed oplagshaver og godkendes mhp. salg detail/engros. Mh. Italien !
|
Italien
Du glemmer lige at de regler der skal overholdes når du har med bandfarlige stoffer at gøre !
Hvis de 200.000 kr er et problem for dig forstår jeg ikke hvorfor du så ikke får produktet lave som private label hos nogle der allerede fremstiller alkoholiske drikke.
Mvh
Ravn