Okay,jeg har virkelig brug for hjælp, for min hjerne er ved at eksplodere af alle de tanker jeg i øjeblikket gør mig vedr. opstart af en lille kaffebar i Kbh. Jeg har fundet de perfekte lokaler og beliggenheden er mere end perfekt.... Jeg har arbejdet i restaurationsbranchen i mere end 10 år, sammenlagt, og har en helt masse idéer til hvad jeg vil og til hvordan jeg kommer til at skille mig ud fra andre lignenede forretninger. Men jeg har aldrig prøvet at starte noget op selv og er derfor bange for, at jeg glemmer en masse vigtige punkter i farten. Jeg har mulighed for at overtage lokalerne med det samme, da de står tomme. Men udlejer vil have en afståelse på 100.000 kr. Er det rimeligt, når lokalerne har været tomme de sidste 4 mdr og tidligere lejer lukkede pga financelle problemer? Er der ikke nogen der kan hjælpe mig med en overordnet forretningsplan, for jeg er overbevist om, at der er mange ting jeg slet ikke har fået med i mine overvejelser. Evt. nogen der selv har haft foden indenfor branchen?! :) Håber I kan hjælpe mig :) |
Hej der
Held og lykke med planerne, vi hars elv lige kæmpet med banker og udlejere og fik vores ja i går til vores bar p.gr.af vores udarbejdet forretningsplan.
af råd kan jeg remse følgende op til din forretningsplan:
Få opstillet et godt driftsbudget (revisorlavet)
lav en brainstorm og smid alle de mystiske ideer der kan opstå ud på et stykke papir, jo mere "langt ude" de lyder jo bedre.
Find de ideer som skiller sig ud fra andre i området med samme "forretning" og sats på dem.
Få beskrevet din målgruppe (hvilke typer du vil have ind af døren)og husk at skrive lidt om hvordan du vil trække dem til huse.
Få beskrevet hvordan du regner med dagligdagen skal køre i forretningen, hvilke leverandøre du regner med at benytte o.s.v
Jo mere du har med, uanset hvor ligegyldigt de virker, jo bedre er det, husk på at bankmanden som går med i det, kender måske ikke så meget til branchen som du selv gør, så ting som virker totalt indlysende for dig, virker meget langt væk for ham/hende.
held og lykke med det hele