Hej jeg har simpelthen ramt en mur med de regler på produktionsområde chokolade. Fvst sender mig blot utallige lov tekster og dem fatter jeg hat af… Hvor kan jeg læse eller få vejledning til området? Det er jo insane med alle de regler
Fødevaren har lovtekster ja … thats it! Jeg skal sidde og læse eu direktiver simpelthen… Jamen søger viden om %af kakaosmør farve … krav til ingriediensliste mm (også ren lovtekst) Div afgifter udover chokolade afgift ved købt af ren chokolade… fx skal jeg seriøst veje hver stk med indhold som de skriver i lovtekst? Og hvordan man udregner % af ens fyld.. fx en bonbon med vaniljeganace og en frugt gelé… skal jeg veje hver enkelt klat jeg kommer i mine bonbons? Jeg finder deres vejledninger dybt mangel fulde og de kan ik engang svare på disse spørgsmål
Ja sikkerhed frem for alt men reglerne er helt anderledes ved ordet kage produktion… så snart chokolade er hoved bestanddel er reglerne så komplekse at flere chocolatier har opgivet i dk
Div afgifter udover chokolade afgift ved købt af ren chokolade… fx skal jeg seriøst veje hver stk med indhold som de skriver i lovtekst? Og hvordan man udregner % af ens fyld.. fx en bonbon med vaniljeganace og en frugt gelé
Du er lidt gal på den, for fødevarestyrelsen har intet at gøre med punkafgifter, det håndteres af SKAT.
Ja sikkerhed frem for alt men reglerne er helt anderledes ved ordet kage produktion… så snart chokolade er hoved bestanddel er reglerne så komplekse at flere chocolatier har opgivet i dk
det virker lidt til at du blader fødevarelovgivning sammen men SKATs regler om punkafgifter.
De afgifter fra skat er ved import og export… jeg skal betale sukkerafgift af en produktion fx og vanilje også sågar om det skat eller fødevaren er et fedt faktum er jeg søger reglerne når man skal producere og ikke lovtekster som almendelig ikk kan læse
I en produktion skal jeg udregne procenter af brig af farve da eu har lavet lov herom… men ingen steder fremgår der hvor mange procenter osv… jeg skal også veje hver stk chokolade og heraf betale en afgift… og jeg skal have styr på procenterne af fyld mm men det jeg søger en guide til hvordan man opfylder disse eu krav… samt de sær regler der er fra fødevaren om chokolade … det eneste dd sender er lovtekster og dem forstår jeg ik