Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Mentor søges

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)
Tilmeldt 1. Jun 15
Indlæg ialt: 57
Fra  Lindahl Robotics Skrevet kl. 09:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har udviklet noget software og er i tvivl om fordele ulemper ved de forskellige veje jeg kan gå herfra.

1) Lave det ren open source og kun open source. En af fordelene ved dette er at jeg selv har brugt meget open source og generelt rigtig godt kan lide tanken bag. Ulempen er at jeg tror ikke man tjener mange penge på det. Jeg ved ikke særlig meget om de forskellige open source licenser, men ar forstået at de seneste ikke er helt så gode.

2) Skrive en artikel om fremgangsmåden i min algoritme. Fordelen ved dette er at jeg forhåbentlig slår mit navn fast som en der har styr på det jeg laver. Ulempen er at jeg ikke kan se jeg kan tjene nogen penge ved det. Ligeledes er jeg ikke så meget for at skulle diskutere med alle mulige ”kloge” hoveder over flere artikler. Jeg ved det jeg har lavet er godt.

3) Dual-licensing. Her laves det mest som open source, men hvis firmaer vil bruge det skal de betale. Jeg er bekymret for at nogle firmaer bare bruger det uden at betale, men kan godt lide tanken bag dette. Ved dog ikke så meget om det.

4) Sælge min software ligesom windows gør. Det vil kræve en server der skal vedligeholdes og en masse licensstyring samt noget persondata styring. Selv om der måske er penge at hente her er udgifter også store.

5) Vente lidt til jeg har alle dele af min algoritme klar og lave et fysisk produkt og sælge. Dette er også forbundet med stor risiko da der skal kapital til at få lavet produktet. Dette er dog nok den mest sikre måde hvorpå folk ikke kan reverse engineere det.

Spørgsmål:

1) Kan jeg både skrive en artikel om min algoritme og samtidig lave en open source/Dual license virksomhed?

2) Nu er det måske ikke så aktuelt med netop det jeg står med nu, men har man ikke en forpligtigelse som opfinder at sørge for at ens opfindelser ikke kommer i de forkerte hænder?

3) Er der nogen der ved noget om disse forretningsformer?

Tilmeldt 22. Oct 08
Indlæg ialt: 901
Skrevet kl. 09:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad kan din algoritme? Hvem er den interessant for?

jeg er ikke interesseret i detaljer som afslører din forretningshemmelighed, men jeg forstår ikke dit indlæg, nok primært fordi du forsøger meget ihærdigt og på en meget kringlet måde ikke at fortælle hvad du snakker om. 

Tilmeldt 22. Aug 06
Indlæg ialt: 3297
Skrevet kl. 14:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg håber da klart du vil overveje fri software... der er mange firmaer der har bygget sin forretning op omkring dette, og man kan godt tjene penge med den rigtige forretningsmodel.

Det er typisk noget med at bygge forretningsmodellen op på at du er skaberen og derved den bedste specialist på området og så sælge rådgivning, udvikling, evt. hosting.

Det er rigtigt at firmaer kan bruge din software og din algoritme uden at betale for rettighederne, men uanset hvad så kommer de til at betale... spørgsmålet er bare om de betaler pengene til dig eller et tredjeparts konsulenthus med mindre ekspertise, eller til dig.

Tilmeldt 1. Jun 15
Indlæg ialt: 57
Fra  Lindahl Robotics Skrevet kl. 16:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej gweb

Det er ikke nogen hemmelighed, men jeg tænkte bare det ikke var så væsentligt for mine overvejelser.

Min algoritme vil i sidste ende kunne lave noget 3d stereo vision. Og jeg sidder allerede nu med færdige dele af denne algoritme, som jeg ikke har kunne finde i litteraturen. Altså er det noget softwre der kan bruges i rigtig mange henseender. Min største konkurrent er nok intel realsense.

Håber det giver lidt mere mening.

Et færdigt produkt, hvis jeg beslutter mig for at gå den vej, skulle være et sæt stereokameraer med en lille chip der udregner point cloud.

Tilmeldt 1. Jun 15
Indlæg ialt: 57
Fra  Lindahl Robotics Skrevet kl. 16:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej J0rgen

Når du skriver fri software mener du så kun open source eller ville du mene at dual licensing ville være ok?

Kender du et firma eller nogle personer jeg kan udfritte om denne forretningsmodel? for som jeg også skrev så er jeg egentlig ret glad for tanken bag open source...

Tilmeldt 27. May 18
Indlæg ialt: 494
Fra  Multi-Regnskab ApS Skrevet kl. 17:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Hvis du går open source vejen, så ligger dine indtjeningsmuligheder nok i retning af f.eks. at tilbyde en licensieret "pro" udgave eller tilbyde konsulentbistand relateret til produktet. Det kan også nemt være vejen til et godt job.

Hvis du ikke vælger open source vejen, så har du selv nævnt nogle muligheder. Det lyder dog også som du forholdvis let vil kunne kontakte virksomheder med et behov for "3d stereo vision" og demonstrere hvad din kode kan. Er de interesserede så kan du beholde rettighederne og sælge dem en licens til at bruge din kode mod betaling.

vh

Steffen  

Tilmeldt 1. Jun 15
Indlæg ialt: 57
Fra  Lindahl Robotics Skrevet kl. 18:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Steffen

Når du skriver en licenseret pro udgave så læser jeg dual licensing, hvor hvis firmaer skal bruge det skal de betale. Er det rigtigt forstået?

Hvad hedder den forretningsmodel du nævner her i anden sektion? Vil gerne læse lidt op på det?

Mvh

Morten

Fra Hjørring
Tilmeldt 15. Nov 10
Indlæg ialt: 440
Skrevet kl. 20:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Når du skriver “3D Stereo Vision” og software og algoritme, har du set på svenske Terranet? De udvikler et koncept, som hedder VoxelFlow. Det er ikke videre kendt udenfor specifikke brancher, men jeg lurer på om der er noget inspiration at hente?!? Hvis ikke, så undskyld forstyrrelsen 😎

https://terranet.se/

Tilmeldt 27. May 18
Indlæg ialt: 494
Fra  Multi-Regnskab ApS Skrevet kl. 20:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Det jeg mener med en "licensieret pro udgave" er at have noget kode som open source. Det skaber opmærksomhed og kontakt til potentielle kunder.

Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre i dit tilfælde men lad os sige at du havde en algoritme med en *rimelig* "3d vision præcision" som blev gjort open source, og en mere avanceret udgave med højere præcision som du tog penge for.

Den anden model ved jeg ikke hvad man skal kalde, men det er en ganske relevant model hvis man opfinder noget som ikke i selv kan blive et produkt og hvis man ikke selv har lyst til at drive det kommercielle.

vh

Steffen 

Tilmeldt 1. Jun 15
Indlæg ialt: 57
Fra  Lindahl Robotics Skrevet kl. 20:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej M. S.

Det kendte jeg ikke til. tak for det. skal se lidt mere på det, men så vidt jeg lige kunne forstå er det en form for Lidar som er lidt en anden teknologi, men ouputtet er også en point cloud. Det jeg roder med er en ren passiv løsning baseret på to kameraer. Jeg har dog kun lige kigget kort på det og vil se hele videoen.

Anyways. Ikke en forstyrrelse, men tværtimod tak for inputtet :)

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere