Hvordan kan Riskær forsat drive virksomhed? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino

Nye ekspertblog-indlæg
om  Alt det andet..

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Generel iværksætterdebat "

 

Hvordan kan Riskær forsat drive virksomhed?

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Amino-karma 4
Tilmeldt 17. okt 19
Indlæg ialt: 1


Skrevet 17-10-2019 kl. 16:03
Hej,

Er ved at skrive et mindre skoleprojekt og vil have fokus på SKAT håndtering af indrivning, er jo noget der har været enormt meget fokus på.

Jeg kan ikke forstå hvordan personer som f. eks Riskær forsat kan drive virksomhed i Danmark. Han skylder den danskestat millioner og har ikke tilladelse til at drive virksomhed i Danmark, men kan se han stadigvæk er indblandet i flere forskellige projekter og bor i Danmark.

Så dømte skattesnyder der ikke må drive virksomhed i Danmark vælger blot at oprette selskaber i f.eks England, Malta etc. og handler med danske kunder?
Amino-karma 3.846
Fra Aarhus
Tilmeldt 20. nov 14
Indlæg ialt: 840

Arne
Skrevet 17-10-2019 kl. 16:15

https://finans.dk/erhverv/ECE11008812/klaus-riskaer-pedersen-goer-comeback-som-direktoer-har-flyttet-alle-familiens-selskaber/?ctxref=ext

Artiklen giver lidt ledetråde. Når du skriver din opgave, skal du nok fokusere mere på "hvordan"-spørgsmålet (det er de objektive kendsgerninger; sådan her gør han), fremfor "hvorfor"-spørgsmålet (det er personlige holdninger og nok mest egnet til et essay).

En af forklaringerne på, at det ikke er nemt at forbyde virksomhedsdrift er, at det faktisk er noget som er beskyttet af grundloven (kig i grundlovens § 74 https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=45902) og, da der ikke er sket en tilstrækkelig regulering af forholdet indenfor EU (jeg er dog ikke tilstrækkeligt inde i det emne - jeg tænker dog, at man ikke har vedtaget tilstrækkelige regler, som beskytter mod den slags).

Og så endeligt; Lige præcis Klaus RIskær er nok et eksempel på en som ikke kan finde ud af at drive ordentlig virksomhed (han kunne det i hvert fald ikke tidligere), men der findes jo også mange andre som kan - også folk som skylder penge til skat, men som har startet nye projekter - så det er hele tiden en afvejning.

Amino-karma 263
Tilmeldt 15. mar 19
Indlæg ialt: 68

Mathias.kalundborg
Skrevet 18-10-2019 kl. 09:01

Helt enig med Arne! :) 

I forlængelse af det Arne skriver, så kan du også studere noget om valg af virksomhedsformer

Kapitalselskaber (ApS og A/S'er) har begrænset hæftelser, og giver sjældent kapitalejer en personlig gæld, da de kun hæfter for den indskudte kapital i selskabet. Dette er dog forudsat at der ikke er handlet groft uagtsomt hvor ledelsen kan ifalde ansvar.

Det som er med til at gøre at personer som Riskjær kan forsætte er opbygningen af ejerskabet m.v. som gør det kompliceret. 

Riskjær kan så vidt jeg ved ikke selv eje noget grundet sin skattegæld. Dette vil retten simpelthen inddrage hver gang han sætter sit ejerskab på noget.

Men man kan jo godt forstille sig at Riskjær er ansat som direktør el. bestyrelsesformand i en familie- eller vennejet virksomhed hvor Riskjær på papiret ikke ejer noget, men modtager vederlag og bonus svarende til en reel ejerandel, og hvor virksomheden faktisk styres af ham. 


Sidst kan du også undersøge noget med "Stråmands kulturen". Undersøge hvem der ifalder ansvar, hvem ejer egentlig virksomheden osv.

Håber det hjælper dig lidt på vej.

Venlig hilsen

Mathias

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)

RSS-feed
 
Alt det andet er venligst sponseret af:

Generel iværksætterdebat
Besøg vores samarbejdspartnere :