Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Løn til ungarbejder - tjener

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 12. Nov 14
Indlæg ialt: 12
Fra  fancyliving.dk Skrevet kl. 21:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi er blevet partnere i en restaurant, hvor en af vores første opgaver har været at skulle finde tjenere. En 17 årig datter af nogle bekendte er nu startet, med en prøveperiode på 3 mdr. Hun har været der to gange, og i dag har hun så bedt om sit ansættelsesbrev, inden hun møder ind til flere vagter.
Vi har lavet en grundløn på 65 kr. + provision. Provisionen optjenes hver gang hun kan sælge dessert, kaffe, en anden vin end husets osv. Provisionen er f.eks. fra 2 kr. pr. kop kaffe og 5 kr. pr. solgt øl eller vin. Derforuden kan hun spise i arbejdstiden til madens kostpris, og hun får 25 % på regningen, når hun kommer ind i restauranten med familie eller venner.
Vi nåede kun at sende hende ansættelsesbrevet, med lovning på provisionsoversigten, når vi skal ses i morgen. 10 min. efter fik jeg en besked fra hendes far, med et screenshot fra Horesta, som beskriver tillæg til ungarbejdere, og besked om at det bør hun som det mindste have.

Pigen er sød, men helt uerfaren som tjener og indadvendt. Vi håber vi kan åbne hende lidt op og at hun får det godt hos os, hvis vi bliver enige om at fortsætte ansættelsen udover prøvetiden.
Vi har ingen overenskomst, men ønsker selvfølgelig at være rimelige, så vi kan holde på dem vi får oplært, og er også klar over at vores ry i byen spiller ind på vores succes. De skal selvfølgelig stige i løn efter tid og mere erfaring.
Er 65 + provision og rabat for nærigt, så må vi tage det til efterretning. Mon vi kan få råd fra en erfaren restauratør?

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)